Snöstorm och renovering pågår

Halloj i snöstormen!

De från Malmö av mina följare har tydligen sol men vi här uppåt tampas med snöstorm typ. Fyttifasen att vakna upp till det här hörni, det var allt annat än skoj!

Har just varit ut och slagit av den värsta snön men ni ser det vita där i bakgrunden va? Så deppigt…. det ser dessutom så fel ut då björkarna slagit ut och är i full blom.

Men men, väder är verkligen något man absolut inte kan påverka så det gäller bara att gilla läget. Kan dock inte låta bli att tänka hur det HADE kunnat vara nu. 20 grader och sol mot det här….. nja….

Fick julfeeling så gick faktiskt in och bokade en vecka till Sälen över nyår. Här ska vi bo, ligger 50 m från backen. Finns minst 6 platser att sova på så är det stora ungar eller annan familj som vill komma och hälsa på så finns det plats. Länge kvar men av erfarenhet så tar ju allt slut snabbt så nu var jag ute i väldigt god tid. Tog dessutom en avbokningsförsäkring till så man kan boka av om det nu inte skulle fungera av någon anledning.

Husvagnsrenoveringen fortsätter. Ja såhär såg väggen ut före jag tapetserade den. Här hade jag nästan rivit bort allt. Det var INTE kul att se den vidriga våtrumstapeten igen. Haha…

Såhär såg det ut efter! Jag har använt våtrumslim, av erfarenhet så lossnar tapeten annars. Haha… första gången jag tapetserade så lossnade nästan allt första soliga varma dagen. Då liksom torkade det loss. Gissa min förvåning när jag klev in och tapeterna bara hängde kvar i krokarna vi satt i väggen?! Haha…

Men jag ÄLSKAR tapeten! Den blev såååå fin. När vi får upp resten så kommer det bli tipptopp. Ska visa dig allt sen såklart.

Igår åkte vi och hämtade mat vi beställt och sen köpa en skiva som vi ska sätta upp på toaletten. Massa el och grejer som sitter i ett hål som det gamla badrumsskåpet satt i ska täckas för. Skivan ska nu sågas till och målas och sen kan man sätta upp spegel, belysning och annat lull-lull. Sen kan man ta tag i resten av husvagnen, resårmadrassen och bäddmadrasser ska inhandlas och lite mer dekorplast och lite spottar. Det är såååå kul och hålla på.

Fler som frågat om det är värt att köpa en lite äldre husvagn och sätta sin prägel på än att köpa en helt ny? Gillar du att hålla på som jag gör att pula och fixa med inredning så är det ju jättekul att köpa en gammal och rusta. Det känns verkligen som vår alldeles egna husvagn som vi gjort alldeles själva och nästan som om någon annan aldrig bott i den. Visst är det flashigt och fantastiskt att kunna rulla ut en sprojlans ny husvagn från fabrik som ingen annan bott i tidigare men då snackar vi såklart lite andra pengar. Kan ändå säga att jag ÄLSKAR att kika in i de där alldeles sprillans nya husvagnarna, dom är galet lyxiga alltså! En vacker dag kanske vi beslutar oss för en helt ny som inte kan rustas alls…. men som det känns just nu älskar jag just den här renoveringsbiten och att få sätta vår egna prägel.

Nu måste jag fortsätta här. Ville kika in och säga hej. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

71
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
Petra
4 years ago

Hejsan, jag har precis blivit med husvagn och ska försöka renovera den och är inspirerad av din renovering. Är nyfiken på hur du gjorde med salladskålen. Borrade du hålen uppifrån eller underifrån. Ska försöka mig på det av en gammal skål jag fått från min farmor.

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
4 years ago

Hålen borrades underifrån med en glasborr. 👍🏼

Lena
Lena
4 years ago

Åh så härligt med sälen! Stugan ser ju jättemysig ut med bastu o allt 🙂 Vi hade oxå tänkt oss sälen i vinter för första gången var hittar du så mysiga stugor att hyra?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
4 years ago

Jag gick in på SKISTAR och letade. Där finns fortfarande en hel del kvar. 🥰

Catrin
4 years ago

Såå fint… Måste fråga vart ni köpte de fina kranarna till Vagnhild? Har letat men kan inte hitta?

niiinis
niiinis
Reply to  Catrin
4 years ago

Dom är köpta i en husvagnsaffär, Henrikssons husvagnar heter den. 👍🏼

Tina
Tina
4 years ago

Hej på dig!
Har följt din blogg en tid och blir så glad och inspirerad av dina recept och andra projekt:)!
Jag har också en ”Vagnhild” som vi nu har målat och tapetserat och fixat och den är riktigt fin i vitt och turkost! Men kan du vänligen tipsa mig om hur du gjorde med soffdynorna? Du klädde visst om dem? Jag är ju inte superhändig på den fronten jag precis…
Häsar Tina

niiinis
niiinis
Reply to  Tina
4 years ago

Ja precis, jag köpte muddväv och klädde om dem med. Superenkelt och blir så fint! 🥰

Img 8201.jpg

Nästa inlägg

8 underbara korvrätter

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x