SNABB LUFTIG RABARBERKAKA

Igår hade jag ett litet team här på besök för ett litet litet reportage om näringslivet i Enköping som jag ska vara med i. Två hungriga herrar var på väg så jag dukade upp med färdigbredda smörgåsar och så bakade jag en luftig saftig rabarberkaka med vaniljvisp till. Dukade med lite kaffe och bubbelvatten till. Det var väl trevligt. Värdet var dessutom superhärligt så det var toppen att sitta på vår framsida och njuta innan vi satte igång och jobba. Du kommer få se reportaget sen när det är klart och ute.

NINAS SNABBA LUFTIGA RABARBERKAKA, ca 6 bitar

Kika gärna på min rabarberkaka med kardemumma HÄR
Kika gärna också på min rabarberpaj med kokosfyllning HÄR

1 ägg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 krm salt
1 dl filmjölk

35 g smör
1 stång rabarber

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.

2) Lägg bakplåtspapper i en brödform, häll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan. Grädda långt ned i ugnen, ca 15-20 min. Kakan ska vara någorlunda torr rakt igenom, då är den klar.

3) Pudra med florsocker och servera med vaniljvisp. Eller så svänger du ihop min rårörda vaniljsås, recept HÄR! Så god!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)