ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rabarberkaka med kardemumma

/

Underbara rabarberkaka. Jag har moderniserat detta receptet lite och det är verkligen gudomligt detta. Kakan blir lite härligt kladdig sådär och lite knaprig på ytan. Precis så som jag tycker att det är absolut godast. Kladdigt inuti, knaprigt utanpå. Den här rabarberkakan är enkel att göra och svår att misslyckas med så sätt igång vetja. Har du inte rabarber längre så kan du även använda äpplen!

KLADDIG RABARBERKAKA

100 g smör

100 g rabarber

1/2 dl strösocker

1 msk vispgrädde

1 tsk kanel

1 tsk mald kardemumma

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl pofiber

1 1/2 dl glutenfri mjölmix

(använder du vanligt mjöl byter du ut pofiber och mjölmix till vanligt mjöl)

GÖR SÅHÄR:

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.

2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden, kardemumman och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.

4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det  i smeten med slickepott.

5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.

6. Häll sedan  smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.

8. Servera med löst vispad grädde.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00