Rabarberkaka med kardemumma

rabarberkaka

Underbara rabarberkaka. Jag har moderniserat detta receptet lite och det är verkligen gudomligt detta. Kakan blir lite härligt kladdig sådär och lite knaprig på ytan. Precis så som jag tycker att det är absolut godast. Kladdigt inuti, knaprigt utanpå. Den här rabarberkakan är enkel att göra och svår att misslyckas med så sätt igång vetja. Har du inte rabarber längre så kan du även använda äpplen!

KLADDIG RABARBERKAKA

100 g smör

100 g rabarber

1/2 dl strösocker

1 msk vispgrädde

1 tsk kanel

1 tsk mald kardemumma

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl pofiber

1 1/2 dl glutenfri mjölmix

(använder du vanligt mjöl byter du ut pofiber och mjölmix till vanligt mjöl)

GÖR SÅHÄR:

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.

2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden, kardemumman och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.

4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det  i smeten med slickepott.

5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.

6. Häll sedan  smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.

8. Servera med löst vispad grädde.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

rabarberkaka rabarberkaka

 

66
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
Petra
4 years ago

Hej
Jag gör halvsats och i en 20 cm form. Får den inte att bli knäckig på ovansidan.
Har du någon aning om varför den inte blir det?
Den är mjuk när jag tar den ur ugnen.
//Petra

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
4 years ago

Blir den inte lite knaprig på ytan om du låter den svalna lite?

Lina
Lina
4 years ago

Hej! Har samma problem. Kan det ha något med varmluftugn att göra?

niiinis
niiinis
Reply to  Lina
4 years ago

Jag bakar alltid med vanlig värme så tja…. varför inte?

Therese
Therese
1 month ago

En väldigt god kaka! Bakade den nu till midsommarafton (i varmluftsugm) åt svågern som är både glutenfri och mjölkfri (blev Lailas gula mjölmix och mjölkfritt margarin, mjölken bytte jag mot en skvätt koncentrerad jordgubbssaft 😊). Alla vid bordet åt av den och gillade den mycket. Sparar alltså receptet 😋.

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Therese
1 month ago

😍

Nästa inlägg

KÅLPUDDING (LCHF)

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x