ANNONS

Rabarberkaka med cheesecakefyllning

/

Hej vänner!

Hoppas att ni mår bra?! Har fullt upp här men har knäppt bilder så jag återkommer med allt senare idag sen. Blev nämligen en spontandag med största sonen vilket man ju absolut inte tackar nej till som ni säkert förstår.

Jag kommer snabbt in för att ge dig ett recept på en suuuuuupergod kaka som jag gjorde igår. Den här kan du bjuda grannen, mamma, syrran, arbetskamraterna ja men vem som helst för den här är MAGISK! Det finns liksom inget annat ord för den här alltså, VILKEN kaka! Wow säger jag bara.

IMG_5837

IMG_5821

IMG_5818

IMG_5836

IMG_5824

SPRÖD RABARBERKAKA MED KRÄMIG CHEESECAKFYLLNING, ca 8-10  bitar

HÄR hittar du en av mina bästa och snabbaste rabarberkakor!

250 g smör
5 dl mjöl
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat

Fyllning:
2 stänger rabarber
2 ägg
200 g cream cheese
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det smälta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.

2) Lägg i bakplåtspapper i en rund bakform. Jag använde en pajform jag har, funkar fint med springform också. Ca 22-24 cm i diameter funkar fint. Ta sedan ca 1/3 av smulet och täck botten, pressa till det lite så det blir som en botten.

3) Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Skala och skiva rabarber i slantar och lägg på botten. Häll fyllningen över botten och rabarberna. Strö sedan över resten av smulet.

4) Grädda lite längre ned i ugnen sådär en ca 30-35 min. Håll lite koll bara så ovandelen av kakan inte bränns. Låt svalna en smula innan servering, pudra med florsocker och ät med vaniljvisp eller lättvispad grädde. LJUVLIGT GOTT!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

11
157

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00