Ta tillvara på sommaren

Godmorgon vänner!

Hoppas ni har det fint och att ni får njuta av sommaren vad ni än gör. Vi försöker njuta så mycket vi kan. Tanka sommarupplevelser som man kan leva på länge sen när höstmörkret fångar oss i sitt grepp. Veckorna bara går ju, snart är juli slut och sensommarmånaden augusti kan börja. För mig är augusti en riktigt härlig sommarmånad, vattnet har oftast värmts upp till lagom temperatur (men jag badar ju sällan för det), växterna är som grönast och faktiskt så brukar också solen visa sig från sin härligaste sida. Jag älskar augusti, det är också den månaden jag fyller år i och jag älskar ju att fylla år, det vet ju ni som följt mig ett tag. Förra året infördes t.o.m något som heter FÖDELSEDAGSVECKAN. Då firar jag hela veckan lång. Äter lite extra gott. Gör saker jag tycker om att göra. Kanske någon shopping och så familjen omkring mig. Lycka! Tycker man om att fylla år så gör man, om inte annat kan man ju fira att man får fylla år och bli äldre, det är väl något att fira! 🙏🏻😀

Igår började vi dagen med en långpromenad, Milo som just lärt sig ”wheely” (cykla på bakhjulet) följde med och passade på att öva. Han har övat så han fått blåsor i händerna, nu är cykelhandskar inhandlade och så får vi stötta upp med plåster inuti handskarna för att han ens ska kunna försöka göra dessa ”wheelys”. Snacka om att öva enträget alltså! Jag minns det där med cykla på bakhjulet från när jag var liten, det var några få som kunde det och det såg ju så sjukt coolt ut tyckte man ju. Jag klarade aldrig av det men tydligen har Tony varit en riktigt bakhjulscyklare. Det är tur det så han kan lära Milo.

Efter vår 6 km promenad så gav sig Tony ut på en löprunda på 1,5 mil. Han är inte klok på en fläck, men jag är så glad för hans skull för han har verkligen hittat något som får honom att må såå bra. Han är lite som en ny människa sedan han hittade löpningen. Mycket gladare, piggare, peppad på livet liksom. Dessutom har han ju gått ned typ 35 kilo av det. Snarkningarna är borta, likaså sömnapnén. Som sagt, så glad för hans skull.

Jag och Milo åt frukost på baksidan. Han var helt svettig efter en timmas cyklande på bakhjulet försök. ”Mamma, idag blir det nog mycket frukost” sa han när vi kom hem. Fick bli favoriterna. Mannafrutti, 2 svagt rostade smörgåsar med bara smör och ett glas med exotisk juice. När det är vardag är det mer havregurt med granola och smoothie som gäller.

Hela dagen igår hade vi hemmafix. Du vet, städa, klippa gräsmattan, tvätta och ta hand om torr tvätt. Jag städade ur lite skåp igår också. Skönt att få undan sånt som mest bara ligger såhär i semestertider.

På kvällen cyklade vi ned till hamnen och åt kvällsmaten där i solen. Så mysigt! Milo cyklade nog några mil igår. Vi har 5,5 km in till hamnkafét där vi åt, sen hem. Sedan den där cykelturen på dagen också plus att han cyklade utanför här hemma igår också. Så ett par mil blev det nog.

Kom förbi lite vänner som vi fick sitta och snacka med också. Var en riktigt skön sommarkväll igår. Som sagt, försöka ta tillvara på sommaren så mycket man kan. En sommarkväll är lika mysig hemma på altanen med något grillat och gott ska jag säga, det har vi också pysslat med en hel del den här sommaren.

Nu ska jag fortsätta jobba här i någon timma, Milo och Tony sover än. Så härligt att ha dessa timmar på morgonen helt för mig själv. Jag brukar få ganska så mycket gjort.

Vi hörs sen!

Kram Nina

73
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
3 years ago

Vad är det för app ni använder som mäter och tar tid när ni är ute och går/springer?

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
3 years ago

Runkeeper

Img 2554.jpg

Nästa inlägg

FILODEGSPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x