Vinbärspannacotta med vinbärsmos

Hej igen!

Hur ser det ut på vinbärsfronten? Vi har inga egna men däremot svåger och svägerska. Vi hade den stora turen att få plocka i deras vinbärsbuskar och fick ihop massor, så härligt för vi båda tycker jättemycket om vinbär. Det går att göra så mycket härligt med vinbär också! Den här pannacottan är ”to die for”. När syrligt mötet sött, det är verkligen en magisk kombo.

VIBÄRSPANNACOTTA MED VINBÄRSMOS, 3 st

4 dl vispgrädde

3 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

2 gelatinblad

Vinbärsmos:

2 dl röda vinbär

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga där i ca 5 min tills de mjuknat helt.

2) Blanda grädde, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 1-2 minuter. Dra av från plattan.

3) Ta upp de mjuka gelatinbladen ur vattnet och rör ned i gräddblandningen. Rör tills det smälter den helt. Låt svalna en stund.

4) Blanda vinbär med socker och vaniljsocker i en skål. Mosa ordentligt med en gaffel.

4) Ha i moset i botten i botten på 3 glas. Häll i gräddbladningen över. Ställ i kylen i minst 4 timmar.

5) Dekorera med vinbär och florsocker.

Kika på fler efterrättsrecept HÄR!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

31
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Toppenhöjdare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x