Egen supergod och enkel müsli

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Halloj vänner!

Idag har jag varit i Sthlm och gjort lite ärenden. Sitter i bilen och skriver till dig, ja jag sitter bredvid så det är inte jag som kör. Haha….

I morse hade jag slut på müsli och kom på hur längesen det var som jag gjorde egen. Varför gör man inte det oftare? Jag som köper glutenfri müsli också vet ju hur himla dyrt det är och gör man egen så tillsätts ju inget skit.

Jordgubbsrussin HÄR

Jag har ALLTID såna russinaskar i väskan. Perfekt när man blir sugen, om man blir hungrig eller bara vill ha något att tugga på. Perfekt!

Jag gjorde müslin på känsla och herreminjee så gott det blev! Måste skriva upp det så jag har det här inne, enkelt att hitta det då. Så enkel och svängs ihop så det nästan är löjligt. Ska nog verkligen försöka göra egen fr o m nu.

NINAS HEMMAGJORDA GLUTENFRIA MÜSLI

4 dl glutenfria havregryn

1 1/2 dl riven kokos

2 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

1/1 tsk malen ingefära

1/2 dl honung

2-3 dl vatten

1 låda jordgubbsrussin

Gör såhär:

1) Blanda alla ingredienser i en bunke.

2) Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt. Fördela ut den jämnt över plåten.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i va 15-20 min eller tills den fått fin färg och ”torkat”.

4) Låt svalna helt, häll upp i en burk och häll i russinen.

Tips: Det finns massor man kan ha i en müsli, här kommer några tips som finns på Matsmart:

Chiafrön

Olika sorters russin

Gojibär

Torkade blåbär

Linfrön

Hampafrön

Incabär

Tranbär

Hackade dadlar

Mullbär

Pistagekärnor

Jahapp! Nu ska jag fortsätta jobba här i bilen. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

38
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
3 years ago

Det låter supergott! 🙂 Mvh Jenny.

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
3 years ago

😋😋😋

Nästa inlägg

Slut som artist

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x