Besök vid graven och fin lördag!

Godmorgon mitt i natten! 😅

Jag har varit vaken länge, hade lite svårt att somna om så jag gav upp och började jobba istället. Idag vaknar vi upp till Lucia, jag tänkte jag skulle gå upp och skämma kort familjen med gott nybakt bröd till frukosten. Kl 07 börjar Lucia ifrån Jukkasjärvi på SVT 1, antar att jag kommer sitta och titta på det ensam…. nja kanske Majlis också. Men dom andra kommer sova som små grisar. Får kanske väcka dom med skönsång och gå lucia lite senare? Jag gjorde det med Milo när han var liten, det var så himla mysigt.

Tänk när man fick klä på honom tomtekläderna och sen var det uppvisning i skolan. Det var på den tiden det inte fanns pandemi i vårat vokabulär, eller i alla fall inget som hela världens befolkning upplevt samtidigt i nutid. Gud….. som jag saknar de där stunderna när allt var ”normalt”. Att kunna stå och trängas ihop för att få se en glimt av sin tomte, lucia, pepparkaksgubbe eller stjärngosse. Att sitta trångt i en matsal för att njuta av blaskigt kaffe och en på ytan torr lussebulle. Hur mysigt var inte det? Fan ta dig helvetes pandemi, det här var inte fint gjort av dig. Stick nu, du har gjort ditt! 😭

Till lunch igår sen så blev det denna underbara pulled Chicken. Det kommer recept på det senare idag, det var sååå smarrigt!

Efter vi ätit så klädde vi på oss plastpåsar på fötterna (haha, hittade varken gummistövlar eller vinterkängor) och gav oss iväg till svärisarnas skog. Jag var ute efter mossa och grankvistar.

Det var halt med de där plastpåsarna på fötterna. Haha…. t.o.m så skorna åkte av. 🤣 Men hjälpte gjorde dom. Vi var alla torra om fossingarna och ingen frös.

Skogen är så himla vacker på något vis. Även om det var grått som en blöt filt men det gröna lös upp och allt vackert som växer där är bara så magiskt på något sätt. Fick verkligen en sån känsla igår.

Vi hittade både mossa och grankvistar som jag nu måste fixa lite med så det blir fint. Fotar sen såklart så du får se.

Svärmor hade fixat denna söta granristomte utanför. Så himla fin!

Vi var förbi vår Toxys grav också och gjorde lite julfint hos honom. Han ligger begravd där under granriset. Det är två stora rötter som omfamnar honom känns det som så gravplatsen är så fin. Jag är så glad att han får vila där, min underbara svärmor hade ställt dit fåret också så det alltid känns ombonat. Igår fick jag en röd lykta att ställa där och så fixade vi fint med grankvistar. Jag ”pratade” lite med honom och berättade att han alltid kommer vara med oss. Känns fint i hjärtat på något vis. Vi kommer aldrig glömma honom. ❤️

Efter skogen så åkte vi hemåt och fixade oss lite för ”liven” som vi hade på min Instagram. Vi gjorde så mycket gott, det kommer komma recept på det senare.

Här var några av tilltuggen! Såååå himla himla goda och så busenkla att svänga ihop! Kommer ett potpurri på dessa recept senare idag.

Hoppas du får en mysig lucia. Jag tror att jag ska laga trerätters idag, vill testa lite recept som kanske kan bli tips till nyår också samtidigt som vi äter lite extra gott idag när det är lucia. Annars så tror jag karln min vill kolla vinterstudion, kanske kan vi kvista iväg och köpa fika på något mysigt café sen också. Vill försöka stötta så mycket det går nu.

Kram Nina

71
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Ninas Saffranskyssar med vit choklad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x