Magiska kanelbullar av pizzadeg, steks i stekpanna

Åh hörni!

Satt och bläddrade bland bilder och blev bara så sugen på att använda mitt stormkök igen. Har ju lovat svärisarna att bjuda dem på kanelbullar gjorda på stormköket så kanske ska vi försöka få ihop det någon dag. Tror att jag ska göra semlor på stormköket, det borde bli smarrigt värre! 👌🏻🥰😋

Har man inte stormkök så kan man ju alltid steka dem i rikligt med smör i en stekpanna på spisen! Det blir nog minst lika smarrigt.

Det är ju så enkelt att svänga ihop. Veckla ut pizzadegen, på med 75 g smör, 2 msk kanel, 1/2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker. Blanda gärna ihop det till en röra innan du brer på med på plattan. Rulla ihop från långsidan och skär sedan ca 3 cm breda skivor.

Såhär gottiga ser de ut då!

På med rikligt med smör. Sedan är det bara till att steka dem.

Jag vände dem flera ggr, då höll de ihop ordentligt. Smöret och socker och kanelblandningen gör att de får nästan en knäckig yta och den yta är bara woooooow såååå god! 👌🏻😋

Sedan avslutar man med massa lönnsirap och cashewnötter uppepå. Man kan också bara pudra dem med lite florsocker om man vill det.

Sååå sååå gott! Tips tips till helgen kanske.

Kram Nina

274
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellinor
Ellinor
3 years ago

Åh vad gott det såg ut, måste testas! Nåt tips om vilken pizzadeg man ska välja? Nån som är godare än de andra. Är det där vanlig storlek eller en sån XL-variant?
Ha en fortsatt bra dag!

Nästa inlägg

Ugnsbakad lax med kall citronsås

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x