Påskäggsjakt

Godmorgon!

Ja igår var det påskafton, vi gjorde faktiskt inget speciellt igår utan bara mös hemma mestadels. Idag kommer familjen på påskfirande här hemma. Ska bli mysigt!

Traditionsenligt så var det ändå påskäggsjakt igår. Igår när vi filmade det hela så sa vi att det nog är vi föräldrar som numera tycker det är roligast, haha…. Men så länge han ändå vill leta efter sina ägg så görs en skattkarta såklart. Jag tror att de stora barnen också ska få en varsin skattkarta när dom kommer ikväll. Haha! Älskar den traditionen.

Så fort han vaknade igår så var det på med kläderna för att ge sig ut. Jag och Tony hade förberett allt.

Det blev den längsta rundan någonsin i år, perfekt att få ut dom på en liten promenad ju. Det var nog också den svåraste skattkartan någonsin, vi levlar ju ändå upp vi föräldrar så det blir en match av det hela.

Skönt för oss också att komma ut på en liten tur! 💕

På vår baksida började sedan det riktiga letandet. Han tyckte dock det var lite konstigt att han behövde ge sig ut på den långa promenaden för att sedan ändå leta på baksidan av vårt hus. 😅 Tony hade gömt ägget under massa kvistar och grejer. Det var ett rejält ägg att gömma dessutom. 😅

Tillslut lyckades han ändå hitta det i sitt gömställe.

Favoritsnacks, favoritgodis, en slant och massa dricka fick plats i det. Ett tips är att spara påskäggen, det gör vi. Ett sånt här stort ägg kostar ju liksom 200 kr att köpa. Jätteonödigt att köpa nytt varje år ju.

Han var så nöjd efter sitt letande och innehållet i sitt påskägg. Sen ville han handla för sin slant direkt, han har sparat till en ny basketboll så då fick vi köpa den. Blev en bra påskafton på alla sätt.

Kvällen tillbringades i Lets Dance soffan. Tyckte nog inte att Martin Melin förtjänade att åka ut redan, men det är inte alltid det som avgör i det programmet.

Hepp! Nu måste jag jobba sen ska det förberedas för påskmiddag här hemma. Här ska ju göras surdegspizzor på dinkel till middagen. Vår pizzaugn ska testas för första gången. Det är en sån vedeldad och som tur är har vi riktigt torrt och fint björkved hemma. Pizzorna blir klara på 1 min i den då den blir 500 grader varm, dessutom värms den upp på bara 15 minuter. Så häftigt ju! Ser såååå fram emot det här alltså…. så är det när man är en matnörd.

Vi hörs sen!

Kram Nina

50
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tina
Tina
3 years ago

Kan du inte visa bild på pizzaugnen?

Img 3258.jpg

Nästa inlägg

Citronmousse med kanelhavreflarn

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x