Nu ska Eriks cancer besegras

Åh jag vet knappt var jag ska börja, men jag tror att jag börjar med det allra viktigaste. Eriks insamling till att övervinna sin cancer. Den är absolut viktigast just nu.

Igår var en hektisk dag. Båda lokaltidningarna här i Enköping ville träffa oss, Aslan, Erik och mig. SVT ville också göra ett reportage. Hela förmiddagen var bokad för detta.

Jag började dagen med en stärkande promenad. Ställde mig och kramade ett träd. Du vet att det är bra skit va? Att jorda sig tillsammans med ett träd? En jätteskön känsla är det, testa nångång vetja. Det är mycket tankar i huvudet just nu så mina promenader för att stärka mig själv är så viktiga just nu. Är man högkänslig som jag är så påverkas man enormt mycket, och det visste jag ju att det skulle bli så. Men som sagt, jag försöker stärka mig hela tiden.

Erik behandlas just nu med cellgifter för att försöka stoppa det som går att stoppa. Han är optimistisk då han inte behövt tömma sin lunga på vatten på över 3 veckor. Varje grej är en seger. Detta är inte heller en liten grej, det är enormt. Att slippa tömma en lugna som tömts 2 ggr på flera liter vatten är en enorm seger. Något som blir bättre i en långt framskriden cancer är en enorm seger. Erik var och fick sina cellgifter i måndags och igår hade vi den här förmiddagen med tidningarna och SVT. Jag var lite orolig över hur han skulle orka? Han blir såklart påverkad av det. Illamående, enorm trötthet osv. Men där stod han och lös som bara han kan när vi möttes upp. Det syns inte en strimma att han är sjuk, inte en strimma. Samma glöd i ögonen och samma snälla varma människa.

Här satt vi med Ena Håbo tidningen på Systrar 2 här i stan. Eriks cellgiftspåse är kopplad in i en shunt i hans hals, påsen ligger på magen och så fylls det på i 48 timmar. Han är svag i immunförsvaret så det var bra att de ordnat med utrymme och att vi fick sitta med avstånd och ensamma i rummet.

Enköpings Posten tog med oss ut en sväng. Erik kan inte bli kall nu bara för han har fått nervskador på händer och fötter av sina cellgifter så vi fick skynda oss. Tur att solen sken och värmde en del i alla fall.

Såhär blev artikeln i Enköpings posten. Tyvärr så ligger den bakom en betalvägg men du kanske kan se vad som står?

Igår var den enorma summan som nu samlats in drygt 420.000 kr. Det är knappt greppbart och vi som startade den här insamlingen är verkligen helt mållösa. Hur är det möjligt? Mänskligheten har verkligen visat sig ifrån sin finaste mest renaste sida. Människor har enormt fina hjärtan som bultar där i bröstet och som vill väl. Många har skrivit till mig att de nu tror på mänskligheten igen. Exakt så känner jag också. Ett tag började jag fundera på om pandemin gjort människor galna men det visade sig vara precis tvärtom.

Alla som skänker pengar och alla underbara meddelanden som hela tiden dimper in får hjärtat att göra volter. I Lördags kväll fick jag ett meddelande på Instagram ifrån lilla Elis som har en CP-skada. Han berättade att han brukar låta familjen testa mina recept. Det brast fullkomligt för mig när han skrev att han ville ta pengar ifrån sin Majblommeförsäljning och ge det till Erik. Älskade älskade älskade Elis, det finns inte ord. Hur fin får man vara, älskade barn! ❤️❤️❤️❤️ Kika gärna in HÄR hos honom på hans instagram och köp en majblomma. Jag köpte flera stycken.

Erik vill starta en fond. Blir det pengar över efter Eriks behandlingar så ska den här ”Eriksfonden” startas. Den ska sedan hjälpa andra i svåra situationer. Erik vill t ex kunna hjälpa Elis i framtiden om han behöver något. Något som är så stort med hela den här resan är att Erik ju genomgår en enorm resa med sig själv mitt i allt detta. Som han sa på intervjun igår, jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv under dessa dagar. T ex att han ju alltid varit så hjälpsam och omhändertagande i alla sina relationer, nu plötsligt så måste han själv ta emot hjälp. Det är inte så lätt alla gånger. Att göra något i nästan 50 år och sen göra helt annorlunda, nej… det är inte så lätt. Nu MÅSTE han ta emot hjälp även om det inte är så lätt, och det hjälper honom såklart i sin egen utveckling. Igår sa han: ”Jag kanske är snäll, det förstår jag nu när alla är så fina emot mig”. Konstigt att man börjar gråta…. han är en av de snällaste människorna som finns liksom.

Jag och Aslan satt och pratade med Erik om planen nu. Vad är planen? Det är liksom bråttom, det går inte att sitta och vänta. Idag tar Karolinska upp Erik till diskussion. Om han ska få immunterapi eller inte? Då blir den gratis för honom och han kan boka in Tysklands kliniken. Får han inte immunterapin i Sverige måste han köpa den via en finsk klinik som finns i Sverige. Då blir det svindyrt. Men Erik vill göra båda, både immunterapi och kliniken i Tyskland så nu håller vi alla tummar vi kan för att Karolinska ger tummen upp. Om inte så är planen immunterapi och sen försöka få ihop pengar till kliniken i Tyskland också. Så vår insamling fortsätter såklart. Vi vill att han ska kunna göra båda för då har han störst chans att få leva. 1 behandling med immunterapi på finska kliniken kostar 70.000 kr per månad. Man behöver behandlas många ggr så ni kan ju tänka er vilka pengar vi pratar om. Kliniken (Arkadiakliniken) i Tyskland kostar 200.000 kr. Enorma pengar, och egentligen helt sjukt att man ska behöva betala själv men så är det. Erik ska kolla hur det är med bidrag från Försäkringskassan för immunterapin men det finns liksom ingen tid över nu. Ingen tid alls. Allt måste ske nu nu nu. Sen vill man att han ska få försöka bli frisk i lugn och ro och inte sitta med massa meck under tiden.

Ja ni fattar, snacka om att vi håller alla tummar i världen nu. Jag får berätta allt som händer för er här på bloggen, Erik har okejat det och tycker det känns bra så alla vet var pengarna som samlats in går. Han är en tokärlig person och vill att allt ska gå rätt till. Så typiskt fina Erik. ❤️

Tack för alla bidrag som kommit in. Vill du vara med och bidra så kan man swisha direkt till Erik på telefonnummer: 0723 – 191219. Det ska gå att få Erik frisk, det SKA gå! 🙏🏻❤️

Senare ska jag berätta om min serie som jag dragit igång men nu ska jag gå ut på min promenad.

Kram Nina

66
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
3 years ago

Håller tummarna för Erik,så fantastiska människor det finns som skänker pengar. Men Erik har ingen tid att förlora nu när pengar finns varför åker han inte direkt till Tyskland i Arkadiakliniken?

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
3 years ago

Som jag skrev i inlägget vill han ha immunterapi först.

Jessica
Jessica
3 years ago

❤❤❤❤

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica
3 years ago

❤️❤️❤️❤️

Jenny
Jenny
3 years ago

Tack för uppdateringen och delning av artikel 😉 får anstränga mig lite att läsa. Har många minnen från Erik 🙂🙂❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
3 years ago

❤️

Lotta
Lotta
3 years ago

Det här är så stort! Man blir verkligen varm i hjärtat av alla fantastiska människor. Som gammal Fanna-bo och klasskamrat med en av Eriks systrar så känns det lite extra. Stort tack till dig och Aslan för era insatser 💖

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta
3 years ago

Tack och stor kram! ❤️

Lena
Lena
3 years ago

Vad var det för behandling han skulle få i Tyskland?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
3 years ago

En behandling på Arkadiakliniken.

Lena
Lena
Reply to  niiinis
3 years ago

Jag har förstått att det var till Arkadiakliniken han skulle – men vilken typ av behandling skulle han få där?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
3 years ago

Jag är inte så insatt i vilka behandlingar dom har, vet bara att dom är proffs på det dom gör. 🙏🏻

Therese
Therese
3 years ago

Så fint! Men också så ledaamt med alla som går runt med samma besked i ryggen och inte känner personer som når ut till så mkt folk och kan få bidrag från andra. Alltså missförstå mig rätt. Jätteglad för hans skull och fint av er. Men ”en vanlig” människa skulle ju aldrig få ihop en sån stor insamling till sin vän.

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Vet inte riktigt vad jag ska svara på din kommentar faktiskt. Men jag vägrar få dåligt samvete över att jag och en annan person kunnat hjälpa en svårt cancersjuk person som fått en dödsdom.

Vi ska också komma ihåg att Aslan som startade den här insamlingen är en vanlig person. Han delade detta på sin Facebooksida och han, genom dessa delningar som uppstod på FB, fick ihop nästan 200k på mindre än 2 dygn. Så visst kan en helt vanlig människa med ett normalt kontaktnät hjälpa. Alla dagar i veckan. Så man får absolut inte tro något annat.

Img 4491.jpg

Nästa inlägg

Risifrutti Pannakor

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x