Student & barnfritt

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cervera, Gucci, Johnells

Godmorgon Söndag!

Vaknat aaaaalldeles för tidigt men jag har suttit här och jobbat och fått en massa gjort redan. Kanske att jag somnar om en stund också, får se hur det utvecklar sig och hur länge familjen tänkt sova.

Hörni! Vilka galet ljuvliga dagar vi har. Jag kan tro att ni alla njutit av det underbara vädret vi har nu. Man blir ju tammetusan heeeeelt nipprig av lycka.

I fredags var vi på student hos fina Maja som äntligen blivit klar. Dock så kommer förmodligen pluggandet fortsätta, hon väntar spänt på antagningsbeskedet just i detta nu.

Fina Maja!

Som man minns den här dagen alltså! Lyckligare dagar i livet får man leta efter. Jag var euforisk och så glad att jag lyckades slutföra gymnasiet. Var på väg att sluta flera ggr men efter ett envist peppande av min underbara mentor Gunnar Boger så lyckades jag. Det är helt hans förtjänst.

Majas kanin har nyligen fått massa ulliga tussiga kaninungar. Jag höll på att smälla av så söta dom var. Hade lätt kunnat stoppa en i fickan och tagit med hem. Ååååh…. ❤️

Så fin tårta som Majas syster Emma gjort. Frisk och så fräsch!

4 såna här vinglas blev det i present! Såg förresten nu att just dessa underbara vinglas från Kosta Boda som heter ”All about you” är på REA just nu. De lila hittar du HÄR, de beige/rosa HÄR! Älskar dom, ansiktena är såååå fina. Maja blev jätteglad över glasen också, kul när man lyckas.

Annat var det när hon var 5 år och vi köpte en simmande Ariel Barbie till henne i julklapp. Hon öppnade paketet och så tittade hon suspekt på sin Barbie en lång stund, sen mumlade hon lite tyst:

”Jag har en sån här mycket bättre hemma.”

Som vi skrattade! Och som vi har skrattat åt det genom åren. Det har sedan dess varit en alldeles speciell utmaning att handla present åt henne. Haha…. alltid lika glad när vi lyckas. 🤣

Det blev en väldigt lyckad och mysig kväll hos Maja. Knäppte av en bild när vi lämnade för att åka hemåt, såg så himla mysigt ut där i skymningen.

Igår åkte Milokillen på klassresa med sin klass. Vi packade i hans nya träningsväska och det var en pirrig och förväntansfull kille som gav sig iväg igår förmiddag. Kvar blev mamman och pappan i familjen med absolut inga planer. Nästan så vi blev lite handfallna, att bli ”barnfri” sådär krävs ju såklart planering men planering är vanligtvis varken min eller Tonys starkaste sidor. Efter en stunds klurande så beslutade vi oss för att ha en mysdag med lite lysande i storstaden! Solen gassade från en klarblå himmel verkligen och god mat kändes som en god idé.

En tallrik med padrones. Mums! 👌🏻

Fått en del önskemål om att jag ska tipsa om Tonys kläder också så då ska jag börja göra det såklart. Igår var han så skönt, snyggt och somrigt klädd. Såg ut som en riktig sommarpojke, ja eller man då. 😅 Skjorta HÄR, shorts HÄR, solglasögon från Ray Ban HÄR.

Vi började med att testa restaurang Glashuset på Strandvägen i Sthlm. Ligger helt fantastiskt precis vid vattnet och jag fick en helt amazing vy. Både vattnet och gubbe i samma vy, ja då kan man verkligen inte klaga.

Till förrätt tog jag Padrones med sesamfrön, Tony tog Cheese fritters med rostad vitlöksmajo. Alltså den majjon var ”to die for”. Så otroligt god. Äter du där nångång så är ett tips att ta padrones och sen dippa i den majjon. Det var magiskt gott!

Till varmrätt tog jag helgrillad dagens fångst. Jag kan säga att den där Zucchini/fänkålsröran med dillsmör var magisk till den vita fisken! Måste hitta ett recept på något liknande och göra också. När servitören hörde att jag tyckte det var otäckt med huvudet och ögat kom dom från köket och plockade bort det åt mig. Vilken service säger jag! Inuti fisken sen var det en rökt gräddfil blandad med örter. Ämen åh! Så gott!

Tony tog entrecote med rostad grön sparris, kryddsmör och friterad potatis. Han tyckte också att det var såååå gott.

Kan verkligen rekommendera Glashuset om du vill testa på en härlig restaurang i Stockholm.

Min klänning är från H&M, såg att den var slutsåld nu tyvärr. Många som frågade på Instagram igår.

Efter maten gick vi bara ett stenkast bort till Ångbåtsbryggan, fick ett toppenbord där vi kunde sitta och njuta precis vid vattnet med ansiktet mot solen. Var tvungen att ta namnet på oliverna för de var de gooooodaste jag någonsin ätit. Sinisi heter dom och är från Sicilien. Stora, köttiga, smöriga och sådär galet juicy. Sååå gott till ett glas bubbel. Mums mums!

Fick 1000 frågor om mina solglasögon på story igår. Igår invigde jag nämligen mina nya solglajjor från >>Gucci<<(länk). Har letat i en hel evighet efter stora blaffiga och äntligen har jag hittat dem. Hade först mina vanliga svarta men dom är lite ”varma” att ha riktigt soliga dagar. Inte alls lika varmt med de solglasögon som har såna ”näspluppar” du vet. Stortrivdes i dom verkligen. Är så rädd om dom här nu så jag vet knappt när man ska våga använda dom. 😅 Så är det när man sparar ihop och äntligen kan unna sig ett par riktigt härliga solglasögon. Synd bara om man inte ska våga använda dem nu. 😂

Efter mys på Ångbåtsbryggan tog vi oss med promenad mot bilen igen. Ja Tony drack alkoholfria öl om någon undrade. Haha…. Han älskar dom. Världens bästa tips om man vill få en myskänsla ändå utan att få i sig alkohol.

Älskar de här två husen nere på Strandvägen. Det ena är Hotel Diplomat. Så fina verkligen och jag tar fascinerat bild på dem varje gång jag passerar. Kanske har jag bott där nångång i ett tidigare liv? 😅

Kvällen avslutades hemma på altanen och med att vi började följa en ny serie. MANIFEST heter den och finns på HBO ifall du också är sugen. Sett ett avsnitt nu och jag tycker den verkar vara jättebra!

Jahapp, nu är det dags att ta tag i dagen. Jag ska fortsätta jobba här ett tag. Vi hörs sen!

Kram Nina

67
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
3 years ago

Häromdagen gjorde jag hel fisk i ugn,guldsparid liknar den fisk du åt. Även makrill gör jag i ugn. Jag lagar också hel med huvud och ben. För att man får ut mer smak då. Så jag förstår restaurangen. Älskar äta fisken huvud,fiskkind är en delikatess:)
Jag gör en marinad av 1 tsk salt,1 tsk svartpeppar,1 tsk chiliflakes,1 tsk timjan, halv dl olivolja. Snittar några snitt på fisken sen penslar jag detta inuti och ovanpå fisken. Lägg i fisken lökringar,körsbärstomat halvor. Även några klickar smör lägger jag i. Sen i ungsforms botten lägger jag lökringar och vitlöksklyftor lägger fisken på detta. De sista minuterna kan man ju öppna grillfunktionen i ugnen. När man ska äta pressa massa citron 🍋.
Maja liknar väldigt mycket Milo tycker jag. Tycker synd om studenterna i år och förra året,ingenting är ju som förr. De missar ju studentflak,bal osv.
Jaha åka på klassresa är ok men inte tex studentflak.
Hoppas att nästa sommar att både världen och Sverige blir Corona fritt.

Anna
Anna
3 years ago

Du är otroligt fin nina!

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Men tack snälla! ❤️

Sofia
Sofia
3 years ago

Ser ut som ni maxade dagen verkligen- härligt ☀️ Fina solglasögon också. Förstår din oro, man blir ju lite smånervös när man gjort en ganska stor ”investering”. Mitt tips är att inte ha dem när du går in och ut ur butiker. Det är då man brukar ”förlägga” dem (har hänt min man flera gånger. Att sitta och se snygg ut känns rätt ”safe” 😎

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
3 years ago

Bra tips! Ska ta med mig det. ❤️

Yvonne
Yvonne
3 years ago

Skulle aldrig våga använda så dyra solglasögon. Skulle förlägga dem efter en vecka.

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne
3 years ago

Åh jag vet, det är därför jag knappt vågar använda dom. 🤣🤣🤣

Therese
Therese
3 years ago

Hur svårt är det inte mes presenter!? Så glad att jag är färsig med det nu till dom två vi ska fira så hoppas jag eom blir nöjda 🙂

Nästa inlägg

Världens godaste marinad och kall kokoskräm

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x