Tårar i ögonen & avslutning

Godmorgon!

Lördag i huset, vi har inga större planer faktiskt utan det blir nog bara att njuta av lite ledighet och kanske lyssna på regnet som ska smattra stora delar av dagen tror jag. Kollade nu, skulle faktiskt vara hyfsat hela förmiddagen. Härligt!

Tänkte berätta om vår skolavslutningsdag i Torsdags. Det var en väldigt exalterad pojk här hemma på morgonen. Jag bakade muffins och det ströks finskjorta för glatta livet. Tony hade tagit en semesterdag för här skulle det mysas och firas att mellanstadiet nu är klart och att de första betygen kom i ett stort vitt kuvert.

Det här med betyg kan ju tyckas stressande på många olika sätt, jag förstår barn som känner sig stressade idag för på min tid blev man godkänd när man dök upp på lektionerna. Utan prestation blev man godkänd, bara man var där. Idag måste man prestera för att få ett godkänt betyg. Det kan man ju tycka vad man vill om, jag däremot anser att det medför en jäkla stress för barnen och ungdomarna idag. Känns som miljön i skolan är stressande bara så som den är, man ska passa in, man ska ha kompisar och förväntningarna är ofta skyhöga. Ska man verkligen lägga på mer stress på dom då? Självklart ska barn som har lätt för sig i skolan och kanske presterar topp notch mest hela tiden få betyg därefter. Men ska verkligen barn som inte har de lika lätt straffas med icke godkända betyg? Nej, jag tycker faktiskt inte det. Kolla bara vad Laura Sunström från Sundsvall skriver HÄR!

Skjorta HÄR, shorts HÄR.

Han var så fiiin och blödiga känsliga jag hade gråtklump i halsen mest hela morgonen. Det är något visst med skolavslutningar. ”Den blomstertid nu kommer” får alltid mina tårar att rulla av någon outgrundlig anledning. De senaste två skolavslutningarna har vi inte fått vara på skolan (pga pandemin) för att höra den men de hade sjungit den i klassrummet.

Vi väntade med en liten överraskning när vi hämtade honom efter de haft sin lilla skolavslutning i klassrummet.

Ett kuvert med en slant och lite kul saker att hänga runt halsen. Det har varit ett tufft år på många olika sätt och det har varit mycket att kämpa med i skolan. Han har varit så otroligt duktig hela läsåret, kämpat och gnetat på. Så detta sommarlov var mer än välkommet och en fin present var på sin plats.

Min klänning HÄR

https://www.plainvanilla.se/varumarken/blond-hour/blond-hour-angel-dress-pink/Min fina älskade lilla pojke! 💖 Så stolt över honom. Som han kämpat alltså. Många är timmarna vid köksbordet med läxläsning.

Helt enligt traditionen så åkte vi till fiket efteråt och han beställde en ”Snickerskaka”. Det hör liksom till och något vi gjort sen han slutade ettan tror jag.

Milo fick bestämma helt hur han ville fira sin avslutning. Han ville att vi skulle åka till Sthlm och köpa de där skorna som han velat ha säkert i ett års tid. Till det passande t-shirt och shorts. Gud alltså, ni skulle sett lyckan i hans ögon när han äntligen hittade skorna med det stora D:et. Har nog aldrig sett honom så exalterad. Att köpa något för egna pengar, pengar som man fått för att man lovade att kämpa med skolan. Det känns extra fint i hjärteroten.

Fick många frågor om skorna på Instagram (fler med barn som drömmer om ett par Air Jordans, skitsvåra och hitta), dessa är köpta på JD-sports på Gallerian i Sthlm.

Milo önskade hamburgare till lunch så då testade vi T.G.I Fridays i Kungsträdgården. Jag tog grillad kyckling och grönsaker. Helt ok, inte wow på något sätt. Milo och Tony tog burgare och tyckte dom var jättegoda, ångrade nästan att inte jag gjorde det också. Restaurangen ligger ju superhärligt till mitt i Kungsträdgården med fontänen utanför.

Nästa önskemål var att hela familjen skulle åka VOI. Superkul för alla inblandade ska jag säga. Vi åkte ut till Djurgården och for runt. Lite lugnare där med trafiken också, måste ändå säga att de ordnat så bra med cykelvägar inne i hela stan så man känner sig trygg att åka.

Nästa ställe att testa blev Villa Godthem för en fika på deras urmysiga uteservering. Vilket ställe, det var garanterat inte sista gången vi besökte det. Ska man fika finns en liten stuga att beställa ifrån på uteserveringen. Den har dock allt man kan tänka sig, t.o.m koffeinfritt kaffe. Hur mysigt som helst.

På vägen hem tog vi med oss sötisen Bruno som skulle hem till ”mormor och morfar”. Elliots kompis Emmys hund. Han är så söt så det är inte klokt. Vi fick klappa och gosa med honom hela vägen hem från Sthlm.

Det blev en toppendag på alla sätt. Milo var supernöjd och glad, vi också.

Nu ska jag upp och göra Sellerijuice till mig och sen på med träningskläder för er promenad.

Hörs sen!

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Catrin
Catrin
2 years ago

Får man fråga vilken storlek du har på den fantastiska klänningen? Alltid så svårt när man ska beställa att veta!

niiinis
niiinis
Reply to  Catrin
2 years ago

Jag har medium på min. 💖

Img 9238.jpg

Nästa inlägg

Hallon- och vaniljdrömspaj

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x