Balsamicobakad kyckling med Potatisbakelser och härlig helg

Innehåller annonslänk för Cervera

Hej vänner!

Igår hann jag inte in till dig. Hade fullt sjå hela långa dagen. Ibland får man såna dagar. Tänkte jag skulle visa lite vad vi gjort i helgen och också bjuda på allt gott som vi ätit.

I fredags skulle ju jag laga lite god mat. Vi hade myskväll hemma bara, så skönt.

Började med denna lilla ”tapas” bricka. Så gott med sån här plock. Köpte chilihummus på Lidl. Deras vanliga och den här chilivarianten är verkligen hur gott som helst. Gillar du hummus måste du testa denna.

Till varmrätt gjorde jag ett slags potatisbakelser som jag aldrig testat innan. Dom blev verkligen såååå galet goda! Detta måste du också testa.

BALSAMICOBAKAD KYCKLING MED POTATISBAKELSER, 4 p

4 – 6 stora färska kycklingfileer (funkar med tinade också)

1 krm cayennepeppar

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

Salt & peppar

4 dl creme fraiche

2 dl grädde

1 1/2 msk balsamico (den lite trögflytande varianten)

2 tsk kinesisk soja

3 msk kalvfond

2 pressade vitlöksklyftor

3 tsk torkad timjan

1 krm chilipulver

Salt & peppar

Potatisbakelser

1 rulle smördeg

8-10 kokta skalade potatisar

1 dl ricottaost

2 pressade vitlöksklyfta

1 1/2 dl riven västerbottenost (funkar med annan smakrik ost också)

1/2 kruka färsk hackad timjan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med att lägga kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, cayennepeppar, salt & peppar. Ställ in i ugnen på 225 grader. Låt stå i ugnen i ca 20 min.

2) Blanda creme fraiche, grädde, balsamico, soja, fond, vitlök och kryddor. När kycklingen stått i 20 min så häller du på detta. Låt stå kvar i ugnen i ca 25 min till.

3) Potatisbakelserna: Krossa potatisarna i en bunke tills de blir lite mindre bitar. Ha i ricotta, riven ost, vitlök, timjan, salt & peppar. Blanda.

4) Rulla ut smördegsrullen och bred på röran. Rulla ihop smördegsrullen från långsidan tills de blir som kanelbullar. Ställ i bakformar eller andra formar som du har. Toppa med riven västerbottenost (eller annan smakrik ost). In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

Det blev sååå galet gott! Tips till dagens Söndagsmiddag kanske? Gud vad bra det blev, detta måste du testa.

Glöm inte SUPERREA på Cervera, rabattkoden KLUBB ger dig 25% rabatt på nästan hela sortimentet. Här ovan min Mon Ami serie som jag älskar. Du hittar all Mon Ami från Rörstrand HÄR.

Lördagens frukost! Ååååååh vad jag ÄLSKAR helgfrukostar. Idag ska vi få njuta av en helgfrukost igen. Tycker det är så mysigt att få sitta och njuta länge på helgerna. TV:n på, tända ljus, familjen samlad. Ja men hur mysigt som helst, något jag uppskattar nästan lite överdrivet mycket. 😀 Tony är ingen frukostmänniska så han och jag krockar rätt hårt. Haha…. Han kan tänka sig och bara lägga påsen med bröd i på köksbordet, sen har han dukat färdigt. En annan vill ha finporslin, tända ljus och tipp topp.

Igår var vi bjudna till Sigtuna. Hannah bjöd med oss på en jättemysig spelning på 32 rum & kök. Patrik Isaksson spelade och ett lokalt band från Sigtuna. Jättemysig kväll verkligen, så himla härligt och få hänga med Hannah och hennes vänner. Vi åkte hem på kvällen sen så man vaknade hemma, rätt skönt det också.

Nu ska jag fortsätta kolla film här hemma. Har just tittat på Palmer med Justin Timberlake. Såååå bra, gud vad jag grät. Nu ska här njutas av Söndag så det bara dånar om det.

Kram Nina

97
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla
Ulla
2 years ago

Vi var på ett sommarevent här i bygden, med just Patrik Isaksson! Hade nästan glömt bort hur bra han faktiskt är! Kvällen innehöll även Jonas Snäckmark, och avslutades med stand-up av Måns Möller, en riktigt härlig kväll som jag fick tillbringa med mannen. Och svärmor, men jaja.. 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Ulla
2 years ago

Åh vad det låter mysigt! ❤️

Ulla
Ulla
Reply to  niiinis
2 years ago

Ja det var riktigt mysig! Vi har sällan tid för att hänga själva, bara vi två, så detta var välbehövligt. Dessutom tittade solen fram lagom till Måns gick upp på scen, så solen blev som en scenlampa rakt på honom! Coolt! Nu när äldste dessutom tagit körkort o köpt bil, så kan vi ju tigga skjuts av honom! 🙂

Maria
Maria
1 year ago

Så himla gott recept som vi gjorde i helgen! Smakade mums <3

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
1 year ago

Vad roligt att det uppskattades! 😍

Ewa
Ewa
5 months ago

Hej. Jag måste fråga om det inte är väldigt lång tid i ugnen? Jag brukar köra filéer på låg värme och kanske 20 min totalt för att dom inte ska bli torra. (Få bara filéer och inte i sås). Här är det 45 min och ganska hög värme… tänkte bjuda på detta i helgen och bara rädd att dom blir torra.

niiinis
niiinis
Reply to  Ewa
5 months ago

Det behöver du inte oroa dig för, blir toppengott!

Anna
Anna
3 months ago

Såååå gott 😋 Gjorde Madame Ediths potatis i ugn till 👍😋

Nästa inlägg

Snabba Kolabullar och bio

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x