En kaka som du absolut inte får missa att baka i jul är denna magiska godsak. Kladdkaka med saffransfudge. Första gången jag bakade denna tror jag vi åt upp hela kakan samma kväll. 😀 Sååå galet god. Vit choklad & saffran är verkligen en superfin kombo. Den här kladdkakan med saffransfudge är perfekt att bjuda på som efterrätt eller som en riktigt god kaka till glöggminglet kanske? Du måste testa!
Missa inte: 125 recept på mjuka kakor



Innan vi går på receptet måste jag tipsa om världens bästa stekpannor. Det är denna som jag brukar göra fudgen i. Bäääästa ever! Inget fastnar i dem, steker jämnt, så lätta att rengöra och faktiskt också snygga.

Jag använder den lilla stekpannan till typ allt. Skitbra och slå i spik med och gubben i skallen med också om han inte sköter sig, närå…. 😂 nej men perfekt tillsätt steka ägg, omelett, pannkakor och sånt. Nej men sååå bra stekpannor har i alla fall jag aldrig ägt. Du hittar den stora HÄR, och den lilla HÄR.
Kladdkaka med vit choklad & saffransfudge, ca 8 bitar
Missa inte: 20 recept på supergoda kakor
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
Vit choklad och saffransfudge:
1 1/2 dl vispgrädde
1 pkt saffran
150 g vit choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Kolla in denna springform (med rabattkod NEST får du 40% rabatt på den nu.)
2) Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den riktigt kladdig.
3) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret.
4) Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
Världens godaste Saffranskaka? Kolla in denna!

VIT CHOKLAD & SAFFRANSFUDGE
1) Hacka chokladen grovt. Ett annat smart tips som jag såg att Jamie Oliver gjorde var att bara slå chokladkakan i bordskanten flera gånger när den ligger i förpackningen. Där spar man både tid och disk.
2) Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Jag använde stekpannan som jag visade ovan. Tycker det är perfekt att koka sånt här i en stekpanna som är non-stick. Inget fastnar! Någonsin!
3) Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Nu har du fått ihop en superhärlig fudgesmet som är alldeles krämig.
4) Låt svalna något och häll den sedan på kladdkakan och ställ i kylen. Låt stå minst en timma. Sen är det bara att skära upp och njuta!
Önskar du mer receptet med saffran? Klicka här!
❤️ Gillade du receptet?
👉 Följ mig här:
📸 Instagram: @niiinis.se
📘 Facebook: Niiinis Kitchenlife
🎥 TikTok: @niiiniskitchenlife
🍳 YouTube: @Niiiinis
