”SHRIMPFAJITAS” och Fredagmys i huset

InnehÄller annonslÀnk genom reklam för Cervera

Godmorgon vÀnner!

Fredag i huset och jag börjar sĂ„ smĂ„tt bli klar med julpyntningen som sagt, men nĂ€r man vĂ€l börjat sĂ„ blir jag liksom lite galen. Jag bara fortsĂ€tter. Hittar nĂ„gon vrĂ„ till att lĂ€gga en ljusslinga pĂ„, en tomte pĂ„ nĂ„got bord eller ett ljus med juldekoration i ett fönster. KĂ€nns som jag skulle kunna pynta katten liksom. Att hon skulle fĂ„ gĂ„ omkring med en liten minigran lysande med ljusslinga pĂ„ ryggen. Hahaha! 😂😂😂 Nu ser jag det framför mig och skrattar sĂ„dĂ€r osunt mycket för mig sjĂ€lv.

Jag Ă€lskar min nya kaffestation som vi har hĂ€r hemma. Nu stĂ„r Ă€ven den andra Nespresson dĂ€r, den ”vanliga”. Ja för den ville jag ju inte kasta. Dock sĂ„ anvĂ€nder jag bara Nespresso Vertuo Next hela tiden, alltsĂ„ den nya. SĂ„Ă„Ă„Ă„ gott kaffe och fler sorter koffeinfritt att vĂ€lja pĂ„. Jag Ă€r sĂ„Ă„Ă„ nöjd med den hĂ€r maskinen. Finns HÄR om du Ă€r intresserad av en likadan, var 35% rabatt pĂ„ den nu. Letade Ă€ven efter den fina kapselbehĂ„llaren men den verkar vara slutsĂ„ld.

Hörni, jag tÀnkte kicka igÄng denna Fredag med ett sÄÄÄÄ gott tips. AlltsÄ herreminjeee vad tungan krullade sig alltsÄ. Fick nÀstan sorg över att jag inte lagat detta tidigare och att jag inte fÄtt njuta mer av den hÀr rÀtten. Nu kommer jag göra det hÀr flera ggr i mÄnaden. Var sÄ sÀker! Lyckades fÄ ihop en bild, det var alldeles för gott för att fota mer. Haha!

”SHRIMPFAJITAS”, 4 p (RĂ€kfajitas pĂ„ Svenska).

8 tortillabröd

2 röda paprikor

1 gul paprika

1 rödlök

2 tsk vitlökspulver

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikakrydda

1 tsk chilikrydda

Salt & peppar

2 msk olivolja

600 g vannameirÀkor (jag tog fÀrdigkokta som man köper pÄ lösvikt i frysdisken pÄ Ica, lika gott med fÀrska ocksÄ)

2 lime

1 kruka koriander

2 avokado

Gör sÄhÀr:

1. Skölj och skiva sedan upp paprikorna, skala och skiva upp löken. Placera pÄ bakplÄtspapper pÄ en plÄt. In i ugnen pÄ 200 grader i 20 min. Ta ut.

2. LÀgg sedan de tinade vannameirÀkorna (eller de fÀrska) pÄ plÄten. Ha pÄ limejuice frÄn en hel lime och salta rÀkorna. In i ugnen pÄ grill i 5-8 minuter (paprikorna Àr ocksÄ med). VÀrm skalen i mikron samtidigt, de kan ocksÄ vÀrmas pÄ samma plÄt om du vill.

3. SkÀr upp avokadon i större tÀrningar. Hacka koriander smÄtt och ha det pÄ avokadon. KlÀm pÄ saften frÄn en hel lime. Salta. (Hatar du koriander sÄ ta t ex fÀrsk basilika istÀllet).

Tips: Gör en limeyoghurt att ha uppepÄ. 1 1/2 dl matlagningsyoghurt (funkar med creme fraiche ocksÄ). Saften av 1/2 lime. 1 msk honung. Salt & peppar. Mums!

Helt klart vĂ€rt att testa och njuta av i helgen. Hoppas du ska gilla lika mycket som vi. NĂ€he! Nu ska jag jobba vidare hĂ€r, ska ocksĂ„ förbereda kalaset för Milo imorgon. Ska baka och fixa med dekorationer. Sen ska jag förbereda mig för padellektionen som börjar klockan 11. Kommer vara helt slut och ha sĂ„n trĂ€ningsvĂ€rk imorgon. Men, sĂ„Ă„Ă„ kul och sĂ„Ă„Ă„ hĂ€rligt, jag Ă€lskar trĂ€ningsvĂ€rk. 😀

Ha en mysig fredag sÄ hörs vi lite senare.

HÀr kan du följa mig:

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

Kram Nina

59
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
2 years ago

VÀldigt fint och mysigt, var har du köpt den fina glasvasen?

Img 5824.jpg

NÀsta inlÀgg

Julig Äppelkaka

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x