”SHRIMPFAJITAS” och Fredagmys i huset

Innehåller annonslänk genom reklam för Cervera

Godmorgon vänner!

Fredag i huset och jag börjar så smått bli klar med julpyntningen som sagt, men när man väl börjat så blir jag liksom lite galen. Jag bara fortsätter. Hittar någon vrå till att lägga en ljusslinga på, en tomte på något bord eller ett ljus med juldekoration i ett fönster. Känns som jag skulle kunna pynta katten liksom. Att hon skulle få gå omkring med en liten minigran lysande med ljusslinga på ryggen. Hahaha! 😂😂😂 Nu ser jag det framför mig och skrattar sådär osunt mycket för mig själv.

Jag älskar min nya kaffestation som vi har här hemma. Nu står även den andra Nespresson där, den ”vanliga”. Ja för den ville jag ju inte kasta. Dock så använder jag bara Nespresso Vertuo Next hela tiden, alltså den nya. Såååå gott kaffe och fler sorter koffeinfritt att välja på. Jag är sååå nöjd med den här maskinen. Finns HÄR om du är intresserad av en likadan, var 35% rabatt på den nu. Letade även efter den fina kapselbehållaren men den verkar vara slutsåld.

Hörni, jag tänkte kicka igång denna Fredag med ett såååå gott tips. Alltså herreminjeee vad tungan krullade sig alltså. Fick nästan sorg över att jag inte lagat detta tidigare och att jag inte fått njuta mer av den här rätten. Nu kommer jag göra det här flera ggr i månaden. Var så säker! Lyckades få ihop en bild, det var alldeles för gott för att fota mer. Haha!

SHRIMPFAJITAS”, 4 p (Räkfajitas på Svenska).

8 tortillabröd

2 röda paprikor

1 gul paprika

1 rödlök

2 tsk vitlökspulver

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikakrydda

1 tsk chilikrydda

Salt & peppar

2 msk olivolja

600 g vannameiräkor (jag tog färdigkokta som man köper på lösvikt i frysdisken på Ica, lika gott med färska också)

2 lime

1 kruka koriander

2 avokado

Gör såhär:

1. Skölj och skiva sedan upp paprikorna, skala och skiva upp löken. Placera på bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen på 200 grader i 20 min. Ta ut.

2. Lägg sedan de tinade vannameiräkorna (eller de färska) på plåten. Ha på limejuice från en hel lime och salta räkorna. In i ugnen på grill i 5-8 minuter (paprikorna är också med). Värm skalen i mikron samtidigt, de kan också värmas på samma plåt om du vill.

3. Skär upp avokadon i större tärningar. Hacka koriander smått och ha det på avokadon. Kläm på saften från en hel lime. Salta. (Hatar du koriander så ta t ex färsk basilika istället).

Tips: Gör en limeyoghurt att ha uppepå. 1 1/2 dl matlagningsyoghurt (funkar med creme fraiche också). Saften av 1/2 lime. 1 msk honung. Salt & peppar. Mums!

Helt klart värt att testa och njuta av i helgen. Hoppas du ska gilla lika mycket som vi. Nähe! Nu ska jag jobba vidare här, ska också förbereda kalaset för Milo imorgon. Ska baka och fixa med dekorationer. Sen ska jag förbereda mig för padellektionen som börjar klockan 11. Kommer vara helt slut och ha sån träningsvärk imorgon. Men, sååå kul och sååå härligt, jag älskar träningsvärk. 😀

Ha en mysig fredag så hörs vi lite senare.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

59
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
2 years ago

Väldigt fint och mysigt, var har du köpt den fina glasvasen?

Img 5824.jpg

Nästa inlägg

Julig Äppelkaka

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x