Karlssons Frestelse – Skinkjansson

Hur har ni det där ute? Börjar ni bli klara med alla bestyr inför julen? En annan fråga. Har ni hört talas om Karlssons Frestelse? Kanske är något att ta till nu när det är så ont om anjovis i butikerna. Eller så bara gillar du inte smaken av anjovis, då ska du laga Karlssons frestelse!

Karlssons Frestelse Skinkjansson

1 kilo potatis

350 g julskinka

2 gula lökar

4 dl vispgrädde

2 dl mjölk

2 msk dijonsenap

Salt & svartpeppar

25 g smör

Ca 1/2 dl ströbröd

Gör såhär:

1. Ugnen på 180 grader. Börja sedan med att skala potatisen. Strimla den sedan i mindre bitar. Lägg den sedan i en stor kastrull med kallt vatten.

2. Skala och strimla löken. Strimla också skinkan i strimlor. Ha i rejält med smör i stekpannan och stek sedan alltsammans tills löken mjuknat helt.

3. Ta fram en ugnsform, varva sedan potatis med skink/lök strimlorna. Kom ihåg att salta och peppra emellan varje lager, tänk dock på att skinkan är lite salt också.

4. Blanda grädde, mjölk och dijonsenap. Häll över potatis/skinkan. Strö på ströbröd. Hyvla på smör. In i ugnen i ca 1 timme 15 min. Blir den för mörk under gräddning så ha på folie. Låt gärna stå och dra sig en stund. Såååå gott!

Tips: Har du överbliven julskinka i mellandagarna så gör denna att äta.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1685
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 6844.jpg

Nästa inlägg

Äppelglögg

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x