ANNONS

Spetskål med brynt smör och hasselnötter med fetaostkräm

/

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för bl a Cervera

Igår gjorde jag en lunch som gick riktigt snabbt att svänga ihop. Jag kör ju lite veganskt nu utan att bara äta så, men jag mår så mycket bättre i magen när jag kör mycket grönsaker så det gör jag nu. Det här åt Tony också och tyckte det var supergott!

Tallrikar Lulu HÄR (älskar dom, handgjorda) // Favoritvinglasen HÄR // Mässingsbestick HÄR

Jag dukade upp åt oss, tänk att det är så mycket trevligare när man dukar och gör lite mysigt även om det bara är en lunch man slänger i sig. Är så nöjd med sideboarden bakom matbordet. Köpt på IKEA. Lite nytt lull-lull från Mio också. Älskar elefanten, blev verkligen PANG-KÄR i den så fort jag såg den. HÄR hittar du den, fast jag den stora varianten. De maffiga ljusstakarna hittar du HÄR.

Ugnsrostade grönsaker, spetskål, brynt smör och hasselnötter med fetaostkräm, 4 p

1 spetskål

6-8 färska rödbetor

2 stora sötpotatisar

2 msk olivolja

Salt & peppar

75 g smör

1/2 dl hackade hasselnötter

Fetaostkräm:

200 g fetaost (jag körde vegansk – älskar den från Violife)

3,5 dl turkisk yoghurt (jag tog kokosyoghurt från alpro soya)

1,5 msk honung

Salt & peppar

Lönnsirap att ringla över

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Dela spetskålen i 4 delar. Skala sötpotatisen och rödbetorna. Dela dem i klyftor. Lägg allt på plåten. Ringla över olivolja och strö på salt & peppar. In i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

2) Fetaostkrämen: Smula ned fetaosten i en skål eller bunke. Ha i yoghurt, honung och salt & peppar. Ringla över lönnsirap och snurra på lite svartpeppar just innan servering.

3) Bryn smöret i en kastrull. Smöret är klart när du börjar känna en nötig doft och smöret börjar mörkna. Hacka hasselnötter och rosta i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg.

4) När du tagit ut spetskålen och grönsakerna så ringla du över smöret över spetskålen. Avsluta med att ha på de rostade hasselnötterna. Muuuums!

OBS: Kör du strikt veganskt så använd agavesirap istället för honung och mjölkfritt smör.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

12

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00