Spetskål med brynt smör och hasselnötter med fetaostkräm

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för bl a Cervera

Igår gjorde jag en lunch som gick riktigt snabbt att svänga ihop. Jag kör ju lite veganskt nu utan att bara äta så, men jag mår så mycket bättre i magen när jag kör mycket grönsaker så det gör jag nu. Det här åt Tony också och tyckte det var supergott!

Tallrikar Lulu HÄR (älskar dom, handgjorda) // Favoritvinglasen HÄR // Mässingsbestick HÄR

Jag dukade upp åt oss, tänk att det är så mycket trevligare när man dukar och gör lite mysigt även om det bara är en lunch man slänger i sig. Är så nöjd med sideboarden bakom matbordet. Köpt på IKEA. Lite nytt lull-lull från Mio också. Älskar elefanten, blev verkligen PANG-KÄR i den så fort jag såg den. HÄR hittar du den, fast jag den stora varianten. De maffiga ljusstakarna hittar du HÄR.

Ugnsrostade grönsaker, spetskål, brynt smör och hasselnötter med fetaostkräm, 4 p

1 spetskål

6-8 färska rödbetor

2 stora sötpotatisar

2 msk olivolja

Salt & peppar

75 g smör

1/2 dl hackade hasselnötter

Fetaostkräm:

200 g fetaost (jag körde vegansk – älskar den från Violife)

3,5 dl turkisk yoghurt (jag tog kokosyoghurt från alpro soya)

1,5 msk honung (är du full-vegan så kör lönnsirap)

Salt & peppar

Lönnsirap att ringla över

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Dela spetskålen i 4 delar. Skala sötpotatisen och rödbetorna. Dela dem i klyftor. Lägg allt på plåten. Ringla över olivolja och strö på salt & peppar. In i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

2) Fetaostkrämen: Smula ned fetaosten i en skål eller bunke. Ha i yoghurt, honung och salt & peppar. Ringla över lönnsirap och snurra på lite svartpeppar just innan servering.

3) Bryn smöret i en kastrull. Smöret är klart när du börjar känna en nötig doft och smöret börjar mörkna. Hacka hasselnötter och rosta i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg.

4) När du tagit ut spetskålen och grönsakerna så ringla du över smöret över spetskålen. Avsluta med att ha på de rostade hasselnötterna. Muuuums!

OBS: Kör du strikt veganskt så använd agavesirap istället för honung och mjölkfritt smör.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

69
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MH
MH
2 years ago

Gillar också spetskål har det till så mycket som idag till grönsakssoppa, den är mjukare än vitkål. Jag gillar vegetarisk kost för många år sen slutade jag äta tamgrisen. Äter fågel fisk och viltkött men älskar grönsaker av alla de slag, och jag känner inget behov av kött faktiskt. Jättefin elefant du köpt och ljus förhöjer ett hem.
Må väl/MH

Anna
Anna
2 years ago

Sååå gott det ser ut, lovar att testa🌟 Försöker också äta vegetariskt och mer grönsaker några dagar i veckan. Gillar Icas färska vegetariska produkter; vegosnitsel, broccolibiff mm. Dina sideboard är så fina, är det Ikeas Bestå?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
2 years ago

Ja jag mår så mycket bättre när jag äter vegetariskt.

Ja precis, Bestå. Bästa! ❤️

Sara
Sara
2 years ago

Mums, vad gott det låter! Detta måste jag testa! Tack för receptet💛

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
2 years ago

❤️❤️❤️

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Så gott med spetskål, och vegetarisk/vegansk mat är ju sååå gott!
Trevlig helg<3

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
2 years ago

Ja sååå gott! 👏🏻👏🏻🥰

Berit
Berit
2 years ago

Mumsigt! haha jag tror minsann att Tony har ”vita skjortan” på då man skymtar honom i spegeln 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
2 years ago

😂🥰

Katarina Berg
Katarina Berg
2 years ago

Ser underbart gott ut ska testa! Men en fråga har missat hur gammal majlis är? Har 2 söta kattungar på 8 månader och jag törs bara ha batterlljus kommer jag någonsin få ha doftljus mm? Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Katarina Berg
2 years ago

Majlis är 5 1/2 år. Hon bryr sig aldrig om såna saker tack och lov. Kram

Louise Johansson
Louise Johansson
2 years ago

Åh detta ser så gott ut, ska göra det ikväll. Blir nog en tonfisk röra till det, brukar göra en god med barbecuesås i. Ha en fin helg !

Img 8282.jpg

Nästa inlägg

Godaste Baconpastan

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x