Smink och Mandelmassakaka

Innehåller annonslänkar för Lyko

Goddagens vänner!

Ska just sätta mig för att göra mig i ordning. Som vanligt märkte jag att mycket i sminkväskan börjat ta slut, är det inte konstigt hur allt alltid tar slut samtidigt? Fattar inte? Nu måste jag beställa ny foundation, har ju använt en ett tag som bara är såååå bäst. Får ofta frågor om det på min Instagram. Perfekt när man har linjer som jag och inte vill ha sådär tjock foundation som lägger sig i alla ränder och porer man har. Det är en bra grej att tänka på när man har linjer och rynkor, ju mer täckande foundation du har då desto mer syns linjer. Bäst är att ha en som täcker lätt och ger lyster. Måste verkligen rekommendera den här:

Den här är såå bra! Älskar den. Lumenes Natural Glow, jag har färgen Medium. Sitter bra dessutom, tror det är fjärde gången jag köper den nu. Har inte velat byta.

Under min foundation använder jag denna. Nej men hörni, kan det vara det bästa ever! Lumene natural glow. Ger helt galet mycket glow, gör så min foundation sitter hela dagen och mjukgör. Alltså, älskar! Har säkert tipsat förut men måste tipsa igen.

Dessa två är slut nu så bara beställa nytt, både foundation och glowen brukar vara slut så nu passade jag på och beställde dubbelt av båda.

Igår bakade jag en Mandelmassakaka som du bara måste testa. Sååå galet god så man smäller av, hade jag inte varit på detox hade jag ätit 3 bitar. Haha… Vill du ha den lite kladdig, grädda ca 10 min kortare tid, då ska den vara lite wobblig i mitten när du skakar den. Låt den svalna i kylen innan du skär upp den då.

Mandelmassakaka, 8 bitar

3 ägg

2,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

150 g smör

150 g mandelmassa

1 1/2 tsk grovmalen kardemumma (jag kör min i kryddkvarnen, bästa påfundet ever)

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Dekoration:

3 dl vispgrädde

2 krm bakpulver

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg och strösocker, det ska inte vispas utan bara blandas ihop ordentligt.

2) Blanda vetemjölet, salt och vaniljsocker. Häll i det i äggblandningen tillsammans med mandelmassan. Rör om, det blir en väldigt seg och tjock smet. Häll i smöret och blanda till en krämig smet.

3) Lägg i bakplåtspapper i botten på en springform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten.

4) Dekorera med vispad grädde (ha i lite bakpulver i den så håller den sig slät och fin) och jordgubbar. De syrliga i jordgubbarna passar så fint till kakan.

Gillar du recepten får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

261
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
2 years ago

Tack för tipset om foundation! Blev ett klick på den 😍. En annan fråga, du har alltid så fint ”sminkade” läppar, vad använder du för läpp-penna / läppstift/ gloss? 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Frida
2 years ago

Tack! ❤️❤️❤️ Kommer inlägg om det! Kör lite olika så värt ett helt inlägg tänker jag.

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Dessa två produkter har jag kört ett tag efter tips från dig. Jättebra o prisvärda 👍😊

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
2 years ago

Så roligt att höra att du gillar! ❤️

Lotta Järnil
Lotta Järnil
2 years ago

Hej! Kan du inte ha en kurs med sminkning , jag skulle behöva lära mej mer, hur jag ska göra! 🤗 bor i Uppsala så jag kan åka åt alla håll! Du skulle varit in på lycko i Vansbro , kul att gå där!

Img 0653.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x