10 saker ni inte visste om mig

Ja, även om jag är väldigt öppen här inne så finns det (tror jag) saker som ni kanske fortfarande inte vet om mig. Jag tycker själv att sånt kan vara så roligt att läsa. Dock så kommer kanske en del av dessa punkter vara allt annat än roliga, men sånt har ju också inträffat i ens liv som ni kanske inte vet.

1) Jag är uppvuxen i ett område i vår småstad där det hände en hel del hemskt. Jag har bl a blivit jagad av en grov mördare som fortfarande sitter inne, jag har sett en man bli knivstucken i magen, jag har fått en absolut vodka kastad på min fotled av en alkis och jag har blivit jagad av en kvinna som var narkoman och väldigt oberäknelig. Efter kniven i magen flyttade vi, då fick mina föräldrar nog.

2) Jag blev kallad för ”hora” och skriken åt i en hel vecka i fjärde klass för att jag råkade prata med en annan kille badhuset för att jag var ihop med en kille. Ett minne som suttit hårt hela livet. Alltid hatat svartsjuka killar efter det.

3) Glömmer aldrig första kvällen jag som 20 åring satt i min egna lägenhet efter jag separerat från min kille som jag varit ihop med sedan 14 års ålder. Känslan av frihet fick ett ansikte där och då. Jag kokade te och käkade mackor i min ruffigt fula ärvda soffa och tittade på min mini TV. Lisa Nilsson och Freda’ gick hårt på CD-spelaren. Samma kväll hällde jag upp ett glas svartvinbärs juice och råkade sparka omkull det när jag skulle lägga mig. Juicen la sig som ett kors på golvet och jag var livrädd och sova min första natt ensam. Såg det som ett ont omen. Inget hände dock… 😀

4) Firade mitt singelskap med att boka en sista minuten till Magaluff med en kompis den sommaren. Tog igen allt jag inte fick göra för killen jag hade levt med i 7 år. Hade aldrig haft så roligt som på den resan, hade sockerdricka i skinkorna hela resan.

5) Jag har blivit mer och mer övertygad om att jag nog har ADHD. Tänker inte göra någon utredning men alla ”hemmatester” och vänner som fått det bekräftat visar på att jag också har det. Denna superkraft som många besitter….. Men, detta har också gjort att jag ibland missat viktiga deadlines, haft svårt att hålla tider, hitta saker, haft alldeles för mycket att tänka på, koncentrationssvårigheter när något är tråkigt (som pappersarbete i mitt företag – får verkligen stålsätta mig och använda pannbenet), glömsk som bara den… nästan så man tycker det är ett skämt ibland, har oftast svårt att sitta helt stilla då jag nästan alltid pillar på något eller rör min fot. Ju mer strukturerad jag är, ju mer noga med att fylla i kalendern jag är och dubbelkollar åtaganden flera ggr, desto bättre mår jag. Ett av mina barn har ADHD och det sägs ju vara ärftligt.

6) Jag har haft katt sen jag var 6 år. Bara varit utan i något år sammanlagt.

Toxy
1/8 – 2007 — 10/11 – 2016

Majlis 🤍

7) När jag reser hemifrån på semester eller liknande har jag alltid lite ångest de första dagarna vi är borta. Detta har tack och lov blivit bättre med åren, som ung var detta jättejobbigt.

8) Jag är medial. Fick det konstaterat första gången jag besökte ett medium. Hade ditintills kopplat allt till min egen kropp – detta med facit i hand, försämrade min hypokondri avsevärt. Idag vet jag om känslan eller förnimmelsen i min kropp är min eller någon annans. Jag kan t ex känna om den jag pratar med är ledsen, stressad, orolig, rädd, har ont någonstans osv. En gång kunde jag knappt gå in i en butik av för stark huvudvärk, visade sig att den tidigare butiksägarinnan gått bort i hjärntumör. Jag vet också alltid om någon ljuger för mig vilket är lite jobbigt….

9) Är morgonmänniska, min energinivå är alltid högst när jag gått upp på morgonen. Eftermiddag kväll är det något helt annat.

10) Är otroligt lojal. Hatar orättvisor och råkar någon av mina vänner eller min familj ut för elakheter kan man alltid räkna med min lojalitet.

Kram Nina

145
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annelie
Annelie
2 years ago

Härligt att du delar med dig på din trevliga blogg ♥

Pyykkan
Pyykkan
2 years ago

Du är så bra, kul att följa din blogg

Berit
Berit
2 years ago

Åh så mycket roligt du delar med dig av 🙂

SaraTherese
SaraTherese
2 years ago

Såå roligt att läsa, & stor igenkänning… är också HSP.❤🙏
Ha ha…. finaste Majlis, alltså den badkarsbilden. Inte många gånger jag fnissar högt i en blogg, men den är ett Kodak moment😂❤

niiinis
niiinis
Reply to  SaraTherese
2 years ago

Hahahaha! Nu kom jag på den också, bästa bilden ever. 😂😂😂❤️

Maria
Maria
2 years ago

Hade jag varit dina föräldrar hade det inte ens funnits på kartan att en 14-åring haft en ”relation”

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
2 years ago

Ok, men vad ska man säga till 2 unga människor som träffas och börjar tycka om varandra? Menar du att jag skulle förbjuda Milo att ha en ”tjej” som 14 åring, varför då? Fattar faktiskt inte riktigt? Jag träffade min dåvarande kille i åttonde klass och hade ”varit ihop” med ett par killar den fjärde klass. Skulle mina föräldrar förbjuda kärlek? Förstår inte ditt resonemang?

Åsa
Åsa
2 years ago

Var 14 år när jag träffade mannen i mitt liv, förlovade oss när jag var 17 år -89 gifte oss 2004 samma år vår son föddes, är nu inne på vårt 33 år tillsammans, han är 47 är själv 46

Lotta
Lotta
2 years ago

Bästa du 🥰Ja träffade min nuvarande man när jag var 13 år ,vi förlovade oss 90 o gifte,oss 00 nu är vi strax över 50 år o har 9 barn tillsammans ❤

Emelie
Emelie
2 years ago

Men hallå, vilken snygg outfit! 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Emelie
2 years ago

Men åh, tack! 💕🙏🏻

Eva
Eva
2 years ago

Kul att läsa💞 även om inte allt var så kul såklart!
Åh känner igen mig såå väl när du säger att du har ångest första dagarna när du reser bort.
Ojoj, jag har ångest vi bara ska boka nåt o åka hemifrån och vara borta en weekend🙈
Hemskt verkligen! Även om det är en kul resa med goa vänner.
Har ångest att något ska hända mig eller mina kära.

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
2 years ago

Ändå skönt att höra att man inte är helt knasig själv. 😀💕

Camilla Sandberg
Camilla Sandberg
2 years ago

Fina Nina. Jag har följt din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat, men kände nu att det var dags 🙂 Jag måsta säga att du är oerhört modig och stark! Du sätter ord på så många tankar och känslor som jag tror många kan känna igen sig i. Du är en oerhörd viktig röst i våra sociala medier. Jag känner igen mig så oerhört mycket i dig, både vad gäller högt och lågt. Utifrån det du nu just beskrev allt det trauma du varit med om så är det inte så konstigt att dels du är en hsp person, men att du också känner ängslan inför många saker, that make sense. Jag blir bara så otroligt glad att du orkar att dela med dig av allt detta, för du ska veta att det kommer att hjälpa många människor. Du är satt på denna jord av en anledning, och den anledningen har du verkligen hitta Nina. Jag själv arbetar som terapeut och jag måste säga att du även hjälpt mig med din fantastiska öppenhet och transparans. Fortsätt göra det du gör. Det gör skillnad ska du veta. Stor kram 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla Sandberg
2 years ago

Men åh, nu gråter jag. Så oerhört fint skrivet. Tack tack tack! ❤️

Nästa inlägg

Mangomousse

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x