Dejtnight dygnet

Godmorgon vänner!

Måndagen är här och veckan kan starta. Som vanligt så svishar bara helgen förbi men men den här farten så är det snart sommar och semester. Tänk att april snart är slut? Inte klokt ju.

Jag har mycket att berätta om för dig. I Fredags överraskade Tony med dejtnight dygn i Sthlm. Supermysigt att bara hänga vi två. Vi brukar försöka göra det några ggr per år, ett hett tips till dig som kanske behöver tända er relation på nytt. Under småbarnsåren var detta nog allra viktigast, men också nu när barnen växer upp och man får mer tid till varandra och ska hitta sina nya roller på något vis.

När vi hade det riktigt tufft ekonomiskt brukade vi ha dejtnight hemma. Skaffade barnvakt, lagade god mat, tände ljus och badade ihop. Hade vi råd beställde vi takeaway. Efter ett sånt dygn var det som man hittade tillbaka till varandra igen.

En dejtnight behöver inte kosta nånting alls. Bara man ger varandra lite tid så brukar det ge lite kärlek och värme tillbaka.

Eftersom vi båda älskar mat så handlar våra dejtnights mycket om mat. Vi planerar nästan alltid maten i första hand. Det är den som är viktigast. ☺️ Vi båda älskar Sturehof och jag älskar skaldjur och fisk så där hade Tony bokat bord åt oss till en sen lunch.

Stilstudie på hur det kan se ut när man äter en halv hummer. Jädrans så god den var alltså. Med en klick aioli och att få äta med händerna, det är skaldjur när det är som bäst. Det är kladdigt, man äter med händer (och det luktar fisk om händerna efteråt) och att få sönder de där klorna kan vara ett helt företag. Men oj så gott!

Min meny blev hällstekt vit sparris, hollandaise, sherry och krispig potatis till förrätt, hummer till varmrätt och tryffel med kaffe till efterrätt. Perfekt mätt blev jag.

Jag hann inte fota Tonys mat men den här havskräftsoppan fick jag en en snabb bild på. Tony valde små och mellanrätter. Toast skagen (han tycker Sturehof har den allra bästa – tro mig, han har provat många), sen tog han rökt sjurygg, potatiskräm, tryffel, brynt smör och löktrav. Han blev precis proppmätt.

Efter att vi gått lite i affärer så stannade vi till på Ångbåtsbryggan för ett glas. Solen gassade men det var så galet mycket folk så vi blev inte kvar så länge. Vi åkte till hotellet. Tony hade bokat Bank Hotell.

Superhärligt hotell som är rätt ”inne” i Stockholm just nu fick jag veta. Hade faktiskt ingen aning om det själv. Tony hade även bokat bord åt oss på restaurangen Bonnie (hotellets restaurang) till kvällen. Så vi hann kliva i morgonrockarna en stund och kolla TV innan det var dags att göra sig i ordning för middagen.

Var så trött just när vi skulle gå men piggade faktiskt på mig under middagen. Det var lite mörkt där vi satt men Tony lyckades ta några bilder på restaurangen.

Fantastisk lokal, hotellet är en gammal bank (kanske man fattar på namnet) och det är så häftigt att man verkligen ser det på interiören. Älskade den coola takhöjden. Men tydligen missade vi det häftigaste av allt! Det finns en takbar som ska vara helt fantastisk, fick tips om det på min Instagram. Den får vi ta nästa gång eller nåt.

Detta var en ”Smash the Piggy bank”, grädde, rabarberkompott, pajsmul, salt kolasås, glass och så den fyllda grisen som Tony gick smasha sönder just innan kolasåsen hälldes över. Magi! Alltså magi!

FE554C89-F889-499D-81CC-BEB9DA06D401

36E2E8B5-82BB-43AD-A0D9-C08E31A159D26ED7FFE9-DAA5-47AC-AE72-DBE343630D042AE5285B-BF24-448C-B7EB-EE4935D16485

3138EB14-7955-4F25-8DD2-AD9A6FE0863B
Tony tog lite roliga bilder på mig när vi efter middagen upp till vårt rum och hoppade i de sköna badrockarna. Jag hade på mig en klänning från Plain Vanilla (den HÄR), fast jag hade den som en kaftan på kvällen till tajta svarta byxor och ett linne. Det blev såå bra. Jag knöt bara omlottklänningen liksom i bak, under själva klänningen så att säga så det blev som en kaftan istället. Så bra! Tänker att i sommar kan man kanske ha den till kjol och linne. Så härligt ju!

Tony hade bokat ett rum med badkar men inte fasen badade vi heller. Ångrar det nu. Vi har ju bara ett plastbadkar hemma och båda älskar och bada så vi tänkte lyxbada lite. Men som sagt, det blev inte av.

Sov dessvärre som en jäkla kratta på natten, glömde helt att ta min progesteronkräm vilket gjorde att jag sov 2 timmar. Kl 4 kom jag på att jag inte tagit den och smorde på den då, tog 20 min så sov jag.

Före frukost så gav vi oss iväg på den dagliga promenaden. Det var ett halvsoligt men kallt Stockholm som mötte oss. Vi fick pinna på i en jädra fart för att bli ens liiiite varma så det var ju bra för konditionen om inte annat.

Vi gick en långpromenad på Djurgården. Riktigt mysigt ställe att gå på, vi mötte maaaassor av folk som både joggade och promenerade. Det är inte vi från en småstad vana vid. Ett härligt sätt att starta en Lördag på säger jag.

Frukosten var också magi som jag redan hade fått hintar om på Instagram. Jag åt den godaste chiapuddingen jag någonsin ätit i hela mitt liv där. Det var liksom ett skämt så gott det var. Hade velat fråga efter en till men jag vågade inte. Nej men frukosten var magisk, den vill jag uppleva igen.

Efter frukosten gick vi upp och packade våra saker för att åka hemåt igen. Milo hade fotbollsmatch som väntade. Faktiskt hela helgen handlade om fotboll. Men ska berätta mer om det och vårt bästa LIFEHACK ever senare.

Ha nu en fin start på veckan så hörs vi lite senare!

Kram Nina

61
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette
Jeanette
2 years ago

Vilket härligt dygn och vilken mat 👍😊

Sofia
Sofia
2 years ago

Så härligt. Tänker att jag slinker in på en frukost snart. Måste då också kolla in porslinet som ser så fint ut. Vet du var det kommer ifrån?

Nästa inlägg

Gammeldags äppelpaj med vaniljglass och seg kolasås

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x