Hej igen!
Nu ska du få ett så gott och enkelt recept som du kanske t.o.m. hinner svänga ihop till köttbiten ikväll, eller varför inte grytan? Alltså vitlöksbröd passar ju till det mesta.
VITLÖKSBRÖD
1 pizzadeg
100 g färskost vitlök
25 g smör
1 vitlöksklyfta
Torkade örter (t ex oregano)
Gör såhär:
1) Lägg färskosten i en bunke och vispa upp den så den blir lite fluffig och krämig. Du kan strunta i det här momentet men något gör att det blir godare när man fluffar till det först.
2) Bred ut rullen med pizzadeg. Bred på färskosten, det ska vara ett rejält lager. Dela sedan plattan på mitten. Rulla ihop dem från kortsidan inåt så det blir som två ormar. Lägg ut bakplåtspapper på ugnsplåt. Forma första delen till en rundel, se till att ha lite avstånd då de jäser i ugnen. Koppla på den andra delen, knip åt lite så de fastnar i varandra och fortsätt rulla den. Avsluta med att fästa den lite. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Den ska få lite färg.
3) Smör smöret, pressa i vitlöken och ha i örterna. Pensla sedan genast på detta på brödet så suger det i sig av smöret. Bryt sedan brödet med fingrarna. Såååå såååå gott!
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Låter super och enkelt. Detta ska jag testa till helgen. Tack för alla dina tips på så mycket gott