ANNONS

Ronda och Sverigebesökets sista dag

Hej godingar!

Klämkäckt så det förslår här på bloggen idag. Även om jag har en skitperiod med ryggen, de där McKenzie övningarna har gjort allt ännu värre så nu vet jag inte vilket ben jag ska stå på snart. Det bästa verkar vara att vänta ut skiten, och gå promenader. Typ så. 

Hörni, våra gäster från Sverige kom och gjorde dagarna fyllda med guldkant. Så mysigt det var på alla sätt. Milo hade även en kompis på besök vilket gjorde saken ännu roligare! 

Img 0114.jpgImg 0111.jpgImg 0110.jpg

Vi hann med några härliga promenader på strandpromenaden. Vi tog också med dom till vår ”strand” där vi hämtar kraft och energi. Maria hittade vackra snäckor som hon skulle ta med och ha i glasvas med blockljus. Så ska jag med göra. Så fint! 

Img 7110.jpg

 Tänk dig allt det i denna runda stora Ernst vas, finns HÄR! Hämta lite sand att ha i botten också, kommer bli så fint.

 

Img 6877.jpg

Sista dagen innan de skulle åka hem besökte vi då äntligen Ronda, vi har pratat om det i en hel evighet. Så gissa om vi var laddade? Vägen dit är en historia för sig alltså. Haha…. Vägen till Ronda innehåller 138 svängar. Det är serpentinvägarnas serpentinvägar, men på ett riktigt häftigt sätt. Wow säger jag bara! Vyn är magisk och det är som att kasta sig in i en ”Sagan om ringen” värld på något sätt. Man blir paff! Och jag är så glad att jag fått uppleva det, när man googlar på sevärdheter i Spanien så kommer alltid Ronda upp som något av det mest magnifika att uppleva, jag kan inte annat än hålla med. 

Img 2829.jpgImg 2831.jpgImg 2832.jpgImg 2835.jpg

Vi parkerade i ett parkeringsgarage. Det var helgdag just denna dag så inte så mycket öppet men vägen till det magnifika sevärdheterna var helt ok. 

Img 2839.jpgImg 2842.jpgImg 2844.jpgImg 2847.jpgImg 2848.jpgImg 2855.jpgImg 2857.jpgImg 2863.jpgImg 2867.jpgImg 2869.jpgImg 2870.jpgAcc401f4 b056 4b2b 9951 ed36d05535b3.jpgImg 6860.jpgImg 6858.jpg

Det var sagolikt, magnifikt, otroligt och helt spektakulärt. Det finns knappt ord, jag blev helt tagen. Så fantastiskt på alla sätt, har du möjlighet nångång så besök för bövelen Ronda.

Ronda även kallat vinet stad. Eller hemstaden av tjurfäktning. Grundades av Julius Caesar och är Spaniens äldsta stad. Den spektakulära bron invigdes 1793 och förenar den äldsta delen av staden med den nya. Utsikten från bron över ravinen ”El Tajo” är obeskrivligt vacker och man kan också gå till bottenvåningen för att liksom se bron inifrån. Har man kraft i benen och orkar så kan man gå till en utsiktsplats som tillåter dig se bron i dess allra bästa vy. Ronda bjuder på massa mer sevärdheter som vi inte hann med, men dit kommer vi garanterat att återvända. 

Img 0181.jpgImg 0178.jpgImg 2875.jpg

Rondas absolut bästa utsikt bjöd denna Don Miguel restaurang på, men dessvärre helt bedrövlig mat. Jag kunde faktiskt inte ens äta upp. Sån otrolig besvikelse verkligen. Så synd med tanke på att denna restaurang säkerligen besöks av en uppsjö av turister varje år. Läste i efterhand på Tripadvisor och skulle kanske gjort det innan, för alla har samma upplevelse. Dessutom kom det en brödkorg till bordet utan smör och utan olivolja direkt när vi satte oss, den stod också på notan. Hm… så nej, välj en annan restaurang, eller ta bara ett glas eller en kaffe för vyns skull. 

Tack fina Maria med familj för underbara dagar. Detta kommer jag leva på länge! 

Nu ska jag svälja lite värktabletter, vänta tills dom kickar in och sen gå upp och baka lite. Idag ska jag till frissan också, håll tummarna för att min rygg pallar. Jag får ta lite pauser annars. 

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

68
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid
Ingrid
1 year ago

Hej! Har du fått göra MR på ryggen? Så du inte går med kotkompressioner eller annat? Hade ryggbesvär i många år som avskrevs som ryggskott, fast jag hade så ont så jag klarade mig knappt. Fysioterapeut tyckte jag skulle göra mer övningar och så här i efterskott var det galenskap. När jag till slut hamnade på boende, för jag inte tog mig ur sängen, fick jag göra MR. De undrade om jag varit med om en trafikolycka…En öppen fraktur och hela ryggen full med gamla kotkompressioner. Så har du inte fått göra det, be att få det. Lycka till!

niiinis
niiinis
Reply to  Ingrid
1 year ago

Har gjort MR med diagnos 3 diskbuktningar.

Mia
Mia
1 year ago

När sonen fick diskbråck så sa läkaren att det var en gammal skada/trauma han fått tidigare som tonåring och ramlat. Han är nu helt återställd efter 1 år. Kämpa på.

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
1 year ago

Exakt så sa dom till mig också, han sa t.o.m. att det såg ut som en typisk skada man får när man ramlar i utförsåkning. Och jag har ju fallit riktigt illa ett par ggr så förmodligen är skadan därifrån. Tyckte det lät så konstigt men på något sätt lite skönt och höra att det finns fler som fått det beskedet.

Så skönt och höra att han är helt återställd. ❤️

Nästa inlägg

Snacka om Fredagsmysladdad

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x