Norrskenschans och godaste stekta müslin

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore 

Godmorgon Måndag!

Japp, veckan är igång igen. Det är bara att ta tag i den och tänka…. ”Ny vecka, nya möjligheter”. Kanske sitter du där och känner dig som en påse skridskor och bara vill dra en filt över skallen för du hatar måndagar så hårt. Men hörni, det handlar om ett mindset man behöver ändra. Bli inte arg på mig nu men det är vår inställning som vi måste ändra när måndagarna suger. Jag talar av egen erfarenhet. Har väl aldrig haft så mycket ångest som på just måndagar, jag vet att ångest är svårt att bara vifta bort. Men man kan göra det bästa av situationen. Tänka positivare kring allt o h faktiskt tänka att det finns lite nya möjligheter här. Kanske är detta veckan som du kommer igång med promenaderna? Är det denna veckan du rensar garderoben? Eller söker det där nya jobbet eftersom du inte trivts på ditt på länge? Kanske börjar du meditera och söka ett sätt att må bättre på? Eller så kanske du lagar den där goda maträtten du tänkt så länge. Nya möjligheter mina vänner! Kanske är detta veckan du lyckas se ett norrsken?

Apropå Norrsken. Jag eftersökte ju på min Instagram efter ställen att besöka för att ha en stor chans att se ett ordentligt norrsken. Tack för alla vänliga svar. De svar som jag fick allra mest var Kiruna. Kirunas läge är nämligen ”perfekt” när det kommer till Norrsken. Norrskenen (de riktigt ordentliga) börjar i September och pågår till slutet av Mars. Tyvärr kommer vi nog inte hinna i år utan får kanske planera vår drömresa till Norrskenet nästa vinter. Camp Ripan är ett ställe som är anpassat efter att kunna ha chans att se Norrsken. Där finns speciella Norrskensturer att signa upp sig på. ICE Hotel har liknande. Så nästa vinter, då kanske det är min tur att se ett sånt maffigt häftigt.

Jag startar denna måndag med att steka lite ny müsli. Den är slut och den godaste müslin gör du ju alldeles själv, det vet du va? Idag ska jag smaksätta den lite annorlunda tänkte jag. Den här är dessutom klar på en pisskvart som jag brukar säga.

Ninas stekta müsli 

1/2 dl kokosolja (den HÄR har jag, tycker den är bäst)

6 dl havregryn

2 dl kokosflingor

2 tsk kanel

1 dl nötsmör (ta en valfri – HÄR hittar du massa olika goda)

1 tsk malen kardemumma

2 krm vaniljpulver (den HÄR godast och bäst)

1/2 dl flytande honung

1 dl vatten

Gör såhär: 

1) Börja med att smälta kokosoljan i stekpannna. Ha medelvärme ungefär. Håll i havregryn, kokosflingor, alla kryddor och honungen. Häll också i vatten och nötsmör.

2) Rör runt ordentligt tills allt blandats. Sedan rör du runt ofta tills att allt börjar få fin färg. Det tar ca 10-15 min.

3) Häll upp på ett stort fat så de får svalna. Häll sedan upp allt i en glasburk förslagsvis.

Tips: Hacka i olika nötter och fröer också om du vill.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Nu ska jag ta tag i dagen här, vi hörs sen igen. Idag kommer veckomatsedel.

Kram Nina

60
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Yvonne
Yvonne
1 year ago

Har en nötallergiker i familjen. Vad kan ersätta nötsmör med?
Jag är född och uppvuxen i Kiruna och har sett många norrsken, flera hundra säkert. Så för mig är det inget särskilt alls, men har förstått att det är exotiskt för många. Det man har i sin närhet tar man för givet!

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne
1 year ago

Hoppa över nötsmör och ha i 1 dl vatten istället.

Lyllos dig att ha fått se så många! 😍

Nästa inlägg

10 minuters Bagels i airfryer (5 ingredienser)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x