Söndag och halloumifritters

Hej Söndag!

Vilket väder vi fick igår, och idag skiner solen igen. Älskar man inte helger med sol? Känns som det laddar energidepåerna för veckan mycket mer effektivt.

Igår hade vi en hänga med Milo dag. Vi käkade lunch på O’Learys och så gick vi vidare därifrån på bio. Milo har velat se den nya Ant-Man filmen. Vi älskar ju och gå på bio hela familjen så detta såg vi verkligen fram emot. Så härligt! Kan liksom dagdrömma om varma popcorn och cola light som smälter popcornen i munnen, magi! Prasslet, förväntningarna, biomörkret, få kasta sig in i filmens värld och bara slukas med utan och tänka på något annat. Känns som min ADHD hjärna får vila på något sätt, skön känsla.

Milo är ju super superintresserad av sport, helst fotboll, och det pågick en match medan vi var där och åt. Maten var väl sådär men för en tonåring funkar det kanon. Dock så tyckte jag sötpotatisstripsen var supergoda.

Jag ÄLSKAR sötpotatis, perfekt att laga massa gott på. Jag har en favvo som jag brukar svänga ihop här hemma. Dom äter vi med en vitlökssås som är sååå god. Ät bara som dom är eller med t ex kyckling eller kött till.

SÖTPOTATIS & HALLOUMIFRITTERS, 3 port

1 sötpotatis (relativt stor)
200 g halloumi
1 rödlök
2 ägg
0,5 dl ströbröd
0,75 dl mjölk
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Vitlökssås:

1,5 dl grekisk yoghurt
2 pressa vitlöksklyftor
1 msk honung
salt & peppar

Gör såhär:

1) Skala och riv sötpotatisen grovt. Riv också halloumin. Låt stå i en bunke i ca 10 min. Pressa sedan ur så mycket vätska du kan ur det.

2) Hacka löken smått. Häll i det med halloumi/sötpotatisröran. Knäck i ägg, ha i ströbröd och häll i mjölk. Blanda runt och låt stå i ca 5 min. Är det mycket vätska kvar kan du pressa ur lite nu med.

3) Pressa i vitlök, krydda med salt och peppar och ha i honungen. Blanda runt. Forma bollar som du plattar till med handen.

4) Stek i olivolja på medellåg värme. Stek ca 4-5 min på varje sida, efter att biffarna har fått lite färg kan du vända på dem första gången. Sedan vänder du dem ofta.

5) Vitlökssås: Ha i grekisk yoghurt i en skål, pressa i vitlöken, ha i honungen och salta och peppra.

Nu ska vi ta lite kväll här. Soffan hägrar och så ska vi kolla film. Har bullat upp med 2 favoriter. Linsbågarna är verkligen sååååå goda! Så spröda och frasiga och mycket godare än vanliga ostbågar tycker jag.

Ha en skön kväll nu, imorgon kommer veckomatsedeln på morgonen. 🙂 Blir kanske en MÅNDAGSLISTA också.

Kram Nina

49
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
S
S
1 year ago

Vilka filmer kollar ni på? Kom gärna med tips!

niiinis
niiinis
Reply to  S
1 year ago

Ska skriva lite om det i ett inlägg, men igår tittade vi på ”We have ghost” – älskade den! 😍😍😍😍 Finns på Netflix. 😍

Clarran
Clarran
1 year ago

Snygg outfit du har på första bilden! Skriv gärna vart du har köpt det😍

niiinis
niiinis
Reply to  Clarran
1 year ago

Skinnkjol från MQ Marqet, direktlänk i min story på Instagram. Tröjan från Zara i Marbella. ❤️

Img 2484.jpg

Nästa inlägg

Plock till mello?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x