ANNONS

Hej Sälen & goda Bananpannkakor

Hallojsan!

Igår kom vi då till Sälen, några dagars skidåkning för Tony & Milo på Milos påsklov. Not so much for me…. Nej alltså jag har massor med jobb som jag behöver göra, och ryggen… den håller inte för det ännu. Skulle jag ramla så skulle vi säkert få börja om från början och då skulle det vara lätt att hålla sig för skratt. Jag ska unna mig massage här har jag bestämt, fanns bra med tider och min kropp är så stel sen min ryggskada. Felbelastningar och att man spänt sig så mycket de senaste halvåret. Kan ni fatta att det är ett halvår sen det hände? Så sjukt! Trodde aldrig det skulle ta så lång tid att läka som det gör, helt galet….

Så gav vi oss av i hyfsad till igår. Alla är med, Majlis också. Bilresan gick toppen, hon ligger i sin transportbur (vi har en extra stor) uppbullad med massa filtar och bara myser. När vi stannade till för att äta lunch plockade jag fram kattlådan och lite mat & vatten och släppte ut henne i bilen.

Nu ligger hon alldeles utslagen här bredvid mig. Hon är alltid lite trött efter vi rest med henne, hon är ju fortfarande väldigt ovan då hon inte gjort det så mycket. Men wow vad bra det går, helt över förväntan. Vi har ju en otroligt ängslig liten tjej så man får verkligen vara försiktig med hur vi hanterar henne. Jag tror att hon egentligen vad född att vara en hund men blev en katt. ☺️

Vad tycker ni om den nya korken? Jag tycker den är värdelös. I vägen och svår att stänga. Fått lite kläm på det nu, man liksom lyfter locket lite innan man skruvar på det. Men de flesta man pratar med sliter ju av locket. Hur gör du?

Vansbro konditori & bageri och Vansbro Restaurang och Pizzeria är två ställen man typ måste besöka på vägen till eller från Sälen. Konditoriet har jag fått tips ifrån er följare på, magiska bakverk och massor att välja på. Pizzerian har vi besökt varje gång sen vi började åka till Sälen för sådär en 25 år sen. Tror vi var till Sälen första gången 1999. Tror faktiskt att pizzerian funnits lika länge om inte längre? Någon som vet? Sååååå goda pizzor! De glutenfria är en hit på riktigt. Åt en Orientale special, var alldeles för hungrig för att ens tänka tanken att fota. Men såååå goda pizzor!

Igår när vi väl landade här i Sälen så handlade vi lite kvällsmat och frukost på ICA. Superbra ICA här uppe i Lindvallen. Allt finns, och stort är det också. Såååå kissnödig när vi väl kom till vårt boende, och kolla så söt liten fyrkant de lämnat utan insynsskydd. Då kan man sitta på toa och njuta av vyn. 😅

Igår kväll medan jag stod och lagade mat så fick jag se den här himlen…..

….i morse såg den ut såhär! Hur fint? Det bara brinner på himlen ju. Nu när solen gått upp så har vi klarblå himmel. Så himla härligt!

Måste tipsa dig om bananpannkakor som jag fått craving på nu. Perfekt till frukost, mellis, ja faktiskt till lunch och middag också med rätt tillbehör. Så goda och så enkla! Stekta i min nya stekpanna från Satake, nej men den är sååååå bra! Du MÅSTE testa, helt klart bästa stekpanna jag haft. Så många som skriver det till mig också när jag tipsar om den. 

Jag har den som är 32 cm och den som är 20 cm. HÄR hittar du den största, HÄR hittar du den mindre. Fastnar absolut ingenting, lättviktsgjutjärn som är non-stick. Bästa ever!

BANANPANNKAKOR ca 8 små

2 bananer

1 ägg

2 dl havregryn (mixa till mjöl)

1 msk lönnsirap (kan uteslutas)

1 krm vaniljpulver

Nypa salt

Gör såhär:

1) Ha i havregrynen i en blender. Mixa tills det är ett mjöl.

2) I med ägg och bananer. Tillsätt också lönnsirap, vaniljpulver och salt. Mixa till en smet.

3) Stek i kokosolja.

Serveringstips: Med lönnsirap och massa bär, med grädde och sylt. Med vispad creme fraiche, stenbitsrom, rödlök, handskalade räkor och gräslök.

Hepp! Nu är det hög tid att brassa i ordning frukost till oss här. Sen ut och njuta av vädret. Jag ska ta en långpromenad och sen sätta mig och ta en kaffe mot någon husvägg. Tanka D-vitamin och njuta av solen.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

54
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
1 year ago

Vad har ni för kattbur? Har varit på jakt efter en stor länge, men det är så svårt att hitta! Får skämmas varje gång jag kommer med kissen till veterinären med för liten bur 🙈 Har en skogkatt.

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
1 year ago

Vi hade också svårt att hitta men hittade till slut på ÖB. https://www.öob.se/djur/katt/ovriga-kattillbehor/transportvaska-3100793

Mona
Mona
1 year ago

Nämen, nu är ni ju på TV:n igen! Vinsten borde öka för varje gång
.Bara njut i Sälen!

niiinis
niiinis
Reply to  Mona
1 year ago

Hahaha! Ja man tycker ju nästan det efter att de visat det nästintill 30 ggr tror jag. 😂

Img 4062.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v.14

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x