Såhär rengör du din ugn

En perfekt ren ugn

Ska säga dig att jag var lite nervös när jag drog igång projektet där hemma, tänkte att min ugn är katastrofalt skitig och det kommer aldrig gå att få den ren. Men med rätt produkter, som inte ens är ett dyft farliga att andas in, så blev det liksom renare än jag någonsin kunnat drömma om! Inga rengöringsprodukter som innehåller cancerframkallande, hormonstörande och reproduktionstoxiner kemikalier m.m. Detta rengör ditt hem helt hälsosamt helt utan onödiga kemikalier som klart och tydligt inte ens behövs.

Glöm nu inte att du nu för med dig en rabattkod att använda när du köper någon av VÄSTERBOTTENSSÅPA:s produkter, rabattkod nina20 ger dig 20% rabatt på allt på hela sidan. Även nedsatta varor!

Här har ni det kompletta köksrengöringskitet, finns HÄR (<klickbar länk).

Kökssåpa med pump, pumpa rakt på en svamp eller borste och använd på alla ytor i köket. Perfekt för flott på väggen vid spisen, flott på spisen t ex.

Såpspray för köket med 2 refiller, bara spraya på alla ytor i köket och torka av. Använder massor, faktiskt mest av allt.

Gammaldags fast såpa, perfekt för ugnen, kaklet. Ha på en klick på en svamp eller borste, jobba upp ett skum. Låt verka en stund. Biter tusan bra alltså!

Trasa, biologiskt nedbrytbar. Tvättbar. 

Kokosdiskborste, komposterbar.

Diskborste, biokomposit som är perfekt att diska i diskmaskinen när det behövs.

Ecofiberduk, 100% återvunnet material som är grym för lite tuffare smuts.

Glashällsskrapa, för ugnsglas och häll. Jag använder även för tuffare smuts inne i ugnen, använder du försiktigt repar det ingenting.

Kopparskrubbare, för kastruller och tåliga ugnsformar. Får bort även den hårdaste fastbrändhet smutsen. Använder på ugnsplåten t ex.

Nu ska du få se både före och efterbilder på min riktigt smutsiga ugn. Tänkte att jag skulle se till då den var extra smutsig så ni verkligen fick se vad dessa produkter utför.

FÖRE – fastbränt i flera omgångar. Synd jag inte fick fokus längst in mot väggen, men jag tror ni ser hur smutsigt det är.

EFTER – så rent och snyggt. Och faktiskt så fick jag bort så mycket smuts som jag trodde skulle sitta som berget och dom det skulle behövas mycket starkare ”farligare” medel för.

Hur rengjorde jag? Jo först sprayade jag hela ugnen med vanlig såpspray, sedan tog jag en rejäl klick av den gammaldagsa såpan och lite vatten på en svamp och löddrade upp den. Sedan bredde jag på överallt i ugnen, stängde sedan luckan och lät det verka i 3 timmar. (Skulle bara låta det verka en timme men glömde av det.) Tog sedan kokosborsten med lite mer gammaldags såpa och löddrade upp det och borstade igenom hela ugnen. På de tuffaste fläckarna använde jag skrapan lite försiktigt. Sedan torkade/skrubbade jag med ecofiberduken och sist så torkade jag av hela ugnen med trasan.

FÖRE – här ser ni tydligt hur smutsigt det verkligen är. Det har stänkt upp på ugnsväggarna och så har det bränts fast.

EFTER – missade några enstaka prickar med ser ni? Så himla rent? Inte klokt ju…. Har öppnat luckan bara för att kika in på hur rent det blev flera gånger efter jag rengjorde den. Haha, bästa känslan ju.

FÖRE – sidogallret ni vet som man fäster ugnsplåtarna i. Så skitiga, massa fastbränt som jag tänkte att det inte skulle gå att få bort.

EFTER – ser ni? Fläckarna är liksom borta. Det var riktigt mycket på dessa ska jag säga, sånt som man trodde skulle vara omöjligt att få bort. Men voilà alltså! Så rent, fräscht och fint!

Hur rengjorde jag? Använde en rejäl klick med gammaldags såpa och såpspray precis som i ugnen, sedan skrubbade jag med kopparskrubbaren. Det bara lossnade i ett nafs!

FÖRE – Ugnluckan inifrån, så mycket smuts som slagit emot rutan. Det har runnit och bränts fast.

EFTER – Den blev så ren så det var svårt att fota ordentligt då det bara speglades i den hela tiden. Haha, vilka i-landsproblem med en FÖR ren ugnslucka.

Hur rengjorde jag? Löddrade upp gammaldags såpa och la på ett lager med det på ugnluckan. Ett tips, är det väääääldigt smutsigt så lägg lite gladpack uppepå så det får ligga blött en hel natt. Gäller även inuti ugnen. Sedan tog jag skrapan och skrapade hela ytan. Torka av med trasan, klart! Så himla fint och rent.

Kom ihåg min rabattkod nina20 så får du 20% rabatt på ett helt köp, gäller även nedsatta priser. Klicka in HÄR.

Kram Nina

76
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
1 year ago

Sjukt bra produkter, jag köpte hem ett kit förra ggn du tipsade. Ugnen blev sanslöst fin, jag ska göra ett försök till med min glaslucka och se om jag får bort mer skit, låta den ligga över natten som du tipsade om.

Nästa inlägg

Hjälpa våren på traven

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x