Korv och potatis och du får denna lyxiga vardagsrätt

Korv & potatisdröm
En riktigt god vardagsrätt som blir festlig fast det handlar om potatis och korv. Missa inte att laga den här gamla godingen som jag lagade för första gången för några år sedan. Familjens favorit!

KRÄMIG KORV OCH POTATISGRYTA, 4 port

600 g falukorv 6 mellanstora potatisar 1 lök 1 vitlöksklyfta 1,5 dl vitt vin (jag köper alkoholfritt på matvarubutiken) 2 msk tomatpure 4 msk ketchup 1,5 dl grädde 0,5 dl mjölk 0.5 msk frysta örter (finns att köpa små kartonger i frysdisken på matvarubutiken, ta dem du gillar, jag använder timjan och oregano) 2 tsk paprikapulver salt och peppar Gör såhär: 1) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Häll i vatten i en kastrull och låt potatisen koka tills den är nästan klar. 2) Ta bort ”skinnet” på falukorven, dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Hacka löken fint och ha i den också, pressa i vitlöksklyftan med. Stek runt tills löken mjuknat helt. 3) Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite. Häll i tomatpure, ketchup, paprikakrydda och örter. Häll sedan på grädde och mjölk. 4) Koka upp ordentligt. Ta av potatisen och häll av den. Häll sedan i potatisen i korvgrytan. Låt den puttra med tills den är helt klar. Servera med grönsallad t ex.
Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat till höger under bilden. Då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

192
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 5093.jpg

Nästa inlägg

Havregryn och sirap och du får ett bröd som du sent kommer glömma!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x