Altantvätt

Godmorgon!

Hmmmm, jag är inte direkt kompis med min rygg och nervsmärta just nu ska jag säga dig. Men men, livet rullar på. Så småningom kommer det bli bättre, det gäller att bara härda ut. Vänta och ha tålamod. Tror att mitt tålamod ökat med 250% sen jag fick mitt diskbråck faktiskt. 😅

Vill bara visa dig. Ser ni skillnaden sedan vi rengjorde altanen?! Helt otroligt faktiskt att det gömde sig något som liknar en relativt ny altan under. Vi tvättar den sektionsvis, låter det torka, såpar in och sen ska jag även ha på en form av lasyr sen. Detta ökar ju både hållbarhet och känslan när man går på den.

Några skrev på Instagram att man inte ska tvätta altan med högtryckstvätt. Det går alldeles utmärkt om man inte kör med för högt tryck på vattnet så att det ”river upp” ytan. Sen ska man låta det torka ordentligt och så behandla, ja då har du ett toppensätt att sköta din altan på.

Har kollat på lite olika ytskydd. Detta fick jag tips om. Naturvänligt ytskydd som ger skydd upp till 12 år. Den gör altanen silvergrå och len. Heter Sioo:x. Så fint om du frågar mig! 🤍

Har också fått tips på ett träskydd från Rusta som ska vara fint och bra. Ger skydd upp till 8 år och får finare och finare färg med tiden. Får se vilken det blir? Tanken är att detta ska inhandlas idag.

Häromdagen låg jag ute och jobbade. Ja jag låg på mage i skuggan i en av solstolarna och försökte få lite gjort. 😅 Jag älskar vinröda vindruvor och ännu mer när dom är kalla. Helst kylskåpskalla. Här är ett tips på hur de håller sig kalla även ute i solen. En bunke med iskallt vatten, massa is och vindruvor. Mums!

Nu ska jag försöka få igång den här kroppen och ryggen. Vi hörs snart igen.

77
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
11 months ago

Har en snickarkompis(byggde vårt hus) och han har provat Sioo:x. Han sa att det var det sämsta han gjort. Svindyrt,bökigt att applicera och håller inte alls vad det lovar. Däremot beundrade han vår altan som vi bara tvättar med vanlig grönsåpa och sedan oljar med träolja från Bauhaus. Detta gör vi vartannat år och funkar super.

Img 6504.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v. 21

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x