Erbjudanden och Kalljästa frallor

Godmorgon!

Här börjar man sakteliga vakna till en ny dag, jag har iofs varit vaken sen dackefejden. Råkade somna som en stock mitt i Idol igår. Missade vilka som gick vidare så att så fort jag skrivit klart till dig här så ska jag kvista vidare för att se vilka det blev.

Hörni, vilken fantastisk solnedgång vi såg igår. Naturen alltså, den bjuder på mycket att hänföras av alltså. Vi var ute på en liten tur med bilen igår, som ett panchis par som bara åkte runt och kikade efter att vi varit och hämtat ut ett paket. Vi dras båda till vattnet så det blev en liten tur förbi just vattnet, vackra Mälaren. Det var där vi bjöds på denna vackra solnedgång. Jag blir alltid så glad i hjärtat när jag får se en vacker solnedgång, soluppgång är dock ett strå vassare enligt mig.

Hörni! Jag har ju nästan glömt att ge dig receptet på dessa Kalljästa frallor som jag bakade för någon helg sedan. Dom blev så himla bra, och så galet goda. Tog slut i ett nafs också, ska du baka dessa så tipsar jag om att baka många. ☺️

KALLJÄSTA FRALLOR, 10 st

25 g jäst

5 dl kallt vatten

2 tsk salt

2 msk honung

2 msk olivolja

8-10 dl vetemjöl

2 dl rågsiktsmjöl

Gör såhär:

1) Första delen av bakningen sker på kvällen. Tag fram en bunke. I bunken löser du upp jästen i det kalla vattnet.

2) Ha i salt, honung och olivolja och rör om lite. Tillsätt mjölet, lite i taget, knåda tills du har en ganska så kladdig deg men som lite ändå släpper kanterna i bunken. Är det alldeles för kladdigt så tillsätt lite mer mjöl tills du känner ett den blir lite smidigare. OBS: Ha inte i för mycket mjöl då den blir helt smidig och inte kladdig alls, viktigt för att frallorna ska bli bra.

3) Pudra över mjöl och plasta sedan in bunken, ställ i kylen över natten. Tänk att den ska jäsa ca 8-10 timmar, gärna lite längre också.

4) Nästa del av bakningen sker på morgonen. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bunken och låt stå i rumstemp i ca 30 min, skär sedan ut ca 10 oregelbundna frallor som du lägger på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Pudra lite mjöl över, klappa in det lite.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min, tills de fått lite fin färg. Är & njut! 😋

Det var det! Här nedan ska jag nu tipsa dig om lite olika erbjudanden och rabattkoder:

Cellbes – Få 30% rabatt på dyraste varan med rabattkod F2309

Gäller Cellbes eget varumärke

 

Quiltad väst REA (<klicka) // Fleecejacka (<klicka) // Kängor REA (klicka)

Klickade hem något som jag verkligen saknat, en väst att kunna ha på mig när promenaderna blir kallare. Oftast är det ju då så skönt att ha lite varmare mot kroppen men kyligare armar. Tänkte att den där ursköna lite längre fleecevästen skulle få fungera som värmande då. Också så mysig att bara ha här hemma. Blev kär i kängorna också som var svinbilliga, det är ett vattenavvisande material i dom. Varma men ändå fina! 🤍

Cervera – Otroliga REA-fynd på massor av varor

Lotus skålar i beige (<klicka)

Bland mycket annat så hittar man mina favoritskålar som jag har så mycket användning av! Du hittar allt HÄR (<klicka). JätteREA just nu.

Nordic Nest – Upp till 50 % rabatt på tallrikar.

Mon Amie mattallrik (<klicka)

Här mina Mon Amie tallrikar som är från just Nordic Nest. Massor av olika tallrikar upp till 50% rabatt. Kolla HÄR (<klicka).

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

73
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 3631.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 39

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x