Annandagsmys och osttips

Ja vår annandag tillbringades i soffan, kom inte utanför dörren alls faktiskt. Vi hade stora planer på att ge oss ut på en promenad men vi kom aldrig så långt. Väldigt skönt att tillåta sig själv att bara vara, att inte göra något alls utan faktiskt bara njuta av att ta det så lugnt som det bara går.

Detta blev gårdagens lunch, plockbricka med massa gott att nibbla på. Jag är ju en ostälskare av rang och hade 2 av mina favoriter på brickan.

Hittade bilden på Wernerssons sida (<klicka), kika gärna in där, hittade recept på en Löksoppa som verkade sååå god där de just använt denna osten i. Förrätt till nyår kanske?


Den ena är Gruyere, en riktigt välsmakande ost med vad som känns som små saltkorn i. Har älskat denna ost så länge jag kan minnas. Älskar också konsistensen som är hård men ändå krämig på något konstigt vis. Perfekt på plockbrickor men också väldigt god att riva i t ex köttfärssåsen. Mums!

Den andra osten är BLACK BOMBER. Alltså detta är en riktigt krämig cheddarost, en hårdost men så otroligt krämig. Den här har alltid plats på vår plockbricka. Denna i matlagning, mumsfilibabba! Har dock inte testat de andra färgerna, har du?

Apropå att ha riven ost i maten, testa denna KYCKLINGGRYTA (<klicka för recept).

Den här kycklinggrytan är en riktig höjdare! Älskar den, tar alltid slut helt när jag lagar den hemma. Lika god till pasta som till ris eller potatis. Gott att göra gratäng på också. En riktig höjdarmaträtt!

Nu ska jag ta tag i denna mellandag. Kommer innehålla lite lite jobb, men försöker att tillåta mig att vara lite ledig också. Idag SKA jag ut på promenad, ska inte ligga i soffan hela dagen.

Ha en skön dag och ledighet om du nu är ledig i mellandagarna.

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godaste Mandelmassakakan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x