SmörgÄstÄrta i glas

InnehÄller annonslÀnkar

Letar du efter en kall förrĂ€tt i portionsglas till midsommar, buffĂ© eller fest? DĂ„ har du kommit rĂ€tt, herreminjee sĂ„ gott detta blev hörni! Fyllningen Ă€r maaagisk. Den hĂ€r smörgĂ„stĂ„rtan i glas med kalkon, gurka och en krĂ€mig sweet chili-röra Ă€r bĂ„de enkel att förbereda och vacker att servera. En modern twist pĂ„ klassikern som passar Ă„ret runt
 sĂ€rskilt nĂ€r du vill imponera med nĂ„got lĂ€ttlagat och riktigt lyxigt! LĂ€ngre ned tipsar jag om hur du kan variera den.

Inspiration pĂ„ mer smörgĂ„stĂ„rtor: KLICKA HÄR

SmörgÄstÄrta i glas, 4 st

Missa inte: Makalöst god SkagentÄrta, Snabb supergod smörgÄstÄrta med fÀrskpotatis , MinismörgÄstÄrta

🍞 Bröd:

‱ 12 skivor formbröd (eller 6 hamburgerbröd, delade)

‱ Ca œ dl spad frĂ„n smörgĂ„sgurka (att pensla bröden med)

đŸ„Ł Fyllning:

‱ 2 dl crùme fraüche

‱ 2 stora vitlöksklyftor rivna

‱ 4 msk sweet chili-sĂ„s

‱ 20 skivor smörgĂ„sgurka, hackade

‱ 10 skivor pĂ„lĂ€ggskalkon, hackade eller strimlade

‱ Salt & svartpeppar efter smak

🧀 Topping & dekoration:

‱ 4 msk brieost pĂ„ tub

‱ 4 ostskivor

‱ 8 st kalkonskivor

‱ Babyspenatblad

‱ 4 melonhyvlor (hyvla med osthyvel och rulla till rosor)

‱ FĂ€rsk grĂ€slök

Gör sÄhÀr:

1. Blanda fyllningen:

Rör ihop crÚme fraßche, vitlök, sweet chili, salt och peppar. VÀnd ner kalkon och gurka. LÄt stÄ kallt minst 15 minuter.

2. Förbered brödet:

Stansa eller klipp ut brödrundlar sĂ„ de passar i dina glas. Mina glas som jag anvĂ€nt hittar du HÄR (<annonslĂ€nk – REA 30% just nu). Pensla med gurkspad för att mjuka upp och safta till.

3. Bygg glasen i tre lager:

‱ Bröd + gurkspad

‱ Ca 0,75 dl fyllning

‱ Bröd + gurkspad

‱ Fyllning igen

‱ Avsluta med bröd och en klick brieost pĂ„ tub pĂ„ toppen

4. Dekorera:

‱ Tryck ner spenatblad lĂ€ngs glaskanten

‱ LĂ€gg pĂ„ rullade ost- och kalkonskivor

‱ Rulla melon till rosor och lĂ€gg överst

‱ Toppa med grĂ€slök i kors

Specialkost:

✅ Glutenfri:

Byt bröd mot glutenfritt formbröd.

🐄 Mjölkfri:

– AnvĂ€nd vĂ€xtbaserad crĂšme fraĂźche.

– Byt ut brieost pĂ„ tub till vegansk fĂ€rskost .

💉 DiabetesvĂ€nlig:

– Byt ut sweet chili-sĂ„sen mot sweet-chili med mindre socker .

– Byt ut brödet mot bröd med lĂ„gt GI eller lĂ„gkolhydratalternativ.

Extrapris pÄ mathem

‱ Melonmums (sorbetglass)

‱ Svenska jordgubbar

‱ Rostas

‱ Hamburgerbröd

Klicka HÄR för all extrapris just nu!

đŸŒŸ Variationer

Det bĂ€sta med smörgĂ„stĂ„rta i glas Ă€r att den Ă€r sĂ„ lĂ€tt att variera. Du kan anpassa efter sĂ€song, smak eller vad du har hemma
och alltid imponera! HĂ€r Ă€r nĂ„gra förslag:

đŸ„Ł Byt fyllning:

‱ Rökt skinka + riven pepparrot + crĂšme fraĂźche för en klassisk svensk smak

‱ Tonfisk + majonnĂ€s + kapris + citron
frĂ€sch och syrlig

‱ VĂ€xtbaserad röra med t.ex. hummus, grillad paprika och hackad soltorkad tomat

‱ Äggsallad med grĂ€slök och dijon, passar perfekt till pĂ„sk eller buffĂ©

🍞 Byt bröd:

‱ AnvĂ€nd grovt bröd eller rĂ„gbröd för en mer mĂ€ttande och nyttig variant

‱ Byt till polarbröd eller tunnbröd för en mjukare kĂ€nsla

‱ Gör den glutenfri med glutenfritt formbröd (se tips ovan)

🌿 Byt topping/dekoration:

‱ Rödlök, rĂ€disor eller picklad lök för mer fĂ€rg och syra

‱ Kokt Ă€gg i klyftor, fĂ€rsk dill eller grĂ€ddfilsklick för en klassisk svensk kĂ€nsla

‱ Klickar av fĂ€rskost med örter, riven ost eller groddar för en modern twist

‱ Byt melonrosen mot gurksnurror eller tomatskivor om du vill ha mindre sötma

Tips! Tematisera varje glas, gör t.ex. en med skagen, en med vegetarisk röra och en med klassisk skinka & ost. Perfekt till mingel eller buffé!

Följ mig för fler recept, tips & inspiration!

Gillade du det hÀr receptet? DÄ fÄr du inte missa allt annat gott, enkelt och smart som jag delar varje dag. Följ mig gÀrna i mina kanaler:

📍 Facebook: Niiinis Kitchenlife

📾 Instagram: @niiinis.se

📌 TikTok: @niiiniskitchenlife

▶ YouTube: Niiiinis

👉 Och glöm inte att kika in i min VIP-grupp pĂ„ Facebook för Ă€nnu mer inspiration, extra recept och massor med mat & bak direkt i flödet!

Kram Nina

9
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

NÀsta inlÀgg

Grillad sparris med citron, vitlök & honung

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x