5 goda hemmagjorda snaps till jul

Jahapp nu Ă€r julsnapsen satt, eller ”flaskad” som jag brukar sĂ€ga. Jag sjĂ€lv dricker inte snaps, jag drack nĂ€mligen snaps en midsommarafton som ung som slutade med att min midsommarafton var över vid 15 tiden. Sedan dess har jag inte klarat av att dricka det. Haha…sĂ„ kan det gĂ„.

De som inte förstört en midsommar med snaps vill kanske ha en liten ”HÖJT” till sillen och potatisen pĂ„ julafton. Dessa smĂ„ flaskor kommer dĂ„ vĂ€l till pass att lĂ„ta snapsen gojsa till sig i.

Det jag Ă€ndĂ„ mĂ„ste göra nĂ€r jag gör egen snaps Ă€r ju att provsmaka sĂ„ smakerna sitter sĂ„ det klarar jag faktiskt av. Kan skvallra om att dessa snapsar, som jag gjorde för första gĂ„ngen för nĂ„got Ă„r sen Ă€r supergoda. T.o.m jag som inte klarar av snaps skulle kunna ta en liten ”höjt” bara för att dessa Ă€r sĂ„ goda. Du ska fĂ„ tips pĂ„ 4 olika snaps som du kan göra sjĂ€lv till julbordet.  Busenkelt och mycket godare Ă€n dom man köper sĂ€ger alla som smakat. Recepten Ă€r utrĂ€knade pĂ„ 75 cl brĂ€nnvin men kan sĂ„klart halveras om man vill göra mindre.

5 EGENGJORDA JULIGA SNAPSRECEPT

1) Apelsin & Saffranssnaps (förbereds 1 dag innan)

75 cm brÀnnvin
Strimlat skal av 1 citron
Strimlat skal av 1 apelsin
2 pkt saffran

Gör sÄhÀr:

Ha i alla skalen i flaskan. LÄt stÄ i kylskÄpet över natten. Dagen efter silar du spriten genom ett kaffefilter och hÀller tillbaka i flaskan. Förvara i kylskÄp.

2) Citron & Rosmarinsnaps (förbereds 2 dagar innan)

75 cl brÀnnvin
2 citroner
4 rosmarinkvistar 

Gör sÄhÀr: 

Skala av det yttersta lagret pÄ citronen, jag anvÀnder en filÚkniv, tycker det blir bÀst med en sÄn. LÀgg i skalen i en flaska med brÀnnvin. Ha i rosmarinkvistarna. Förvara i rumstemperatur i ett dygn. Kyl sedan ned snapsen och servera 1-2 dagar senare.

3) Kanel & Saffranssnaps med kryddpeppar (förbereds 1 vecka innan)

75 cl brÀnnvin
1 pkt saffran (jag har anvÀnt omalda saffran)
2 kanelstÀnger kanelstÄng
citronskal av 1/2 citron
nÄgra kryddpeppar
TIPS: Ha i 2 msk socker för en lite sötare snaps

Gör sÄhÀr:

HÀll i saffran, kanelstÀngerna, skalet av citronen och kryddpeppar i en flaska med brÀnnvin. LÄt stÄ i rumstemperatur i en vecka. Sila av och hÀll upp i flaskan. LÄt stÄ i kylskÄp.

4) Gran & Lingonsnaps (förbereds 3-4 innan innan)

75 cl brÀnnvin
2 dl lingon
2 grankvistar
1 dl russin

Gör sÄhÀr:

Ha i lingon, gran och russin i en flaska med brÀnnvin. LÄt stÄ och dra i kylskÄp i 3-4 dagar. Sila bort allt utom grankvisten, hÀll upp i flaskan. Har grankvisten blivit blek kan du byta ut den. LÄt stÄ i kylskÄp.

5) Fikonsnaps (förbereds 3 dagar innan)

75 cl brÀnnvin
8 st fÀrska fikon
2 vaniljstÀnger

Gör sÄhÀr:

Klyfta fikonen i smÄ mindre klyftor, de ska fÄ plats i flaskan. Ha i vaniljstÄngen och fikonen i en flaska brÀnnvin. LÄt stÄ och dra i 3 dagar i kylskÄp. Sila sedan genom ett kaffefilter. LÀgg gÀrna i nya frÀscha klyftor av fikon och lÄt gÀrna vaniljstÄngen vara kvar som dekoration.

Följ mig gÀrna pÄ min Facebooksida och Bloglovin sÄ du inte missar nÄgra inlÀgg.

Inspireras gÀrna av fler recept:

 

Hemgjord glögg

Pepparkakslatte

Ischokladdrink

Apelsin och hallonmimosa

4
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

NÀsta inlÀgg

Nu slutar jag stressa

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x