Rabarberkaka med cheesecakefyllning

Hej vÀnner!

Hoppas att ni mÄr bra?! Har fullt upp hÀr men har knÀppt bilder sÄ jag Äterkommer med allt senare idag sen. Blev nÀmligen en spontandag med största sonen vilket man ju absolut inte tackar nej till som ni sÀkert förstÄr.

Jag kommer snabbt in för att ge dig ett recept pÄ en suuuuuupergod kaka som jag gjorde igÄr. Den hÀr kan du bjuda grannen, mamma, syrran, arbetskamraterna ja men vem som helst för den hÀr Àr MAGISK! Det finns liksom inget annat ord för den hÀr alltsÄ, VILKEN kaka! Wow sÀger jag bara.

IMG_5837

IMG_5821

IMG_5818

IMG_5836

IMG_5824

SPRÖD RABARBERKAKA MED KRÄMIG CHEESECAKFYLLNING, ca 8-10  bitar

HÄR hittar du en av mina bĂ€sta och snabbaste rabarberkakor!

250 g smör
5 dl mjöl
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat

Fyllning:
2 stÀnger rabarber
2 Àgg
200 g cream cheese
2œ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör sÄhÀr:

1) SÀtt ugnen pÄ 190 grader. SmÀlt smöret. Vispa sedan samman det smÀlta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.

2) LÀgg i bakplÄtspapper i en rund bakform. Jag anvÀnde en pajform jag har, funkar fint med springform ocksÄ. Ca 22-24 cm i diameter funkar fint. Ta sedan ca 1/3 av smulet och tÀck botten, pressa till det lite sÄ det blir som en botten.

3) Fyllning: Rör ihop Àgg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Skala och skiva rabarber i slantar och lÀgg pÄ botten. HÀll fyllningen över botten och rabarberna. Strö sedan över resten av smulet.

4) GrÀdda lite lÀngre ned i ugnen sÄdÀr en ca 30-35 min. HÄll lite koll bara sÄ ovandelen av kakan inte brÀnns. LÄt svalna en smula innan servering, pudra med florsocker och Àt med vaniljvisp eller lÀttvispad grÀdde. LJUVLIGT GOTT!

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

264
Subscribe
Notify of
guest


19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
4 years ago

Åh,denna mĂ„ste jag göra imorgon. Har mĂ€ngder med rabarber och de Ă€r enorma, brukar rĂ€cka med en stjĂ€lk till en kaka, bladen Ă€r stora som paraply. 2 personer har varit hĂ€r och plockat rabarber till saft,jag har gjort flera kakor och Ă€ndĂ„ Ă€r det massor kvar. Allt Ă€r frĂ„n en enda planta đŸŒ±! Gjorde rabarberkladdkaka med vit choklad till midsommar, den tog slut i ett nafs 😋

Laila Arvidsson
Laila Arvidsson
4 years ago

Provade den nu. PĂ„ mina vĂ€nner 4 st. Dom vill ha recept pĂ„ en gĂ„ng. Supergott. 😊😊

niiinis
niiinis
Reply to  Laila Arvidsson
4 years ago

Visst Ă€r den good! 😋😋😋😋

Carina Robertson
Carina Robertson
4 years ago

GÄr det att frysa in?

niiinis
niiinis
Reply to  Carina Robertson
4 years ago

GĂ„r jĂ€ttebra! đŸ‘đŸŒ

Pernilla
Pernilla
4 years ago

SÄ otroligt god! Alla Àlskade den pÄ kalaset!

niiinis
niiinis
Reply to  Pernilla
4 years ago

SÄÄÄ kul och höra! ❀

Susanne Lindberg
Susanne Lindberg
4 years ago

Supergod 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne Lindberg
4 years ago

Visst Ă€r den! đŸ„°

Ann-Kristin Arvidsson
Ann-Kristin Arvidsson
4 years ago

Funkar det med andra bÀr eller frukt?

niiinis
niiinis
Reply to  Ann-Kristin Arvidsson
4 years ago

SjĂ€lvklart! đŸ‘đŸŒ

Kristina strömgren
Kristina strömgren
4 years ago

Supergod, bĂ€sta pĂ„ lĂ€nge men nu Ă€r rabarbersĂ€songen över sĂ„ tips pĂ„ andra bĂ€r vore nice😊

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina strömgren
4 years ago

Hallon, blĂ„bĂ€r, björnbĂ€r
.det du tycker Ă€r gott! 🙂

Adelka Bagoly
Adelka Bagoly
3 years ago

Behövs inte potatismjöl pÄ rabarbern i denna receptet?Blir inte för vattnig? RÄkade ut förra veckan,glömde potatismjölet.

niiinis
niiinis
Reply to  Adelka Bagoly
3 years ago

Nej, jag brukar sĂ€llan ha det till rabarber, tycker inte det blir för vattnigt. đŸ‘ŒđŸ»

Eva Larsson
Eva Larsson
11 months ago

Glutenfritt
GÄr det att byta mot glutenfritt mjöl?

Linnea
Linnea
12 days ago

Ser jĂ€ttegod ut! GĂ„r den lika bra att baka nĂ„gra dagar i förvĂ€g och ska man isĂ„fall förvara den i kylen eller framme? Ska man vĂ€rma den lite om man Ă€ter den vid ett senare tillfĂ€lle?🌾

NÀsta inlÀgg

KrÀmig korvgratÀng med fÀrskost pÄ 30 min

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...