Hej vÀnner!
Hoppas att ni mÄr bra?! Har fullt upp hÀr men har knÀppt bilder sÄ jag Äterkommer med allt senare idag sen. Blev nÀmligen en spontandag med största sonen vilket man ju absolut inte tackar nej till som ni sÀkert förstÄr.
Jag kommer snabbt in för att ge dig ett recept pÄ en suuuuuupergod kaka som jag gjorde igÄr. Den hÀr kan du bjuda grannen, mamma, syrran, arbetskamraterna ja men vem som helst för den hÀr Àr MAGISK! Det finns liksom inget annat ord för den hÀr alltsÄ, VILKEN kaka! Wow sÀger jag bara.
SPRĂD RABARBERKAKA MED KRĂMIG CHEESECAKFYLLNING, ca 8-10 bitar
HĂR hittar du en av mina bĂ€sta och snabbaste rabarberkakor!
250 g smör
5 dl mjöl
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Fyllning:
2 stÀnger rabarber
2 Àgg
200 g cream cheese
2œ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör sÄhÀr:
1) SÀtt ugnen pÄ 190 grader. SmÀlt smöret. Vispa sedan samman det smÀlta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.
2) LÀgg i bakplÄtspapper i en rund bakform. Jag anvÀnde en pajform jag har, funkar fint med springform ocksÄ. Ca 22-24 cm i diameter funkar fint. Ta sedan ca 1/3 av smulet och tÀck botten, pressa till det lite sÄ det blir som en botten.
3) Fyllning: Rör ihop Àgg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Skala och skiva rabarber i slantar och lÀgg pÄ botten. HÀll fyllningen över botten och rabarberna. Strö sedan över resten av smulet.
4) GrÀdda lite lÀngre ned i ugnen sÄdÀr en ca 30-35 min. HÄll lite koll bara sÄ ovandelen av kakan inte brÀnns. LÄt svalna en smula innan servering, pudra med florsocker och Àt med vaniljvisp eller lÀttvispad grÀdde. LJUVLIGT GOTT!
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Ă h,denna mĂ„ste jag göra imorgon. Har mĂ€ngder med rabarber och de Ă€r enorma, brukar rĂ€cka med en stjĂ€lk till en kaka, bladen Ă€r stora som paraply. 2 personer har varit hĂ€r och plockat rabarber till saft,jag har gjort flera kakor och Ă€ndĂ„ Ă€r det massor kvar. Allt Ă€r frĂ„n en enda planta đ±! Gjorde rabarberkladdkaka med vit choklad till midsommar, den tog slut i ett nafs đ
Provade den nu. PĂ„ mina vĂ€nner 4 st. Dom vill ha recept pĂ„ en gĂ„ng. Supergott. đđ
Visst Ă€r den good! đđđđ
GÄr det att frysa in?
GĂ„r jĂ€ttebra! đđŒ
SÄ otroligt god! Alla Àlskade den pÄ kalaset!
SÄÄÄ kul och höra! â€ïž
Supergod đ
Visst Ă€r den! đ„°
Funkar det med andra bÀr eller frukt?
SjĂ€lvklart! đđŒ
Supergod, bĂ€sta pĂ„ lĂ€nge men nu Ă€r rabarbersĂ€songen över sĂ„ tips pĂ„ andra bĂ€r vore niceđ
Hallon, blĂ„bĂ€r, björnbĂ€râŠ.det du tycker Ă€r gott! đ
Behövs inte potatismjöl pÄ rabarbern i denna receptet?Blir inte för vattnig? RÄkade ut förra veckan,glömde potatismjölet.
Nej, jag brukar sĂ€llan ha det till rabarber, tycker inte det blir för vattnigt. đđ»
Glutenfritt
GÄr det att byta mot glutenfritt mjöl?
Absolut! đ„°
Ser jĂ€ttegod ut! GĂ„r den lika bra att baka nĂ„gra dagar i förvĂ€g och ska man isĂ„fall förvara den i kylen eller framme? Ska man vĂ€rma den lite om man Ă€ter den vid ett senare tillfĂ€lle?đž
GĂ„r jĂ€ttebra att baka nĂ„gon dag före, dock sĂ„ ska man komma ihĂ„g att fraset uppepĂ„ blir mindre frasigt dĂ„. Förvaras i kyl. Att vĂ€rma den nĂ„gra sekunder innan servering Ă€r ingen dum idĂ© alls. đ„°