FILODEGSPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST

NĂ„got som i alla fall jag sĂ€llan tĂ€nker pĂ„ Ă€r att man kan göra paj av filodeg. Filodeg Ă€r ju mycket magrare Ă€n vanlig pajdeg sĂ„ ut den aspekten Ă€r den ocksĂ„ mycket nyttigare. Jag ÄLSKAR de dĂ€r frasiga kanterna som blir av filodeg i paj. HĂ€r ska du fĂ„r ett supergottigt recept pĂ„ en vegetarisk paj som du om du vill, kan tillsĂ€tta lite stekta kycklingbitar i sĂ„ blir den Ă€nnu mer matig!

FILODEGPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETA, 4 port

75 g smÀlt smör

250 g filodeg (fryst tinad eller kyld)

1 burk soltorkade tomater

2 pkt fetaost

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 Àgg

2 dl vispgrÀdde

3 dl mjölk

Salt & peppar

100 g vÀllagrad ost (typ prÀstost)

Gör sÄhÀr:

1) SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Ta fram en rund stor pajform. SmÀlt smöret och pensla kanterna pÄ pajformen. LÀgg bakplÄtspapper i botten.

2) LÀgg filodegsark omlott sÄ hela botten tÀcks, lÄt gÀrna filodegsplattorna hÀnga lite utanför kanterna, det skÀr du bort sen nÀr den Àr klar. Pensla med smör mellan varje lager. Det ska bli ca 5 lager.

3) Strimla löken och pressa vitlöken. FrÀs den mjuk i olivolja. Salta och peppra lite. Hacka fetaosten i mindre bitar. Strimla soltorkade tomaterna i mindre bitar.

4) Fördela ut lök, fetaost och soltorkade tomater över pajskalet.

5) Vispa samman Àgg, mjölk, grÀdde och salt & peppar. HÀll över pajen. Toppa med rivna osten.

6) GrÀdda lite lÀngre ned i ugnen i ca 35-40 min. Pajen ska fÄ fin fÀrg.

Gillar du receptet fÄr Du gÀrna klicka i det lilla hjÀrtat lÀngst ned under inlÀgget.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

 

106
Subscribe
Notify of
guest


10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
4 years ago

Gott! 🙂 men hur blir filodegen i matlĂ„dan? FĂ„r för mig att den blir rĂ€tt trist att vĂ€rma upp pĂ„ nytt.

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
4 years ago

Har aldrig provat faktiskt, men vi förvarade den i kylen under gladpack och dĂ„ höll den sig frasig och fin. đŸ‘đŸŒ

Jeanette
Jeanette
4 years ago

MÄste testas, lÄter vÀldigt gott.

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
4 years ago

Supersmarrigt! đŸ„°đŸ˜‹

Lizette ingvarsson
Lizette ingvarsson
4 years ago

Hur hög kant ska det vara pÄ formen?

niiinis
niiinis
Reply to  Lizette ingvarsson
4 years ago

Min Ă€r ca 4 – 5 cm.

Maria Arfwedson
Maria Arfwedson
2 years ago

LĂ„ter smarrigt! En sak som jag alltid blir osĂ€ker pĂ„ Ă€r nĂ€r det stĂ„r ”en burk soltorkade tomater”. Är det i olja dĂ„? För jag tror mig inte ha sett helt torra pĂ„ burk?

niiinis
niiinis
Reply to  Maria Arfwedson
2 years ago

Jag menar alltid i olja. đŸ„°

Lisa
Lisa
11 months ago

Kan man tillreda den typ tvÄ timmar innan den ska Àtas ?

Niiinis Kitchenlife
Admin
Reply to  Lisa
11 months ago

Absolut!

NÀsta inlÀgg

NÄgra hÀrliga dagar

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...