Huuuu vilken natt

Godmorgon vÀnner!

Pms is in da house, den kommer smygande och lĂ€gger in en skön stöt frĂ„n sidan nĂ€r man minst anar det, eller Ă„tminstone dĂ„ man haft dĂ„lig koll i mensappen. Pms:en förĂ€ndras radikalt i takt med min Ă„lder mĂ€rker jag, jag fyller 50 Ă„r om 8 mĂ„nader. Vet ni hur sjukt det kĂ€nns att ens skriva det? 50 Ă„r! What? Hur kan jag fylla 50? Jag var ju pĂ„ min egen pappas 50 Ă„rsfest för inte sĂ„ lĂ€ngesen, Magnus mammas 50 Ă„rsfest ocksĂ„, gravid med Thedde. DĂ€r nĂ„gonstans inser jag att tiden Ă€r det som börjar gĂ„ fortare ju Ă€ldre vi blir. Thedde fyller 26 Ă„r i mars, han har 4 Ă„r kvar till 30. Jag var ju 30 nyss! đŸ˜©đŸ˜©đŸ˜© Vad Ă€r det som hĂ€nder?

Åldersnoja? Nej men alltsĂ„, jag behöver kanske tona ned starten pĂ„ detta inlĂ€gg lite för att ni inte ska tro att jag Ă€r helt galen. Haha
. Jag Ă€r faktiskt helt Ă€rligt talat inte alls Ă„ldersnojig, det var vĂ€rre att fylla 40, sĂ„ kan jag ju sĂ€ga. Den frĂ€msta orsaken till det tror jag var att jag inte var pĂ„ en bra plats psykiskt dĂ„. Hade just börjat klura pĂ„ livets allvarligheter, existentiella frĂ„gorna hopade sig i hjĂ€rnan och sĂ„ psykiskt jĂ€kligt dĂ„ligt mĂ„ende pĂ„ det. Ja man var inte pĂ„ topp helt enkelt.

Att vara nĂ€rmare 50 Ă€r en ”walk in the park” jĂ€mförelsevis. Jag Ă€r pĂ„ en vĂ€ldigt lugn plats mentalt (förutom pms/förklimakteriet dĂ„, men det vet man ju vad det beror pĂ„. Ett allmĂ€nt dĂ„ligt mĂ„ende psykiskt Ă€r, tro mig, mycket mer diffust och orovĂ€ckande Ă€n ett stackars förklimakterie. Ja Ă€ven om det kan göra en halvt galen ocksĂ„ – men nog om det.) Att vara nĂ€rmare 50 kĂ€nns mer som ”fuck it” Ă„ldern. Man ORKAR inte bry sig lĂ€ngre, man har Ă€gnat majoriteten av sitt liv Ă„t att bry sig om vad andra tycker om ALLT, men nĂ€r man hamnar hĂ€r sĂ„ finns inte den orken kvar. Man bara Ă€r, sig sjĂ€lv, och sĂ„ fĂ„r folk gilla det eller sĂ„ gör dem det inte. Jag har till hĂ€lften gĂ„tt sönder i min sjĂ€l över att jag brytt mig sĂ„ mycket, varit sĂ„ jĂ€kla elak mot mig sjĂ€lv. Hur har jag en kunnat göra sĂ„ mot mig sjĂ€lv undrar jag nĂ€stan varje dag? Hur har jag kunnat ta den skiten jag tagit genom Ă„ren?

Än Ă€r jag inte fullĂ€rd, vid 60 kanske? Hehe
 Fortfarande kan vissa saker göra ont dĂ€r inne i sjĂ€len. Men, jag Ă„terhĂ€mtar mig vĂ€ldigt snabbt. Jag tar liksom tag i saken direkt, har nĂ„gra riktigt bra frĂ„gestĂ€llningar till mig sjĂ€lv först och frĂ€mst. Svarar pĂ„ dom och sen Ă€r jag övertygad om att det Ă€r dags att lĂ„ta saken vara, och gĂ„ vidare i livet. SĂ„ JÄVLA skönt och sĂ„ otroligt befriande. Det Ă€r det finaste man kan göra mot den lilla tjejen som bor dĂ€r inne i en.

Kl 04:09 vaknade jag till efter att ha somnat om en liten stund. Jag lÄg under en bit överkast och katten hade tagit hela min plats i sÀngen. Var tvungen att ta en bild. Hon ligger by the way fortfarande dÀr. Man Àr sÄ jÀkla hunsad av din egen katt, hon bestÀmmer. Ja tills jag ruttnar och stöter ut henne mot kanten, dÄ blir hon sur som fasen och blÀnger snett pÄ mig halva morgonen.

Minimalt med sömn inatt med andra ord, en hĂ€rlig biverkning av pms:en. Note to self: Dags att boka tid hos HerCare NU! Jag tror att det hĂ€nt en del sen sist jag konsulterade Mia Lundin. Det har ju gĂ„tt 7 Ă„r, det Ă€r lĂ„ng tid nĂ€r det kommer till kvinnliga hormoner tĂ€nker jag. Bara sĂ„ att jag har svĂ„rt att fĂ„ â€Ă€rslet ut” numera. SĂ„ jĂ€kla handfallen. SvĂ„rt att ta beslut. Vet inte varken it eller in, ocksĂ„ en hĂ€rlig biverkning av pms/förklimakteriet. Pratat med mĂ„nga systrar dĂ€r ute som pms:ar och ”förklimakteriar” och just detta kĂ€nns igen. Utan mina tillskott hade jag förmodligen varit en blöt flĂ€ck ”by now”, och kanske bott ensam i nĂ„gon stuga lĂ„ngt ute i tjottahejti för familjen hade sen lĂ€nge ruttnat ur pĂ„ en. đŸ€— SĂ„ jag hĂ„ller hĂ„rt i tillskotten och sĂ„ försöker jag boka en tid. Vi fĂ„r se hur det gĂ„r med det?

Oj, ett lĂ„ngt utlĂ€gg om allt denna morgon. Önskar dig en fin start pĂ„ veckan. Ska nu gĂ„ upp och sĂ€tta igĂ„ng dagen. Hörs sen!

Kram Nina

Ps: Helskotta – det Ă€r ju lucia idag. ApropĂ„ förklimakteriet, ingĂ„r dĂ„ligt minne i det ocksĂ„. Dags att baka lussekatter idag. Bra terapi. 

57
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carola
Carola
2 years ago

Hihi jag vart sĂ„ full i skratt nĂ€r jag sĂ„g din bakgrundsbild pĂ„ mobilen đŸ€­ (men det var en jĂ€ttefin bild pĂ„ er bĂ„da tillsammans â˜șïžđŸ’ž) MEN grejen Ă€r den att jag ocksĂ„ har en pussbild 💋 (bakgrundsbild) pĂ„ mig Ă„ min man och som dessutom ocksĂ„ Ă€r svartvit đŸ€“ Lite kul att det inte bara var jag som hade det vilket det inte Ă€r sĂ„klart men Ă€ndĂ„ liksom 🙃

niiinis
niiinis
Reply to  Carola
2 years ago

♄♄♄

Img 6737.jpg

NÀsta inlÀgg

Hur ska man vispa?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x