Sorgset farvÀl och potatissnacks

Godmorgon Àlsklingar!

Lovade er ju recept pĂ„ min stekta mĂŒsli igĂ„r men jag vet inte var min hjĂ€rna var? Var helt sĂ€ker pĂ„ att jag hade tidsinstĂ€llt ett inlĂ€gg om det receptet men inte fasen hade jag det? Jag har galet mycket jobb just nu, kanske mer Ă€n jag faktiskt nĂ„gonsin haft sĂ„ jag har som ett ”mĂ„ste göra” moln som hĂ€nger över mig konstant. Kanske Ă€r det dĂ€rför som min hjĂ€rna Ă€r i ett virrvarr nu? Lite mycket att tĂ€nka pĂ„ helt enkelt.

Jag Ă€r ju ocksĂ„ högkĂ€nslig som ni vet vid det hĂ€r laget, att vara högkĂ€nslig och stĂ„ inför sitt livs största förĂ€ndring gör saker med en. Konstiga saker faktiskt, jag Ă€r sĂ„ fokuserad just nu pĂ„ allt som mĂ„ste göras, planeras, tĂ€nkas pĂ„ sĂ„ jag liksom glömmer av att njuta av sommaren helt. Dessutom blev jag ju sjuk efter Öland sĂ„ det tog sĂ„ mycket kraft. Att jag fyller 50 om bara en mĂ„nad har liksom nĂ€stan flugit mig förbi. Det ligger mer som en stress över mig och det Ă€r ingen behaglig kĂ€nsla. Gud, snacka om i-landsproblem, jag Ă€r fullt medveten om det. Men Ă€ven om det Ă€r i-landsproblem sĂ„ gör de saker med mig som gör att jag inte Ă€r pĂ„ topp just nu. Man förvĂ€ntas vara glad och pepp och sĂ„ kĂ€nner man inte riktigt sĂ„, kanske det Ă€r bĂ€ttre förklarat? Men detta Ă€r ju sĂ„ typiskt mig, eller typiskt HSP personer.

Gjorde förresten det nya HSP testet, och ja, det talar vĂ€l sitt tydliga sprĂ„k va? 😂 Du hittar det HÄR. NĂ€stan sĂ„ man börjar skratta ju
.. frĂ„gorna som visat att jag inte Ă€r HSP Ă€r ocksĂ„ lite tvetydiga enligt mig sĂ„ jag hade sĂ€kert fĂ„tt full pott annars.

ApropĂ„ att vara kĂ€nslig. IgĂ„r hade vi en mysig liten dejt med min syster och hennes familj. Deras Edward och Milo tycker sĂ„ himla mycket om varandra. Även om de har mycket Ă„ldersskillnad sĂ„ hittar de sĂ€tt att umgĂ„s pĂ„. IgĂ„r Ă„kte vi till Yoump för en eftermiddag av hopp och avslutade sen med en mysig fika.

Det blev en fin eftermiddag pĂ„ alla sĂ€tt. Men ocksĂ„ lite kĂ€nslosam dĂ„ man pĂ„ nĂ„got sĂ€tt insĂ„g att vi inte kommer ses sĂ„ mycket ett Ă„r framĂ„t i tiden. VĂ„r lilla Siri, kommer hon ens komma ihĂ„g oss? Edward mĂ„ste veta att vi tĂ€nker massor pĂ„ honom och saknar honom sĂ„ jag och syrran grĂ€t mest över allt detta igĂ„r kvĂ€ll över dm:s pĂ„ Instagram. Dom kommer sakna ihjĂ€l sig efter Milo och oss alla sĂ„klart och vi dom. Men vi har sagt att det blir mycket FaceTime och att de mĂ„ste komma och hĂ€lsa pĂ„ oss. Piuuuuh
apropĂ„ att vara HSP.

Dessa godingar Ät vi till lunch igÄr, tÀnkte jag skulle tipsa för det Àr busenkelt!

Koka fÀrskpotatis. Slanta upp grön sparris och stek den. Blanda lite olivolja, hackad fÀrsk rosmarin och basilika. Blanda detta sedan med potatisen och salta och peppra.

Blanda en sÄs pÄ creme fraiche, saften och zesten frÄn en 1/2 citron, lite honung efter smak och salt och peppar.

LÀgg upp potatisröran och stekta sparrisen pÄ salladsblad, klicka över sÄsen och toppa med hackad gurka, groddar och basilika.

SÄ enkelt och sÄ himla gott!

Tips: Skiva antingen stekt kycklingfilĂ© eller varför inte flĂ€skfile uppepĂ„ för att fĂ„ med nĂ„got ”köttigt”.

Tony kom hem med dessa fina blommor till mig i förrgĂ„r, har ju glömt berĂ€tta att jag Ă„kte pĂ„ nĂ„got som verkade vara matförgiftning. SĂ„ han kĂ€nde nog att jag behövde lite pepp. Å pepp fick jag verkligen, blir alltid sĂ„ glad över blommor. 💕

Nehej, jag mÄste fortsÀtta jobba hÀr. Klockan Àr 07.14 och jag har jobbat sen kl 05 i morse. Slutade jobba för dagen klockan 22 igÄr kvÀll sÄ som sagt var, det Àr mycket nu. Men men, snart kanske det lÀttar lite och blir pÄ en mer normal nivÄ.

Musli receptet kommer idag, jag loooooovar! 💕

Kram Nina

65
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
1 year ago

Ta det lugnt Nina đŸ™đŸ»

Lena
Lena
1 year ago

Hej Nina eller Huomenta fr en till finne som ska flytta. Första gĂ„ngen som jag nĂ„gonsin kommenterar i en blogg men nĂ„gon gĂ„ng ska vara den första. KĂ€nner sĂ„ igen mig, vi ska flytta frĂ„n min och gubbens hemstad till en annan ort, vi hĂ„ller pĂ„ att sĂ€ljer vĂ„rt Ă€lskade hus som vi bott i hela 25-Ă„r, det Ă€r exakt halva mitt liv för jag Ă€r ocksĂ„ 50 Ă„r (jaja fyllde visserligen 51 för 2 dagar sedan ), blir nytt jobb för mig, maken arbetar redan pĂ„ den nya orten. Shit vilken spĂ€nnande resa detta ska bli! SĂ€ger nĂ€stan som dottern ”Mamma har 50-Ă„rskris och pappa Ă€r galen” 😀.

Yvonne
Yvonne
1 year ago

Gjorde testet för skojs skull. Fick 5/27😀

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne
1 year ago

Ja dĂ„ Ă€r inte du en HSP person i alla fall. 😀

J
J
1 year ago

GrĂ€t nĂ€r jag lĂ€ste om er sorg att inte ses sĂ„ ofta…. gjorde testet i ja 25 av 27 đŸ«Ł. Men jag har vetat det ett tag o just nu riktigt vidöppen sĂ„ jag Ă€r helt slut. Det blir bra i Spanien nĂ€r du vĂ€l har landat o du Sverige finns kvar. Du fixar det hĂ€r se det som 10 mĂ„nader o inte för alltid ❀

niiinis
niiinis
Reply to  J
1 year ago

❀❀❀

Cecilia
Cecilia
1 year ago

En kĂ€nslig sjĂ€l hĂ€r med, sonen ska tĂ€lta med ett kompisgĂ€ng i nĂ„gra dagar. Vem stĂ„r och lipar nĂ€r han Ă„ker ivĂ€g 🙈 mvh Hönsmamma med katastroftankar.

Img 8913.jpg

NÀsta inlÀgg

Inreder i huvudet

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x