Innehåller annonslänkar

Blossa 25 – årets årgångsglögg med alpdröm och snygga Rörstrand-muggar

Så fort luften blir lite krispig och löven börjar falla, då börjar det kittla i glöggtarmen. Hösten susar runt husknuten och man börjar tänka jul. Eller i varje fall så gör jag det, tanken på julen är min räddning i mörkret som kommer nu. Något som är jul mer än något annat är ju glögg och i år har Blossa verkligen överraskat oss glöggälskare. För första gången någonsin släpper de en årgångsglögg baserad på rött vin, wow! Här har ni Blossa 25.


Blossa 25 – årets årgångsglögg med alpin inspiration.

En glögg med alpkänsla

Smakerna är hämtade från Alperna (hur mysigt jag som älskar allt som har med fjäll & alper att göra?!). Här snackar vi citruszest, pomerans, granskott och enbär….som att få ett helt vinterlandskap i glaset. Jag älskar att Blossa alltid vågar ta ut svängarna, men ändå håller fast vid den där trygga, kryddiga glöggkänslan vi alla vill ha i december.

Dessutom: de har låtit kryddorna ligga och gotta sig i fem månader innan de blandades i. Det märks att det är ett ordentligt jobb bakom flaskan.

Hur dricker man Blossa 25?

Blossa själva tipsar om att börja med den kall fram till första advent…. lite kontinentalt sådär. Har du inte testat att dricka glögg kallt så MÅSTE du göra det. Så gott! Sen, när julkänslan smyger sig på, är det dags att värma den.

Och vill man vara lite extra så kan man blanda en Negroni med Blossa 25. Om man nu gillar det vill säga, inte en personlig favorit den där negronin men ni som gillar: wow-faktor på glöggbordet!

Blossa 25 – Alkoholfri glögg

Alkoholfria alternativ

Självklart finns även en alkoholfri variant. Så alla kan skåla med samma flaska, oavsett om man dricker alkohol eller inte. Den kommer att finnas tillgänglig från den 1 november. Den alkoholfria varianten bjuder på samma smaksättning och passar perfekt både till adventsfika, som välkomstskål och till julbordets ostar.

Blossa Rörstrands glöggmuggar

Muggarna som alla kommer vilja ha

Och vet ni, i år kan man inte bara köpa glöggen. Nu har Blossa också helt nya glöggmuggar i samarbete med Rörstrand. Finns HÄR. Jag kan tänka mig att detta är något som det kommer bli samlarvärde på i framtiden!

Jag behöver nog inte säga mer än: vill ha! Så härliga och ett måste med på vinterns fjällresor.

Säljs som 2-pack för 595 kr. Finns hos Cervera och utvalda återförsäljare. Designen matchar årets flaska, som små alpdrömmar att hålla i händerna medan snön (förhoppningsvis) faller utanför.

Jag ser redan framför mig hur mysigt det blir att hälla upp den rykande glöggen i dessa muggar. Eller drinken nedan.

Goda drinkar med denna glögg

✨ Tips på drinkar med Blossa 25 ✨

🍊 Varm Apelsin- & Kryddglögg

  • 4 dl Blossa 25
  • 1 apelsin i skivor
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk honung eller lönnsirap
  • En nypa riven färsk ingefära

Gör så här: Värm allt försiktigt (inte koka), smaka av med honung och sila upp i muggar. Dekorera med apelsinskiva.


🍫 Chokladglögg med Blossa 25

  • 4 dl Blossa 25
  • 1 dl mjölk (eller växtbaserat)
  • 50 g mörk choklad (70 %)
  • 1 kanelstång
  • 1 nypa flingsalt
  • Vispad grädde + riven choklad/kanel

Gör så här: Smält choklad i mjölken, tillsätt Blossa och kanelstång. Värm försiktigt, häll upp och toppa med grädde & choklad.


❄️ Blossa 25 Spritz

  • 6 cl Blossa 25
  • 8 cl mousserande vin (eller alkoholfritt bubbel)
  • 2 cl sodavatten
  • Isbitar
  • Apelsinskiva + rosmarinkvist

Gör så här: Fyll ett vinglas med is, häll i Blossa och bubbel, toppa med sodavatten. Dekorera med apelsin & rosmarin.

Årets mysigaste glöggstund

Blossa 25 lyckas verkligen kombinera tradition med något nytt. Denna årgångsglögg med frisk alpkänsla, och dessutom så fina muggar att njuta den i. Det här är en julnyhet jag längtar efter att sätta fram på bordet.

Jag lovar att återkomma här på bloggen när vi närmar oss jul, så ska ni få veta hur den smakar hemma hos oss, både varm och kall. 👌😍

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fredagslistan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x