Dagens RECEPT – Helstekt flĂ€skfilĂ© i balsamicosĂ„s

flÀskfile_i_balsamicosÄs
FlÀskfilé i balsamicosÄs

Det Àr den hÀr rÀtten jag stÄr och lagar just i detta nu. AlltsÄ, det Àr sÄ gott sÄ det kn***** i mun som man brukar sÀga för att vara riktigt burdus. Man kan ocksÄ sÀga att det Àr sÄ gott sÄ tungan krullar sig. Maj gadd!

Om du vill bjucka gubben eller kÀringen pÄ nÄt riktigt gott nÄgon kvÀll sÄ tycker jag du burnar till ICA och kastar i ett par flÀskfiléer och sÀtter igÄng med den hÀr rÀtten. Jag kör allt pÄ kÀnn men har nu anstrÀngt mig sÄ jag ska kunna ge dig ett recept.

RECEPT FÖR 4 pers.

2 flÀskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
svartpeppar
salt
1,5 dl crĂšme fraĂźche
3 dl vispgrÀdde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinÀger
2 dl vatten
1 köttbuljong

Gör sÄhÀr:

SlÀng flÀskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen.

Stek dom runt om. LĂ€gg i en ugnssĂ€ker form, hĂ€ll i vatten i stekpannan och rör runt lite. HĂ€ll vattnet över flĂ€skfilĂ©erna. Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinĂ€ger. Ha i 1 tsk av soyan ocksĂ„. Pressa i en vitlöksklyft (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen. In i ugnen pĂ„ 225 grader i ca 30 min. Blanda under tiden grĂ€dde och crĂšme fraĂźche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinĂ€gern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Ta ut köttet, hĂ€ll av det mesta av vattnet utan att hĂ€lla ut kryddorna. HĂ€ll sedan grĂ€ddblandningen över köttet. Är sĂ„sen vĂ€ldigt ljus gĂ€ller du pĂ„ lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter. Serveras till ris eller potatis av nĂ„got slag och en hĂ€rlig grönsallad gjord pĂ„ ruccola, gurka, sugarsnaps, fetaost, majs, gurka och tomat.

Nu ska jag fortsĂ€tta med maten hĂ€r! Hörs ikvĂ€ll igen sen! ❀

50
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marika
Marika
10 years ago

Hej Nina!
Först vill jag sÀga TACK för ditt fina stöd inför min operation! Ligger pÄ KS nu & Àr sÄ lycklig över att kÀnna livet i mina Ädror! Har röstat & hoppas du fÄr sova gott framöver!
Stor kram Marika

Jennica
10 years ago

Jisses vad gott det lĂ€t! Och rĂ€tt enkelt Ă€ndĂ„… Jag som aldrig lagar kött kanske kan försöka sig pĂ„ det hĂ€r…..vi fĂ„r vĂ€l se! 🙂
Kram!

Mia Magnusson
Mia Magnusson
6 years ago

Det godaste vi Àtit! Ny favorit hÀr hemma! Tack för att du delar med dig av alla goda recept, Nina..

niinis
niinis
Reply to  Mia Magnusson
6 years ago

Men Ă„h sĂ„ roligt! Man blir sĂ„ himla glad! ❀

Inger Kunfin
Inger Kunfin
5 years ago

Hej
Har du skivat kötten innan du kör in de ugnen för 2:a gĂ„ngen…

niinis
niinis
Reply to  Inger Kunfin
5 years ago

Nej, jag skivar sist av allt.

Britt Andersson
Britt Andersson
5 years ago

Hur mycket flÀskfilé i hg handlar det om? KÀnns som om tvÄ flÀskfiléer blir ganska mycket till 4 pers.

niinis
niinis
Reply to  Britt Andersson
5 years ago

Absolut inte, 2 flÀskfiléer Àr nog ganska lagom faktiskt. TÀnk dig att de vÀger ca 4-500 gr. Sen krymper den ju en hel del vid tillagning dessutom.

Åsa
Åsa
4 years ago

Jag gjorde en variant med kycklinglÄrfile som var pÄ extrapris. AnvÀnde kycklingfond och grönsaksbuljongtÀrning. Blev jÀttegott!
Testar flĂ€skfilĂ© nĂ€sta gĂ„ng 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa
4 years ago

Mums! đŸ‘ŒđŸ»đŸ˜‹

Caroline Almen
Caroline Almen
4 years ago

Vad anvĂ€nder du för balsamicovinĂ€ger i sĂ„sen? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Caroline Almen
4 years ago

Köper frĂ„n Zeta. đŸ‘đŸŒ

Caroline Almen
Caroline Almen
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack 🙂

Caroline Almen
Caroline Almen
Reply to  niiinis
4 years ago

Hej igen!
Det stĂ„r balsamicovinĂ€ger i receptet. Menar du balsamico eller balsamvinĂ€ger?â˜ș

niiinis
niiinis
Reply to  Caroline Almen
4 years ago

BalsamvinĂ€ger. 😀

Yvonne Freyholtz
Yvonne Freyholtz
4 years ago

Vilken soya anvÀnder du kinesisk eller japansk

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne Freyholtz
4 years ago

I denna Ă€r det kinesisk! đŸ‘đŸŒ

Liselotte Engdahl
Liselotte Engdahl
2 years ago

LÀgger du tillbaka flÀskfileskivorna i sÄsen sen?

Liselotte Engdahl
Liselotte Engdahl
2 years ago

År det den tjocka varianten av balsamico du anvĂ€nder?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte Engdahl
2 years ago

Just hÀr Àr det balsamvinÀger. Funkar dock fint med den tjocka ocksÄ.

NÀsta inlÀgg

NNM = Nytta, Nöje och Middag (SÖNDAGSHÄNG)

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x