TONY TOTAL TAKEOVER !!!!!!

Jo men tjenamors !!! 🙂

Öppnade datorn och skulle pilla lite och va i…… HĂ€r var ju ni 🙂 . Ska jag ÄNTLIGEN fĂ„ skriva av mig lite bitterhet och svart smörja.  Det ser sĂ„ ut iallafall 🙂 . Fingrarna kliar och jag kan inte hĂ„lla mig. SĂ„Ă„Ă„..HEEEEEEELLLLOOOOOOOOOOOOO ( IS IT ME YOUR LOOKING FOOOOOOOOOOR !!!!!!!!! )

Hörni …. nu gĂ„r jag rakt pĂ„ den stora boven i dramat hĂ€r som jag vill prata om. MÖRKRET… det hĂ€r förbannade mörkret. HallĂ„… Finns det Ă€rligt NÅN av er som bara -Jo men det Ă€r ju ganska mysigt med totalt mörker, reflexer, helljus som gör en blind, vara rĂ€dd för allt som rör sig och lĂ„ter nĂ€r man Ă€r ute, snubbla pĂ„ saker man inte ser, tro att nĂ„n tittar pĂ„ en genom fönstret nĂ€r man sitter i soffan, tro att en hĂ€xa jagar en om man Ă€r ute och gĂ„r och att fĂ„ ha pannlampa pĂ„ sig för att hĂ€mta posten ?? SĂ€g till mig dĂ„ HUR ni gör för att tycka det Ă€r i nĂ€rheten av mysigt ? Tipsa mig tack. Och ni fĂ„r inte anvĂ€nda orden : VĂ€rmeljus, Filtar, Te eller tĂ€nda brasa i era svar 😉 .

Det Ă€r ju helt omĂ€nskligt. Det Ă€r kolsvart nĂ€r man Ă„ker till jobbet och kolsvart nĂ€r man kommer hem. INGEN mĂ€nniska Ă€r gjord för sĂ„nt. Deppo 3000 Ă€r vad det Ă€r och det kommer över en som en svart filt pĂ„ eftermiddagen. Och liksom utan att man uppfattar det sĂ„ Ă€r det bara dĂ€r. Det Ă€r ljust nĂ€r man gĂ„r in i affĂ€ren. Sen nĂ€r man kommer ut efter 10 minuter sĂ„ Ă€r det bara dĂ€r .Det har liksom vĂ€ntat runt hörnet. -Hörrö… Nu slĂ€cker vi ner hĂ€r sĂ„ att han slipper vara hurtig och glad nĂ€r han kommer ut den dĂ€r skĂ€ggiga fjanten, istĂ€llet ska vi skedmata honom med Ă„ngest, deppighet och en total bitchslap med ”gĂ„-och-lĂ€gg-dig”. Och att den styr en med jĂ€rnhand. Jaha..nu Ă€r det mörkt , dags att gĂ„ in och fĂ„ liggsĂ„r i soffan och tro att klockan Ă€r halv ett pĂ„ natten trots att den bara Ă€r halv sex pĂ„ eftermiddagen. 817st vĂ€rmeljus frĂ„n IKEA tillsammans med ett glas C-Vitamin och ”Äntligen hemma” pĂ„ tvn ska liksom försöka pusha en med sin mysighet till att uppskatta detta. IstĂ€llet vill man bara grĂ„ta för att man Ă€r sĂ„ trött och orkeslös.

Det hĂ€r mörkret bryter ned mig. Jag mĂ€rker att jag börjar vika ner mig tidigare och tidigare. INTE KUL !! Jag har ALLTID suttit uppe till typ 12-1 pĂ„ nĂ€tterna och plöjt filmer m.m. Det har aldrig funnits pĂ„ kartan att gĂ„ och lĂ€gga sig innan det. För dĂ„ tyckte jag att man kastade bort hela kvĂ€llen. Men NU…. Helt slut vid kl 21 och undrar hur i helsike jag klarade av det förut. ”Halv Ă„tta hos mig” Ă€r nu som nationalsĂ„ngen pĂ„ fyran var för ett par Ă„r sedan, En sorts signal för att det Ă€r ok att nassa kudde.  Gammal ?? Ja.. Det Ă€r nog sĂ„ att i kombination med the darkness sĂ„ börjar det bli halvtid i kroppen ocksĂ„. Behövs nog mer sömn nu för tiden för att den hĂ€r betongklumpen till kropp ska överleva en tidig morgon och jobb. FĂ„r kanske börja lĂ€ra mig att dricka kaffe snart sĂ„ att jag inte falkar ihop totalt 🙂 .

Nina ligger just nu bredvid och snarkar kudde i djupaste dvala. Brillorna pÄ snedden och fosterstÀllning. Det Àr hennes melodi just nu. Dock vet jag av rutin att hon om nÄn timme kommer att hosta till, ta av sig brillorna och sÀga att hon fryser. DÄ fÄr man hÀmta tÀcket sÄ att hon blir nöjd igen :). Vet att hon behöver sömnen nu dÄ hon Àr förkyld, sliten och gÄr halvt i ide under den hÀr perioden. Samt att hon gÄr upp typ en halvtimme efter att jag lagt mig. Supersynkade som ni hör.  Men det har alltid varit sÄhÀr. Ni som har hand om alla playkanaler dÀr ute funderar över en kraftig uppgÄng pÄ era kanaler sÄ Àr det hon bredvid mig hÀr som plöjer dom under morgontimmarna. SÄ se till att hon har vad hon behöver nu. Milo snarkar likasÄ . Han ligger hÀr bredvid i sina batman y-fronts kalsonger och Àr helt tvÀrtom mot Nina. Svettas, varmt och inget tÀcke Àr hans melodi. Han kör gÀrna sjöstjÀrnan som sovposition och kan ibland fara runt i sÀngen sÄpass att man hittar honom sovandes pÄ golvet efter att man hör en dunk i rummet frÄn att han ramlat ner. Den dÀr delen med att han Àr varm och svettas Àr jag skyldig till #mÀnskligtelement. Kan fÄ paniiiik om det Àr för varmt. Nina ligger med dubbla tÀcken, varmvattenflaska och raggsockor pÄ sig medan jag gÀrna sover utan en trÄd i nÀrheten.

NÄ!!!!… Nu fĂ„r det vara nog med oggandet. NĂ€sta gĂ„ng sĂ„ fĂ„r jag hitta pĂ„ nĂ„t kul att skriva om istĂ€llet.

Hörni..Hon snarkfia hĂ€r har jobbat stenhĂ„rt med att fixa ett skitbra event till er superlyckliga som kommer dit imorgon. GRATTIS till er som kommer. Nina fixar grymma event och ni kommer att fĂ„ det skitmysigt pĂ„ Haga slott tillsammans med henne och alla andra som kommer….

Ta hand om er och glöm inte tips pÄ mörkeröverlevnad till mig !!! Jag vill ha MASSOR !!!

/ T

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
8 years ago

Vad kul att du skrev ett inlĂ€gg Tony! 🙂 TyvĂ€rr har jag inga tips hur man bĂ€st tar sig igenom den hĂ€r otroligt mörka tiden. Jag ogillar det lika mycket som du. Helt sjukt ju att det bara kommer vara ljust typ fem timmar per dygn…och att det kĂ€nns som att kliva upp mitt i natten nĂ€r man ska upp tidigt och jobba. Det Ă€r vĂ€l bara att hĂ€rda ut eller emigrera till varmare breddgrader under vinterhalvĂ„ret som gĂ€ller…:-(

anna
anna
8 years ago

hÄller med Malin.. skoj att se inlÀgg ifrÄn dig.
BÀste tips Àr att nÀr det vÀl Àr sol mitt pÄ dagen , tut och stÀll dig och tanka solljuset. annars kanske en sollampa vore nÄgot för dig

Vickis
Vickis
8 years ago

Mera Tony-inlĂ€gg Ă„t folket! Saknar ditt bloggande sen du la ner. 🙂
Jag tillhör ju en av de – den hĂ€r Ă„rstiden – lyckliga som jobbar skift sĂ„ jag fĂ„r mitt solljus mitt pĂ„ dagen. Fick lĂ€ra mig pĂ„ en utbildning hĂ€r för ett tag sen att man ska försöka fĂ„ solljuset pĂ„ förmiddagen för att orka hĂ€nga i lite lĂ€ngre om kvĂ€llarna och överleva det mörka Sverige om vintern. SĂ„ om du har möjlighet, ta en tidig lunch och promenera, 20 minuter, en halvtimme rĂ€cker! 🙂
Annars vore ju en utlandsresa till solen nice, inte alltid man har möjlighet dock..

Men hĂ€r kommer lite andra knep, utan att anvĂ€nda de förbjudna orden.. 😉
Din fru Ă€lskar ju julen mer Ă€n nĂ„gon annan, bara nĂ„gra veckor kvar tills det sitter adventsljusstakar och stjĂ€rnor över allt, dĂ„ Ă€r mitt bĂ€sta att ta en kvĂ€llspromenad och gĂ„ o spana in allas julpynt, i fönster och trĂ€dgĂ„rdar. Sen nĂ€r man kommer hem tar man sig en varm glögg, lite pepparkakor med Ă€delost och Ă€r det i december fĂ„r man faktiskt lyssna pĂ„ julmusik ocksĂ„! 😉

Jag Ă€r nog en sĂ„n dĂ€r störd mĂ€nniska som gillar hösten, och det utan att nĂ€mna vare sig ljus, te eller filtar! 😉

Hoppas ni överlever mörkret!

Britt Thormeyer
Britt Thormeyer
8 years ago

Vad kul att lÀsa det du skriver igen ,har saknat det .Alla tycker nog som dej mörker Àr inte kul,men nu Àr det ju sÄ. Man fÄr göra det bÀsta av det ÀndÄ.=) som att skriva .

Berit
Berit
8 years ago

Haha du Ă€r ju underbar 🙂 HĂ„ller helt med att det var skitroligt att du skrev en rad …eller tvĂ„!
Äh mörkret det Ă€r liksom bara att gilla lĂ€get. Inte tĂ€nka sĂ„ mycket pĂ„ det utan att se framĂ„t och lĂ€ngta till snön och första advent och saffransbullar eller va fan som helst!
Man blir lika förvÄnad varje Är att det verkligen Àr becksvart och att man Àr dödstrött men Àr tacksam för att min hjÀrna funkar sÄ att det det försvinner (teflonhjÀrna,guldfisk)
NĂ€sta Ă„r kommer jag att va lika jĂ€kla chockad 🙂
Ha det bra nu familjen 🙂

Helena
8 years ago

Jag och min man hade exakt samma problem. I september kom höstdeppen och slĂ€ppte inte förrĂ€n det blev sol och varmt igen. Vi bestĂ€mde oss för att sĂ„ hĂ€r kan vi inte leva, sĂ„ vi flyttade till Medelhavet – 320 soldagar / Ă„r med snö i bergstopparna, sĂ„ vi kan Ă„ka skidor om vintrarna har nu förĂ€ndrat vĂ„rt liv. Goodbye höstdepp och nu njuter vi av ljuset och solens alla vitaminer- Ă„ret om!

Sylvia
Sylvia
8 years ago

Kul att du skriver! Jag hĂ„ller med de andra, dagsljus Ă€r grejen liksom! 20-30 min ute pĂ„ lunchen om man hinner….+ C-vitamin & D-vitamin i extra stora doser. Inga direkt kuliga tips kanske, men det brukar göra vinterhalvĂ„ret liiiite drĂ€gligare iaf. Lycka till!

Birgitta BĂ€ckstadi
Birgitta BĂ€ckstadi
4 years ago

Hej Tony . ÀÀÀÀlskar din humor och hur du skriver ! Jo men vi överlever vÄrt nyvunna mörker med vin, bastu, skoter och senare isfiske pÄ VÀnern . Vi bodde i stan förut , nu flyttade vi ut i mörka skogen med sjötomt , just nu Àr det ju inte sÄ sexigt men vÀnta bara .
Vi kommer ocksĂ„ plöja div play kanaler , Ă€ta för mycket godis och laga god mat tills temoeraturan stiger o solen bestĂ€mmer sig för att komma hit igen . Å dessutom snarka i varsitt soffhörn sĂ„klart . Enjoy the darkness , endast efter det vet man hur man uppskattar solens ljus och fĂ„glarnas kvitter . Pussa pĂ„ Nina och ha det fint !

NÀsta inlÀgg

Den silvriga jÀdra saken!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x