Uppdatering 5 minuters metoden!

Ok, tänkte jag skulle uppdatera er angående 5 minuters metoden, ja för er som är intresserade. Vi kör den nu. Vi började igår på förmiddagsluren. Det tog 20 minuter så sov Milobebis som en stock. Han vaknade dessutom till en gång men somnade om på egen hand. Det har ALDRIG hänt. Nu kan det bara ha vart en lyckträff men ändå. Han sover dagslurarna i sin säng nu så gott det går, hittills har vi fått vagna och vagna och vagna och vagna och vagna! Självklart kommer han att få somna i vagnen framöver oxå men i sängen när vi är hemma!

Sedan har vi hela tiden minskat hans sömn under dagtid. Förut sov han 4 pass per dag, ca 1 timme åt gången men ibland bara 20 minuter åt gången. Nu har vi kört 3 sovpass per dag i 3 veckor för att idag gå över på 2 sovpass per dag. Då får man alltså stretcha tiden de är vakna mellan varje sovpass. Milobebis klarade 2 timmar i sträck förut, nu klarar han nästan 4! Idag kommer det krävas o hole lot av mig under dagen för att hålla honom vaken. Tur att morsorna ska ses idag…då blir det säkert lite lättare!

Igår kämpade vi på jättebra. Det blev en hel del gunga igår, han älskar att gunga och kan sitta i sin gunga i timtal om han bara får. Vi höll honom vaken till 8 igår kväll, då hade han vaknat halv 4 från sin eftermiddagslur. Grejen är att all läggning blir 1 miljard gånger lättare när man håller ut på vakentiden. Igår kväll la vi honom och han brukar knorva ganska länge på kvällarna och man får klappa på huvudet och sjunga "Sov du lilla videung" 47 ggr. På 5 minuters metoden lägger man dom bara ner och så ska dom somna själva, går in var 5:e minut för att kolla till dom och säga att nu är det dax att sova. SOm om Milobebis hajjar det men i alla fall! :). Igår kväll la vi honom utan att klappa på huvudet. Han knorva…men för sig själv. Han var så trött så han nog inte förstod att han knorva. På 20 minuter sov han. Inatt har vart en BRA natt! han vaknade kl 1 och kl 4. Endast vaknade till och fick lite välling och en bytt blöja (det förespråkas INTE av 5 minuters metoden men vi gjorde de i alla fall) och sedan somnade han om direkt efter. Det brukar han inte heller göra utan kan knorva i 1 timme åt gången.

Nu alldeles nyss så la vi honom för sin första lur som brukar ske MYCKET tidigare. I morse vaknade han 6 och har fått vara vaken sedan dess. Jag la ner honom i spjälsängen och han somna DIREKT!!! Han bara la sig på sidan, blundade och så sov han. WHAT???? Det har heller ALDRIG hänt!!! Det är helt sjukt….

Det känns JÄTTESKÖNT att det känns som det går åt rätt håll igen. Vi är rätt slut nu och känner att vi alla skulle må så bra om Milobebis sov hela nätter utan stopp! Nu har vi kämpat lite under hela husbandets semster men har väl lagt i en extra växel nu den sista veckan här.

We keep up the hope for a hole night sleeping baby!!! AMEN!!!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vem är Du i kassan på ICA??

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x