9 intervjumisstag som kan kosta dig jobbet!

Sprang över en artikel där de radades upp vilka misstag man som kvinna ABSOLUT INTE får göra när man söker ett jobb och lyckats tagit sig till en intervju. Detta ligger ju väldigt nära mig dåra som ska på min intervju nr: 2 på tisdag nästa vecka.

1) Tänk på att det finns många sätt att klä sig som gör att budskapet du ska förmedla drunknar. Stora, iögonfallande smycken, djup urringning, mycket parfym och för mycket smink kan göra det svårare att få drömjobbet. Det bästa är att i förväg ta reda på vilken klädkod företaget du söker jobb på har.

2) Att bluffa sig igenom intervjun är ingen god idé.
Om du får frågor under intervjun som du inte kan svara på, börja inte svamla. Svara istället: ”Jag behöver göra lite research innan jag kan svara”, eller ”det har jag inte hunnit lära mig än”.

3) Var dig själv, låt din energi och passion skina igenom.

4) Familjefällan. Enligt rekryteraren Patricia Lenkov har kvinnor lärt sig att inte prata om barn eller familjen för att inte framstå som för oengagerade i ett jobb. Vissa väljer att inte fylla i något på sitt cv för tider då de varit barnlediga. Men förbered istället svar på hur du hållit dig uppdaterad under föräldraledigheten, tycker Patricia Lenkov.

5) Fokusera på styrkorna. Du är ditt eget varumärke och om inte du berättar om det du gjort som är bra, så kommer inte den som intervjuar känna till dem. Lyft fram vad du gjorde som var bra under din senaste anställning.

6) Och beskriver du dina svagheter så är det dem som intervjuaren kommer ihåg.
Att erkänna att du inte är så bra på något lyfter dig knappast i en potentiell arbetsgivares ögon, om han eller hon inte särskilt frågar om det.

7) Har du en tendens att prata när du blir nervös?
Enligt experter ska du låta intervjuare prata ungefär 60 procent av tiden. Håll dina svar kortare än en minut och titta hela tiden att den du blir intervjuad av lyssnar aktivt.

8) Oroa dig inte för mycket. Viss nervositet är alltid bra, det blir man skärpt av, men om du är alldeles för nervös och orolig för jobbintervjun så kommer det att märkas. Gå in på en intervju med inställningen att de kommer att gilla dig och det du kan göra för dem.

9) Att inte förhandla. Du blir så tacksam över att du får erbjudandet om jobbet att du tackar ja utan att förhandla. Ett stort misstag, tycker författaren Sara Laschever, som skrivit karriärshandböcker i förhandling.
En arbetsgivare erbjuder sällan i lön vad han eller hon är beredd att ge maximalt, så du riskerar att gå miste om en bra ingångslön på jobbet om du inte begär mer än du får i erbjudande. Förbered dig dock att motivera varför du ska ha den lön du begär.

Sååå, hamnar man på en intervju på ett jobb man absolut inte vill ha dränker man sig själv i parfym, piercar hela fejjan, drar på sig en korsett så tuttarna ramlar ur. Vidare så pratar man högt och brett, mest hela tiden om familjen och hur sjuka ens ungar varit och kommer vara! Sen kan man ju berätta väldigt ingående om alla dåliga sidor man besitter, helst överdriva sånt som morgontrötthet och ens hemska humör!

Då kan man nog ge sig FAAAN på att inte få jobbet!! Kanske nåt JAG ska undvika på tisdag med andra ord….

Snygg som fan men kanske inte ultimat på en intervju…

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

ANJAS FALL

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x