När snön kom


Godmorgon VINTER skulle man kunna säga. Vi vaknar
upp till en helt vit värld och snön ligger i ett halvemeter
tjockt täcke på balkongen!

Jag vet faktiskt inte hur plötsligt en vinter kan komma? Jag vet heller inte hur sakta det kan gå att få in utemöblerna från balkongen? Det jag menar är hur kaoset med alla sommardäcken är ett faktum år efter år? Våra meteorologer är ju faktiskt rätt duktiga på att förvarna oss, man VET ju i flera dagar innnan att ”Nu kommer snön!” Eller? Är man bara ”insnöad” med att inte vara van vid vintern så att man inte riktigt fattar när det är dax, FAST alla världens Polman´s varnar om det.

Egentligen ska jag inte säga nåt eftersom detta år är det första året vi är ute i god tid och bytte däcken för ett par veckor sen. Mest för att vi ville vara på den säkra sidan, det kom ju en släng av vinter där som fick oss att ta beslutet.

Milobebis då?! Ja han var nog i mindre chock igår när vi kom ut glada i hågen för att åka och hämta husbandet. Det var ju en mindre snöstorm så vindarna som attackerade hans lilla ansikte fick honom att kippa efter luft gång på gång. Han bara stod och stirrade med öppen mun på allt som fallit ner. Han minns nog inte förra vintern så bra varför han blev så förvånad över vad som egentligen hänt där ute på gården. Tänk vad kul det är för våra barn när snön äntligen landar? Pulkaåkning och snögubbedax liksom.

Jag mms:ade en bild till mina stora solsemestrande barn. Tänkte att jag förvarnar dom om vad som väntar här hemma och att dom ska NJUTA järnet nu när dom får vara i värmen och vi i ett snökaos. Dock så fick jag en sån HÖG mysfaktor igår, man vill kasta på sig sina myspyskläder, göra varm choklad, tända alla ljus och burra in sig i soffan. Min mysfaktor blev nog lite för hög igår då jag somnade strax efter sju i soffan! 🙁 Så då har man legat vaken inatt i nån timme och stirrat i taket för att sen somna om igen, thank god!

Jaja, min promenad blev inte av nu på morgonen, tror jag väntar till eftermiddagen när man trampat ner snön på cykelvägarna. Har alla ni som läser min blogg fått snö?

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Operation RUTIN so far

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x