Snuttefilten

Det finns ju en rad söta snuttefiltar därute på marknaden. Det finns oxå snuttefiltar
i form av härliga mjuka tyger med fint mönster på. Vi valde att köpa en spöket laban
snuttefilt till Milo. Men den dög inte riktigt serru…

Godmorgon torsdag. Veckan går i rasande tempo och jag fattar inte var dagarna tar vägen. Tyckte ju jag satt här och beklagade mig om att det var måndag nyss. Härligt, för snart är det i alla fall fredag igen.

Hörrni, detta med snuttefiltar. Av någon anledning, tror att det berott på att alla barnen varit så dåliga på att hålla nappen i munnen och man använt snutten som ett stöd, så har alla barn haft en snuttefilt. Jag minns Theddes, det var en sån jättemjuk i kvalitetsmaterial med små söta djur på. Den hade han kär lääääänge lääääänge, ingen annan dög heller. Elliot hade oxå snuttefilt, den han hade var ett tyg man bara fick tag på i Finland. Så mamma försåg oss med den sortens snuttefilt. Men Elliot tröttnade på sin snutte rätt snabbt och hade istället 3 nappar som snuttefilt, dessa skulle dras under näsan när han skulle sova. Ja, ni hajjar säkert paniken över att bara hitta 2 nappar, det skulle ju vara 3!

Milo då, ja det är en story för sig. Vi förberedde för hans ankomst. Självklart hade vi snuttefilten med i beredskap. Vi köpte en sån Spöket Laban snuttefilt. En liknande de ovan här men formas som spöket laban. Den använde vi i början men märkte efter några månader att han liksom struntade i den. Han började göra sitt eget val av snuttefilt. det blev återigen en sån snutte i tyg. En dag på IKEA märkte vi att vi glömt snutten. Där rafsade jag åt mig en av kökshanddukarna på köksavdelningen. Den dög och vi blev förstås väldigt lättade. Det funka!!!

Men…. den där kökshandduken var ju så underbar så ingen annan dög längre! Idag använder vi inga andra än dessa kökshanddukar. Dom blir härligt mjuka i tvätten och i perfekt följsamt tyg. Jag har inte tänkt så mycket på det men häromdagen var vi och storhandlade och tjejen i kassan frågar mig:

”Du, är det en kökshandduk han har som snuttetrasa?”

Då slog det mig att herregud, folk tänker ju på att det är en kökshandduk. Hon skrattade gott åt det så jag tror inte hennes tanke var att nedvärdera det på nåt sätt. Men, det kanske ser lite skoj ut att vår bebis knatar omkring med en kökshandduk var vi än går nånstans. Det gör det nog…. 

Ifall ni undrar vilken det är så är det denna:

 TEKLA Kökshandduk röd, vit Längd: 65 cm Bredd: 50 cm

IKEAS Tekla, 100 % bomull och kostar 2 kr styck!!! :))) Det som är lite betryggande är att vi aldrig behöver tänka tanken att tänk om den försvinner, vi behöver inte heller tampas med att få tvätta snuttefilten eftersom vi har 20 stycken ligger färdigvikta och tvättade i Milobebis garderob. Vi behöver alltså inte lukta på en bakteriehärd till snutte. Vi tror inte heller att Ikea kommer sluta tillverka denna kökshandduk innan Milobebis växer ifrån den. Så det är bara fördelar med Tekla!

Så, nu står min bebis här bredvid alldeles nyvaken med sin Tekla i handen. Den doftar fortfarande rent då vi tog en ny igår innan vi åkte till dagis. Dax att göra frukost. Idag blir det nog turkisk youghurt och en kopp kaffe.

Ha en fin torsdag hörrni! ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gå med tom barnvagn?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x