Är ni ekologiska?


En ekologisk leksak.

Hörrni, kan vi snacka lite ekologiskt här nu? Jag är totalt SÄMST på ekologiskt. Min syrra är mycket duktigare än mig och tänker mycket på miljön och sin hälsa genom ekologtänk. Jag är hennes raka motsats även om jag inte vill vara det. Jag har ju fött barn till den här världen och borde vara mycket mer intresserad av det ekologiska då jag ju ska efterlämna jorden åt mina barnbarn och barnbarnsbarn.

Har ni någongång handlat en att hitta på nätet. Jag visste knappt att det fanns, på riktigt alltså. Mat visste jag, och ekologiska kläder men att det skulle finnas även ekologiska leksaker visste jag inte. Nu är ju jag sån rookie när det kommer till det så det finns väl ALLT att få tag på ekologiskt.

Men är ni ekologiska? Är ni duktiga på att handla ekologisk mat eller för den delen ekologiska prylar? Med LCHF får man ett ekologiskt tänk iom att de mesta som är ekologiskt inte innehåller massa glutamat, E-ämnen och tillsatser, just sånt som en LCHF:are ska undvika så nu har jag kommit det närmare, helt klart. Dock är jag långt ifrån BRA på det. Råkar jag köpa en ekologisk T-shirt till Milobebis så är det verkligen bara råkar. Jag köper den inte för att jag tänker ekologiskt, jag köper den för att jag tycker den är fin. Men borde man kanske bli mer ekologisk av sig? När jag var väldigt ung så kallades ekologiska människor för trädkramare och ledde tankarna till Greenpeace och sånt. Näbbstövlar och fjällräven rygga med flottiga flätor var nåt annat man tänkte. Gärna runda glasögon oxå och kanske en indianponcho. Men så är det inte längre…

Tänker man miljö när man pantar och lägger tidningar och papper i pappersinsamlingen? Eller åker med kartonger till återbruket? Är jag ekologisk då? Nä, inte direkt va? Eller? Är jag en som tänker på miljön då? Fler och fler företag låter sina anställda åka tåg till sina möten istället för att ta flyget av rent miljötänk. Det är ju fantastiskt, vilka åtgärder det tas. Men vad kan man göra som en vanlig Nina då? Jag kan ju iofs tillverka mina egna leksaker till Milo eftersom jag snickrar en jävla massa men…. näää, det gör jag ju inte då förstås.

Ha tygbindor (ok, här spyr jag lite… fy fan så vidrigt, finns det ens?)
Tygblöjor till Milo (hört att dom blir så väldigt röda i stjärten av det?)
Aldrig kasta schampoo flaskor utan fylla med refill
Samma gäller rengöringsmedel
Panta
Källsortera
Tidningsinsamling
Glasåtervinning

Berätta för mig! Vilket av detta gör ni eller skulle vilja göra?

Ok, nu har jag tänkt till lite här. Jag kanske behöver dricka lite vatten? Men det var skönt att få berätta att jag inte är direkt ekologisk, men kanske vill bli lite mer ekologisk. Vi säger så.

Ps: Jag skrev ordet ekologiskt 20 ggr i texten här ovan. Oviktigt vetande men i alla fall. Vi säger så.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sko REA!!!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x