2011 års OVERALLTEST

Detta är årets stora OVERALLTEST som nästan hela sveriges föräldrar väntar på….eller? Helt ärligt så har inte jag varit en av de föräldrarna. Men igår satte jag mig ner för att se vad vi skulle ha för overall till Milobebis i år. Han är aktiva, han svettas mycket och vi bor i slaskiga mellansverige. Hittade då alla dessa tester som görs och kunde då inte låta bli att rota mig in i det. Det jag efter någon timmes letande och läsande förstod var att den här listan inte bara är en lista. Det är, på riktigt, föräldrar som väntar på listan och köper vinteroverallen till sina barn efter listan. Det är THE LIST, THE BIG LIST! Inget fel i det, jag är bara så faschinerad av att jag totalt missat denna hypning kring listan. Kan ju bero på att det inte fanns direkt någon lista för 15 år sen när jag blev mamma för första gången och att jag på vägen liksom glömt det där med overall. Men nu fick ju jag en liten igen och blir helt faschinerad som sagt, ja när jag inser denna listas genomslagskraft. Nu känns det ju som att jag ABSOLUT inte kommer att köpa någon annan overall till Milo än, Reima, Polarn eller den på Kappahl. 🙂

Intressant nog så kan listan tolkas lite olika och man ska, som experterna säger, utgå ifrån sitt barns aktivitet och var i Sverige man bor. För vår del handlar det om att hitta en overall som andas bra då Milo är ett svettig bebis, han flåsar omkring helt svettig i skallen så fort jag tar på han en fleecejacka. Sen älskar han att ligga och leka, sitta och ligga och kasta sig på marken så då antar jag att vi letar efter en som håller vätan borta och som tål slitage. JAPP, där är vårt utgångsläge.

PRIO 1: Andningsförmåga

PRIO 2: Vattenavvisande

PRIO 3: Slittålig

För er som är intresserade så har ni 2011 års OVERALL LISTA här nedan

1. Reima Reimatec Rakka 1795kr

2. Polarn&pyret Skaloverall 1399kr

3. Kappahl Kaxs Proxtec 699kr

4. Abeko Noel 1100/1200kr

5. Brands 4 kids Celavi 900kr

6. Didrikssons Kilimanjaro 1000kr

7. H&M Cordura 499kr

8. Troll 1400kr

9. Intersport Mckinley Maxa 990kr

10. Coop Friends 699kr

11. Stadium Everest softshell 999kr

12. Name It 1000kr

13. Lindex Fix 799kr

14. Ticket to heaven 1500kr

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veronica
12 years ago

Åh, vad kul att Kappahls overall är bra i år igen! Vi har köpt den två år i rad till Lucas och vi har varit jättenöjda! Blir en sån i år igen.

Kram på dig!

Fru P
12 years ago

Baby, här har du en som är allergisk mot overaller. Förlåt, men jag tycker det är så fuuuuuult. Självklart hade mina tjejer också overall när de var bebisar, men snälla säg att Milo inte kommer behöva ha overall många år till?!

niiinis
niiinis
Reply to  Fru P
12 years ago

HAHAHA….. Jag har alltid varit en 2 delsmamma. Ja tills jag fick veta hur jäkla jobbigt det är för förskolepersonal att ta på både jacka och byxa. Då blev jag en overallmamma. Vad gör man inte för dom så det underlättar NÅGOT i alla fall! När han kan klä på sig själv på förskolan så blir det nog 2 delat. 🙂

ulrikatrendspanar
ulrikatrendspanar
12 years ago

ÅÅÅ vilket bra inlägg – kanon! Jag håller på för fullt att leta overall till min lilla tjej, såklart man vill ha det bästa! Snart får vi in overaller från Hummel, Tuxer och Ej Sikke Lej i butiken – konstigt att dom inte var med i testet då det är superoveraller.

Tack än en gång för inlägget så jag vet vad jag ska köpa till lilltjejen!

Ulrika
http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

Nästa inlägg

Dagens….. VILL HA

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x