Hund i muff

Ja hörrni…. jag är ingen hundexpert. Tror nästan att man kan säga att jag nog är så långt ifrån hundexpert man kan komma. Ungefär så. Dock så är jag väldigt intresserad av exempelvis det här hundprogrammet med Cesar. Han som sägs tala med hundar. Allt handlar ju om energier menar han. En hund känner av din energi direkt och handlar därefter. Jag som alltid varit lite rädd för hundar är alltid väldigt reserverad när jag ska till att möta en hund. Jag känner hur rädslan inom mig liksom pyser ut även om jag försöker få hunden att känna min ”inte rädd” energi. Dom går ju inte på DEN enkla. Dom nosar sig ju till min rädsla på milslånga avstånd. Häromdagen var jag hos en vän och lämnade lite papper. Deras hund (schäfer) kom fram till mig, reste lite ragg och skällde. Jag kissade på mig lite. Ja, så jäkla rädd blir jag. Ändå står jag kvar och låtsas som att jag är så jäkla cool liksom, inga problem… här står jag och kisset rinner längs benen liksom. Hunden är absolut inte farlig utan bara kollade av mig lite. När han skällt klart vände han om för att sedan i nästa sekund vända sig om snabbt och börja skälla igen. Då kissade jag lite till……

Det roliga med vissa hundar är ju det här nosandet i muffen. Varför? Läste någonstans att en hunds luktsinne kan jämföras med människan som såhär: Lägg ett mjölkpaket på en tennisplan så är mjölkpaketet människans luktsinne och tennisplanen hundens. Ooooookeeeej,  å ändå väljer dom att lukta i våra skrev? Är det något invant mönster? Jag blir alltid så generad när hundar gör så på mig. Man står ju där och tänker att nu tror ägaren att jag inte tvättat mig på länge eftersom hunden nosar däääär eller är det att jag har mens? Känner dom det förresten?  Så försöker man lite fint att liksom ta bort hundhuvudet från ens muff och så ger sig inte hundjäveln, han envisas med att köra upp nosen där om och om igen. Ämen, då vill man ju lägga bena på ryggen och dra.

Nu håller jag i alla fall på att bygga upp en liten relation med Charlie. Han är en såkallad fårhund. En liten variant, inte som Lassie. Ja ni hör ju mina skills i hundraser här. Han är min motionskompis, nu har jag vart lite krasslig så nu var det ett tag sen…. men Charlie håller på att lära mig lite vett och etikett om hundar. Som att man inte kan fortsätta springa när man är skitnödig, typ det har jag hittills lärt mig av Charlie. Han stannar och jag fortsätter tills det tar stopp och jag flyger tillbaka som en rekyl.

Lektion 1 : Stanna när hundar vill bajsa!

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna K
Anna K
12 years ago

Japp… Svar Ja! Hunden känner på långa vägar när det är dags för kvinnoveckan. Hundar är ju helt otroliga djur med deras doftsinne.. de kan tillochmed känna lukten av cancer, har det visats sig i några tester, en del hundar används till att varna för diabetessjuka socker fall …
Våran gamla Golden kille, är helt makalös på att leva fram puckar.. Han älskar när han får hänga med husse ner till ishallen o springa runt o leta fram puckar till msåungarna som skjutit bort dem.

Du som är lite hund rädd, kanske skulle låna mitt Lill-monster ett tag ;)… Sååå söt, lekfull, energisk, sällskaplig, leksugen.. men ruggigt vassa kliandeoskyldiga tänder 🙂

Martina von Arronet
Martina von Arronet
12 years ago

Som föregående redan sagt så har ju hundar ett otroligt luktsinne, men detta med att de luktar en i muffen kan man som ägare träna bort, det har jag gjort för jag tycker inte att det är särskilt trevligt för mina vänner när han gör så. Min hund gör itne så längre eftersom jag ahr lärt honom att det är ” aja baja”.
När det gäller din hundrädsla så tycker jag att när du träffar en hund, tala om för ägaren att du är lite rädd så kan du och hunden mötas under andra förutsättningar, än att du ska stå där och kissa på dig och samtidigt verka cool.
Jag har en syster som är hundrädd och när vi ses och min hund är med då håller jag i honom och sen får hon gå fram så han får nosa på henne under min uppsikt, sen säger jag åt min hund att lägga sig långt ifrån henne så hon kan känna sig trygg. Tyvärr så går ju inte detta med alla hundar, det handlar ju om uppfostran, men det går ju alltid att stänga ute hunden från den som är rädd så att de slipper mötas.

Tack för en trevlig blogg, kram Martina

niiinis
niiinis
Reply to  Martina von Arronet
12 years ago

Tack!

Ja, jag brukar faktiskt säga till att jag är rädd. Det enda är väl att jag gör några tappra försök att verka cool inför hunden. Men det är ju ungefär som att säga att man inte är rädd om man skulle ha en pistol mot tinningen. Funkar helt enkelt inte. Men tack för tips och nu såhär på rak arm känns det som jag inte skulle vara rädd för DIN hund. Du verkar bra!

Kram på dig!

Nästa inlägg

Dagens….. VILL HA

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x