MENS

 

Idag fick jag mens! Jag skriver det oftast här på min blogg för att ni alla ska veta. Nä, skoja bara. Det är för att jag 9 gånger av 10 går in på min blogg för att kolla när jag ska ha mens. Det är en svag sida hos mig. Jag är bra på att vara sämst på att anteckna det någonstans. Nu har jag ju den häringa appen då, mens appen. ”Period tracker” heter den om du är intresserad av att ladda ner den. Tänk, hade någon sagt till mig för 20 år sen att jag skulle ha en mens kalender i min mobiltelefon så hade man ju trott att människan var skvatt galen. Den är jättebra, men det gäller att komma ihåg att klicka i den varje gång! Allt som oftast kommer jag på det runt ägglossning och då har man ju liksom glömt när den började. Då brukar jag fråga familjen. Men det är lite mycket begärt av sina barn eller man att hålla koll på min mens. Jag BORDE ju göra det själv ju.

 

Undra hur många gånger man haft mens i sitt liv? Ska man räkna kanske? (Tar upp mobilen och knattrar in). Snabbt räknat så borde det ligga runt 276 gånger. Jag har inte haft mens på ca 3 år då man varit gravid och ammat. Nu blev jag faktiskt lite förvånad. Är det inte mer? Jo, för mig är det de då jag har europas kortaste menscykel men jag orkar inte räkna ut det. Skitsamma. Lite oviktigt vetande men ack så intressant ändå. Då undrar man ju hur många o.b:n man använt. Nää, jag låter det stanna där, ska inte räkna ut det. Borde inte kvinnor i Sverige få hämta ut mensprylar utan en endaste krona? Jo men lyssna nu! För att vi ska fungera rent kroppsligt så krävs en del. Inte så lite heller. En mens är ju egentligen (i korta drag) ett kvitto på att vi fungerar, i många fall betyder inte det att man fungerar rent fertilt ska man komma ihåg. Men såhär är det ju, man blöder ju ut för att det där ägget som inte blev befruktat rinner ut i form av en mens. (Hmmm…funderar nu på om jag hängt med bra på biologilektionerna och minns att jag gjorde det för detta var ju intressant för bövelen). I alla fall. Fungerar vi inte rent kroppsligt så får vi oftast inte heller någon mens. Då tänker jag på om vi inte äter tillräckligt, är för stressade eller lider av någon sjukdom. Då tycker inte kvinnokroppen att den orkar med en graviditet eller en förlossning och så ser den till att strypa mensen serru. Inga ungar här inte säger kroppen. Sedan finns det dom som genom preventivmedel ”slipper” sin mens. (Jag tillhör inte dom som vill slippa min mens hur sjukt det är låter men jag mår dåligt om det inte kommer ut  varje månad, så är det!) Ämen faaan vad jag svävar ut nu igen. FOKUS!

 

Jo, rent krasst borde kvinnor få hämta ut våra menskoppar, ob:n, bindor och allt holabaloo vi nu behöver, HELT GRATIS. Varför? Jo, för fanns det inte kvinnor så fanns det ingen mens, fanns det ingen mens så fanns det inga barn, fanns det inga barn så fanns det inga skolor eller någon värld överhuvudtaget, i alla fall någon värld med människor i, fanns det inga skolor eller någon värld så fanns det ju inga jobb,  fanns det inga människor så kan man ju säga att det skulle vara typ GYNATT! Svävigt, ja som fan men ni hajjar va? Vi måste ha mensen för att vara fertila (även om inte alla är det) och fortsätta producera barn till världen. Bara uppoffringen i sig att gå runt och blöda en gång per månad borde göra så att allt sånt var gratis. 🙂 Nä, men om man nu är helt allvarlig så borde det kanske klassas som medicin, sånt som människor behöver för att fungera. Då får man ju ett högkostnadskort…. kan inte DET införas då? Äsch… nu känner jag nästan hur hjärnan börjar koka av hur man skulle kunna spara in detta på annat sätt och om männen skulle kunna göra nåt och vem det är som tjänar mest på våra mensartiklar och momsen på 25% och….. nä fan jag orkar inte klura på det här mer. Jag kommer ju snällt att fortstätta betala för mina mensartiklar…. idag efter jobbet åker jag och köper nattbindor som har extra extra uppsugarförmåga flösch de luxe för att jag inte ska blöda ner sängen och sängkläderna för då får man ju tvätta mer och då är ju inte det bra för miljön och då kanske det är så att vi MÅSTE betala extra skatt bla bla bla bla bla…. GAAAAH!

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
12 years ago

🙂 det var ju en skoj grej ha ha! Hoppas du blir bättre snart själv har jag lika ont i halsen idag som igår. kram

Elli
Elli
12 years ago

Tack för en helt underbar blogg.. Ger mig många skratt när det kan vara tråkigt på jobbet.. Test http://www.tamponsforfree.se Gratis tamponger och erbjudanden varje månad.. / Elli

niiinis
niiinis
Reply to  Elli
12 years ago

Tack snälla du! Ska genast kika in där! Tack för tipset!

Nästa inlägg

Dagens TIPS

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x