Såhär gör du en sotad sminkning

Fick en förfrågan på hur man gör en sotad sminkning. Såhär gör du den!  Jag kommer att förklara steg för steg här nedan så får Du mer kött på benen och kanske förstår exakt hur jag menar här ovan! Detta var inte alls så lätt som jag trodde att rita hur man gör. Tycker inte det hjälper att visa bilder på hur jag gör en sotning IRL heller eftersom att  där ser man ju egentligen inte hur själva utförandet går till! Men håll tillgodo med detta så länge! 🙂

1) Först applicerar du självklart ditt underlag i hela ansiktet, concealer, underlagscreme och rubbet. Därefter brukar jag använda något slags fäste att ha under själva skuggan. Själv använder jag Make Up Stores HIGH TECH LIGHTER som fungerar lite som en cremeögonskugga men är väldigt neutral i färgen. Den brukar jag ha på väldigt tunt. Fäster GÖRBRA med skuggan sedan samtidigt som det är väldigt lättjobbat. Sist men inte minst så sitter det BENHÅRT hela kvällen. Smäll på med den svarta ögonskuggan som jag visat på bilden. Alla har olika ögonformer men denna brukar funka på de allra flesta. Tänk på att inte gå upp för högt med den svarta. Helst ska det svarta bara appliceras på ögonlockets rörliga del. Alltså höjer du ögonbrynet och du ser att det sitter skugga där har du gått lite för högt i detta skede.Applicera även tunt under den nedre fransraden.

2) Ta sedan en ren avblåst pensel och sätt igång och tona. Det är lite grejen med att ha en sotad sminkning. Det är själva tonandet som gör det. Det ska inte synas några skarpa kanter åt något håll, då har man tonat för lite. Nu kan man däremot gå uppåt mot globlinjen, tona lite uppåt och sedan även inåt. Dock ska man vara försiktig med att tona för mycket inåt då man kan få intrycket av blåtira eller att man kikat i en svartmålad kikare. Fram och tillbaka med penseln är det som gäller. Tona tona tona tona tona.

3) Ta sedan en ljusare skugga och applicera inne i ögonvrån. Dessa två skuggor får gärna mötas och gifta sig lite med varandra. Tona ihop dom så det blir en fin övergång. Tänk dig att den ljusa får sträcka sig nästan ända fram till mitten av ögat. Tona ihop men se till att du inte får för mycket svart på penseln som följer med och förstör inne i ögonvrån på den ljusa skuggan. Gör likadant på nedre fransraden.

4) Ha sedan på svart kajal. Våga ha på rejält. Ha på både på övre och nedre fransraden. Du väljer hur långt in du går men går du ända in så ska du göra den tunnare och tunnare ju längre in du kommer. Ha även på kajal på undre fransraden insida. Detta ger ett otroligt snyggt sug i blicken. Ta sedan en ren pensel och tona lite uppepå själva kajalen så att den tonas in i själva skuggan. Försiktigt så att du inte slabbar till det inne i ögonvrån. Avsluta med minst 2 lager mascara. Böj gärna fransarna så får du ett ännu bättre resultat.

 

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

MENS

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x