PINK-DREAM CUPCAKES

Jag skulle ju dela med mig av ett recept idag igen. Det blir en hel del recept och jag hoppas att ni tycker om dom och får lite inspiration att baka ni också? Det är ju så kul att baka, ellerhur? 😉 Jag har svårt att tro att man INTE gillar att baka men det finns ju faktiskt ni som inte gör det. För mig är bakning så mycket mer än att baka. För det mesta så smakar jag på allt jag bakar men det händer att jag bara bakar för att jag vill och behöver det. Jag behöver det för min skalle, för mitt psyke. Jag ”landar” av att jag får baka. Som en slags ”healing”. Konstigt men något bra om det funkar. Är det så att man bankar skallen i väggen, kastar saker omkring sig och bränner sönder allt så kanske det inte är så kul och då är det nog inte så helande heller och borde kanske skita i och baka. 😉 Här kommer i alla fall ett jättegott cupcakes recept.

PINK-DREAM CUPCAKES

3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljessens
100 g smör
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
3 dl färska hallon

Vispa ägg, vaniljessens och socker riktigt pösigt och vitt. Smält smöret och låt det svalna en aning. Häll i det i äggsmeten. Häll också i grädden. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda i det i smeten. Vänd ner det så du inte förstör all luft du just vispat in i smeten. Ha sist i de färska hallonen. (Går såklart bra med tinade avrunna frysta). Häll i dessa i cupcakes formar, in i ugnen i ca 15 minuter på 185 graders värme. När de gräddats klart tar du ut dom för att svalna.

FROSTING

200 g vit choklad
200 g cream cheese
1 dl florsocker

Blanda samman alla ingredienser. Ha i några droppar röd karamellfärg. Blanda samman ordentligt. Ställ i kylen en stund för att frostingen ska stelna till lite. Bred på frostingen på cupcakesen. Avsluta med att rulla till några marsinpanrosor och några blad.

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde K
Madde K
11 years ago

Jag bakar oxå för att gå ner i varv eller rensa skallen. Tycker det är oerhört avkopplande…om man inte har 100 saker att baka under tidspress vill säga 🙂

Kram

Anette
Anette
11 years ago

Jag är lite som du. Bakar jättegärna och ganska ofta men det är nog bara 80% av gångerna som jag äter av det själv. Ger bort eller låter resten av familjen äta.

Tezz
11 years ago

Exakt samma här!! Jag älskar att baka o skapa!!
Låter som ett riktigt gott recept på cupcakes!! Måste provas!! Jag ska göra tårta idag till min mamma som jag tänkte skulle hamna i bloggen med!! Kram

Emelie
11 years ago

Åhh älskar med att baka! Håller med dig om att det är skönt för skallen:), avkoppling helt enkelt..terapi! Gillar att du lägger ut recept, roligt med inspiration och nya recept att prova!!!

Ha en fortsatt fin torsdag!

Kramar

TinaLill
TinaLill
11 years ago

Baka för mig är som terapi. Det skall gärna vara rejäla degar, flera på en gång som skall pysslas med, jäsa länge och vara inne i ugnen precis lagom länge. Sen äter jag väldigt sällan det jag bakar utan ger gärna bort till andra som inte bakar själva. Många barn blir lyriska av hembakat bröd, mina blir det av att få köpebröd 🙂

Nästa inlägg

Godmorgon hårboll och snoppe-poppe

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x